Autor Tema: Senzor za merenje Spoljne Temperature  (Pročitano 12947 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zex84

• Full Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf IV
Odg: Senzor za merenje Spoljne Temperature
« Odgovor #20 poslato: Februar 14, 2014, 12:04:44 pre podne »
Kosta radi li kod tebe senzor  biggrin

Van mreže Kosta

• Konstantin
  • Master Member
    • vw-club.rs
  • Auto: GOLF Mk6 2.0 TDI
« Odgovor #21 poslato: Februar 14, 2014, 12:10:59 pre podne »
Kod pokazuje spoljnu temepraturu na bordu dobro do nekih 32 stepena, preko toga pokazuje manje, isto sa onim tvojim senzorom zex.

Van mreže zex84

• Full Member
  • Auto: golf IV
« Odgovor #22 poslato: Februar 14, 2014, 12:20:24 pre podne »
jbg  :angry:  tebi ko na rts-u kad je napolju 50 oni na prognozi kazu 35   lollol   
 ja znam da na benzincima sa onim kompom tj ecu magneti mareli tako zna da brljavi i da pokazuje svasta na bordu ali na dizelu je valjda bosh ecu

Van mreže ObrenovaC(vAMPIr)

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 karavan TDI (90ks) 2002
« Odgovor #23 poslato: Februar 14, 2014, 12:25:49 pre podne »
kakve veze sad ima radio sa ovim,iako nije fabricki...dosad je sve bilo ok i sve radilo vec 3 godine sa NE-fabrickim radiom...imam kenwood radio....i radila dijagnostika i sve pokazivalo kako treba.......i jbg sad pokazao onu gresku.......najbolje da izvadim sve sto je na struju.....i bice sve ok aa..sta mislis brate...a ne samo radio......

• VW Početnik
« Odgovor #24 poslato: Februar 14, 2014, 08:22:35 pre podne »
Dal je moguce da su ovu gresku prouzrokovali Xenon Svetla koja sam ugradio,i da balasti zezaju stvar i da su mi taj deo kompa sprzili ili sta vec...skidam Xenone.......

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
  • Auto: Sharan 7n,PASSAT B6,Golf5 plus
« Odgovor #25 poslato: Februar 14, 2014, 10:22:33 pre podne »
Brate ako se problem pojavio od kad si ugradio xenone onda jeste problem do njih.
Probaj da isljucis xenone ili skines i onda skini klemu na jedeno 1-2min.pa probaj.
Pre jedno nedelju dana probao ja xenone od prijatelja i desi mi se da mi se ugasi centralno i  svetlo u kabini (pobljavi komp.)  i tako stoji dok neskinem klemu i posle sve ok.
Tako da kod mene idu samo oni CAN-BUS xenoni sto neprijavljuju gresku od 80eura pa navise.
« Poslednja izmena: Februar 14, 2014, 10:25:01 pre podne od strane miki978 »
vw je auto sva druga su ortopedska pomagala....

• VW Početnik
« Odgovor #26 poslato: Februar 14, 2014, 11:09:51 pre podne »
A jbg ja Xenone brate imam vec skoro 9 meseci,tako da....mozda pre nisam ni obracao puno paznju na temperaturu i board komp...al probacu da skinem Xenone i da vratim obicne sijalice...i da raskacim klemu na jedno 1-2min...pa cu videti sta se desava...i onda opet na dijagnostiku.....jer i mom se ortaku desilo na Peugeotu 406 da je skoro 6 meseci imao Xenone i odjednom poceo komp da brljavi i da mu vraca kilometrazu na 0...i on dok provalio sta je....i skine xenone i posle toga evo sve mu ok.......

Hvala brate na savetu ,probacu da ih skinem pa javljam sta se desava,al opet moracu na jos neku dijagnostiku da vidim oceli izbaciti opet onu gresku...pa videti sta dalje.....

• VW Početnik
« Odgovor #27 poslato: Februar 15, 2014, 03:02:30 posle podne »
Bio na drugoj dijagnostici i na njoj sve ok,ne izbacuje nikakvu gresku,mada majstor kaze mozda i ima neki problem oko tog senzora za spoljnu temperaturu i bord kompjutera,al njemu nista ne izbacuje,cak ni onu gresku za ECM ne izbacuje,kaze mozda ga i ovo vreme ujutru hladno a onda preko dana 18 stepeni,pa ga malo to uspori i kao da sacekam jos malo lepse vreme i tad da vidim sta ce biti,ako se i tad neresi problem da idem kod nekog ko ce pogledati kompjuter...a majstor kaze da ne bi trebalo da je ni do Xenona....jer moj je od 90ks..znaci ko i da nema elektronike....i ne bi trebalo da je do toga....,kao probaj skini Xenone al neces dobiti nista,al videcu i njih da skinem,al sad trenutno nemam vremena.......ali javljam sta se desava i kad skinem i xenone.......sad mi je bar lakse da nema one greske..da na ovoj dijagnostici sve ok.....al opet jbm li ga nista mi nije jasno...........

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
« Odgovor #28 poslato: Februar 15, 2014, 07:53:38 posle podne »
taj tvoj majstor slobodno mogu da kazem blage veze sa mozgom nema .
kao prvo kakve veze ima sto tvoj auto ima 90 konja boodala
auto 2002 ima isto elektronike kao i svaki drugi golf tog godista i istih exstrata.
a to nebi trebalo da xenoni prave problem brate netreba komentarisati jedino ako su ti xenoni CAN-BUS.

• VW Početnik
« Odgovor #29 poslato: Februar 15, 2014, 08:21:20 posle podne »
Veruj mi Miki987 ni sam vise ne znam kome i u sta da verujem...sve mi se smucilo ako verujes....jedino da idem i kod 3 i kod 4 majstora....pa da vidim sta ce oni reci...a Xenoni su mi neki najobicniji bre od 30 eura oni HID-Xenoni,tj. 2 sijalice i 2 Balasta u obicne farove...ko sto svi budze danas...ali i ja mislim da to nije do njih...al ne znam nisam pametan vise....evo malopre isao do grada,znaci presao nekih 11km...i za tih 11km...kad sam upalio auto a 20h je bilo uvece pokazao temperaturu 12 stepeni...posle nekolko kilometara smanjio na 10...pa opet smanjio na 9.....i pa onda opet digo na 11...i kad sam se vratio kuci zavrsio na 9.5 stepeni...i to sve izmenjao za 11km i to po gradu samo voznja....axaxaaaax znaci da neverujes...a nervira me da popizdis....a potrosnja da ti nepricam....3-om ga vozim polako po gradu nekih 40km/h a pokazuje potrosnju 2.6l/100km xaxaaaxax i tako neke gluposti...znaci haos.......nema ..moram naci jos nekog Majstora...pa da vidim...... bonk bonk bonk majstor1 majstor1 majstor1 thumbdown thumbdown thumbdown

• VW Početnik
« Odgovor #30 poslato: Mart 10, 2014, 12:08:57 posle podne »
Evo da se javim,bio na sluzbenom putu,pa nista nisam radio na autu,ali evo juce skinuo xenone,otisao opet na dijagnostiku i sve opet pokazuje ok....sad jes da pokazuje tacnu temperaturu..al mu opet treba vremena da pokaze tacnu...da ne objasnjavam opet..stim sto sad uvek pokazuje....ako je napolju 7 on pokaze 7.5 stepeni...xaxaxaxa....sad zaabaguje i polovine tako da kazem......znaci uvek je 6.5....7.5.....12.5xaxaxxaaaxaxaax.......eto to je to zasad....i necu vise nista da diram dok tako radi...kad bude stalo sve onda na Tosin Bunar i majstori nek uzmu koju kintu....inace ovo ostalo sve de sam bio,da neverujes....6 majstora...6 misljenja i tako.......

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
« Odgovor #31 poslato: Mart 10, 2014, 04:58:38 posle podne »
to sto kasni sa pokazivanjem temp. to je normalno ali ne da kasni previse,
nego kako ti sad pokazuje potrosnju i tu si imao problema
po meni moguce da xenoni mogu da uzrokuju probleme,iz licnog iskustva znam.
u balastima  je mnogo losa elektronika koja moze posle nekog vremena da stvara smetnje.

• VW Početnik
« Odgovor #32 poslato: Mart 13, 2014, 11:01:45 posle podne »
Pa i potrosnja sad nije losa...kako kad......mada i ona malo kasni sa pokazivanjem.......lupam vozim ga i onda pustim skroz gas.....ona ceka malo,mozda dve sekunde i vrati sve na nulu...pa onda dam gas ona pokaze lupam 12l potrosnja i onda umirim gas na neku istu brzinu,njemu bas treba vremena da pokaze kolka je tad realna potrosnja....dok je pre to islo mnogo brze...ili sam se ja vise istripovao...tako da ni sam vise neznam....i kazem ti brat nek radi dok radi...kad crkne sve ...popravka i cao....nemogu se vise nerviram..jbg ja sam kupio njega da me sluzi a ne ja njega da sluzim .....  lollol lollol lollol

Uglavnom hvala svima na pomoci....ali ako slucajno se odlucim da sve to resim...javljam sta je bilo naravno......

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
« Odgovor #33 poslato: Mart 14, 2014, 07:12:14 pre podne »
 :25