citao sam dosta o ovome,primetio sam da ima dosta slucajeva sa trzanjem kod PD motora,ali cini mi se da se nijedan ne poklapa sa mojim slucajem...pokusacu najbolje da objasnim sta se desava,sa nadom da mi bar neko kaze sta moze da bude...inace problem mi traje vec duze vreme,jer finansije ne dozvoljavaju popravku...trzanje prilikom voznje pocelo je bukvalno odjednom.Trzanje prilikom voznje pocinje otprilike na 1800rpm i traje do 2000rpm,sve bi mi to bilo jasno,da on trza stalno,ali on trza samo pri naglom gasu(ostrijem),inace trzanje se ne desava kada postepeno dodajes gas....podrhtavanje se pri visim brzinama vise i oseca..prvom brzinom skoro i da se ne oseca.u visim brzinama je podrhtavanje iste jacine.Kada auto pregura tu "krizu" podrhtavanja na visim obrtajima se moze naslutiti malo trzanje,ali to je bas beznacajno,jer posle 2000rpm vuce normalno.Primetio sam takodje da kad u mestu drzis gas na 1800-1900 hoce da variraju obrtaji,otprilike za 100 obrtaja.u normalnoj voznji ovo trzanje se uopste ne primecuje.to je sve sto se tice trzanja,na dijagnostici nema nijedne greske,isao sam kod vise majstora.vecina sumnjaju na kablice za dizne,a ostali pricaju da se prvi put susrecu sa ovakvim problemom,skidao sam kod majstora poklopac motora da se poboljsa kontakt dizni,jer znam da je kod drugih davalo rezultate,ali nije pomoglo kod mene.filteri goriva i vazguha novi,kao i ulj i ulje je skoro zamenjeno.ZATO zelim da cujem ako neko ima bilo kakvih predloga...da.isto dizne su proveravane na dijagnostici pri voznji i sve je ok,traze mi da ostavim auto na nekoliko dana ali to mi zvuci previse skupo...najradije bi da platim,ali da znam tacno sta je.inace auto je kod mene 2 god,kupljen na placu u Pozarevcu,uvezen iz italije,kad sam ga kupio imao je 125000km a sada ima 161000km.motor je 1.9 tdi PD 96kw PD af kors!nisam imao problema sa njim uopste zamenio amortizere,kraj spone,ulje i to je to,veliki servis naravno odmah radjen i to je to,da ne bude CIGANIN HVALI SVOGA KONJA ali auto je pristojan unutra nije izvozen,za kilometrazu u srbiji naravno niko ne zna da li je prava pa ni ja iako imam servisnu knjigu...UNAPRED HVALA