Autor Tema: Sta ubaciti umesto k-glave, saveti, iskustva???  (Pročitano 8350 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže srdacar

• Jr. Member
  • *
  • Pol: Muškarac
Sta ubaciti umesto k-glave, saveti, iskustva???
« poslato: Decembar 16, 2013, 12:42:14 posle podne »
Šta je po vama najbolje rešenje, auto ima k-glavu i radi samo na plin?

E sad bacio bih plin u djubre i posle mnogo godina ga vratio na benzin, ali me zanima da li k-glava moze lepo da se ponasa na benzinu posle toliko godina rada na plinu a da nije video kap benzina, kako se to proverava i da li ima kod nas jos uvek majstora koji se bave k-glavama?

Ako se niko vise ne aka sa tim koje je najbolje resenje u slucaju da skinem k-glavu?

evo slike motora  1.8 ,  66kw...

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
Odg: Sta ubaciti umesto k-glave, saveti, iskustva???
« Odgovor #1 poslato: Decembar 16, 2013, 07:55:14 posle podne »
Ne košta te nista ako ti je ostalo sve u redu sa pumpom za benzin i ostalim dovodom benzina da probas raskacit ovaj plin i upalit na benzin.

Van mreže dzonibgd

• Old.Jr Member
  • **
  • Dođe vreme kada pametni zaćute, budale progovore..
  • Auto: vw golf mk2 gti 16v
« Odgovor #2 poslato: Decembar 16, 2013, 09:27:16 posle podne »
Zabolece te glava ;)  ako stvarno nije toliko radio na benzin, dizne su mehanicke i mozes da ih bacis posto nisu videle kap goriva , regulator pritiska goriva i  pumpe za gorivo takodje
dizne 150e, regulartor 70e, pumpa za gorivo 100e, dizne postoje sa 2 tipa navoja, ako ti se ne pogodi navoj, trazi druga creva od k glave do dizni, znaci trosak od jos par desetina eura
znaci u startu racunaj na 350e da proradi na benzin  + ruke majstora
sve ovo sto ti je potrebno, mozes kupiti i polovno ali samo ako se skida sa kola koja su do skoro radila, jer ako ovi delovi nisu adekvatno konzervirani, isto vrede koliko i tvoji sad na kolima, jer propadaju ako nisu u dodiru sa benzinom...  :45

Van mreže miki978

• perfekcionista
  • Master Member
  • 125kw DSG lux oprema
  • Auto: Sharan 7n,PASSAT B6,Golf5 plus
« Odgovor #3 poslato: Decembar 16, 2013, 09:53:30 posle podne »
dzonibgd
+1
vw je auto sva druga su ortopedska pomagala....

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Decembar 17, 2013, 01:27:49 pre podne »
Stavi karburator od zastave 101

Van mreže Radomir89

• Hero Member
  • Auto: VW Golf 5 GTI DSG
« Odgovor #5 poslato: Decembar 17, 2013, 10:10:00 pre podne »
Mico varnica, ima ga na forumu... kontaktiraj njega, on je izvadio tih k glava i prepravljao na drugo ubrizgavanje, jos dok je bio dijete
VW motorsport

Van mreže bubatk

• VW Početnik
  • Auto: golf
« Odgovor #6 poslato: Decembar 17, 2013, 11:33:40 pre podne »
Ako imas nekog u RS tj u BIH sve to mozes kupiti za relativno male pare.

Van mreže chewbacka

• VW Početnik
  • Auto: golf,polo
« Odgovor #7 poslato: Decembar 17, 2013, 04:45:37 posle podne »
kaqrburator brale,malo ulaganje.....

Van mreže markom

• Sr. Member
  • Auto: Vw scirocco mk2, golf mk1
« Odgovor #8 poslato: Decembar 17, 2013, 08:29:57 posle podne »
Ma samo karburator  :20

Van mreže Mico Varnica

• VW Početnik
  • Auto: golf 2
« Odgovor #9 poslato: Decembar 18, 2013, 12:33:29 pre podne »
najbolje je prilagoti od juga 45-ice  mislim najpogodniji je zbog ulaza creva ako hoces mozemo da se dogovorimo skinuo sam tih k glava milion i postavljao karburatore od 45 najbolji moguci-toti je resenje pozz
Zivot je bedan,kada neMMas onog koga volis !

Van mreže Kanadjanka

• VW KLUB Member
  • Full Member
  • Auto: Golf mkI Gti
« Odgovor #10 poslato: Decembar 18, 2013, 07:33:34 posle podne »
Kad sam uzeo auto sa K-glavom sto i ti imas,isti nije bio paljeno 3-god.na benzin vozen samo na plin.
Resio ja da probam da palim na benzin pa oteroa kod majistora.Ustanovljeno da mi pumpa za benzin neradi jer nije dobijao kap benzina bonk... regulator pritiska goriva isto nevalja ... bonk...
Kupio sve novo pumpu regulator zamenjeni creva goriva i creva dizne filter goriva sipali benzina i posle mnoge zajebancije uspeli da upalimo motor yupi3ti...
Majistor provozao sve ok krenuo ja kuci on se ugasi ja ga ponovu upalio on se gasio angry2 tako da ja jedva na misice stigao kuci.
Zovem ponova majistora on dodje i ustanovi da mi crkla i plinski ventil( nije zatvorio kako treba) pa istovremeno dibijao i gas i benzin kupi drugi bonk...
Vozao se ja mesec dana bez problema driving kad jednom nece da vuce gusi se u voznji nema snage i stade na putu :9...upalio ja posle pet minuta bez problema posle tri minuta on se opet gusi i tako do kuce..
Promenim filter za gorivo stavio novu ponovo, on se isto ponasa :63 Majistor kaze skidaj rezervoar posto u njemu nije bilo benzina tri god.kad je skinut nepitaj sta sve nije bilo unutra samo sto nismo nasli mrtvog ciganai najgore sto neko izvadio SITO!!! :(.
Na kraju smo skinuli ponovo pumpu goriva posto se u njemu na ulaznoj strani gde se nalazi neki filtercic nakupilo se puno smece i prljavstine.Oprali rezervoar ocistili pumpu stavili sito u rezervoar sipali benzina i upalili i nisam imao posle problema vise.... clap
Eto ukratko ako mislis da palis na benzin ne cega da obratris paznju i obavezno otvori rezervoar i pogledaj stanje u njemi i, da li ima SITO :26 

Van mreže dzonibgd

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #11 poslato: Decembar 18, 2013, 08:05:56 posle podne »
najbolje je prilagoti od juga 45-ice  mislim najpogodniji je zbog ulaza creva ako hoces mozemo da se dogovorimo skinuo sam tih k glava milion i postavljao karburatore od 45 najbolji moguci-toti je resenje pozz

Kako bi Delibasic rekao 5 maraka u Vlasenici   :28    :48 :48 :48

kako li ide auto sa tom ragom od karburatora, koji jedva napaja i 45icu

Van mreže Mico Varnica

• VW Početnik
  • Auto: golf 2
« Odgovor #12 poslato: Decembar 19, 2013, 01:08:58 pre podne »
ide bolje nego sa k glavom mnogo bolje
Zivot je bedan,kada neMMas onog koga volis !

Van mreže dzonibgd

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #13 poslato: Decembar 19, 2013, 01:25:26 pre podne »
Ti si pobednik  :26 ocigledno nisi vozio auto sa ispravnom k glavom.

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Auto: opel
« Odgovor #14 poslato: Decembar 19, 2013, 02:53:56 pre podne »
drug micko , koji difuzor i koja dizna se onda stavlja u taj karburator , posto ocigledno ne pije vodu da ostaje fabricki karburator ... drugo , sta ce da ubacuje gorivo u karburator posto el pumpa od gti-ja  sigurno nece , gde da se nabaci pumpa na mehanicku izvedbu kao sto ima golf 1 recimo i trece , sta ce mo sa povratnim vodom za gorivo i grejanjem karburatora ? na glavi za 1800 gti ne moze da se nabaci mehanicka pumpa na bregastu ustvari ne moze nigde , ako moze ti napisi gde i kako , koju usisnu granu onda kupiti za glavu 1800 a da se ne pravi medjuploca koja ce opet ujebati gorivo i trece koliko ce ta prepravka da kosta , i da nekim slucajem sve to povezes i da upali , koliko ce benzina trositi taj auto , na IPM karburator jugo od 1100 ccm trosi u gradu 8-9l , ja mislim da ce onda ovaj motor bar 15l , hoce li moci na taj difuzor da se ubaci dovoljno vazduha i koliko milimetara treba da bude taj difuzor , i trece na kojoj se visini stela plovak za protok benzina onda ... eto to sve nam lepo objasni i skini kapu ovim majstorima i ovima sto lupetaju da nemas pojma   :)

ps. il nas nemoj sprdati  majke ti ...   ;)
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže bubatk

• VW Početnik
  • Auto: golf
« Odgovor #15 poslato: Decembar 19, 2013, 09:41:18 pre podne »
Ima rijesenje samo je to za mene jako neisplativo i .... Moze ici karb. od 45ice... ali svoje misljenje za ovo necu reci. Ostavi pumpu u rezervoaru... stavlja se veci povrat i od stare tipe golfa uzima prelivni ventil i kao i skretnica. tako da pumpa ne salje veliki pritisak u karburator... e sad usisna grana i medju ploca...to je sto se tice benzina a voda se uzme sa crijeva koje ide u kabinu i ima grijanje karburator...sauh se ubaci u auto...
i onda bude ono sto od nas nike ne voli  to je BIVSI GTI...

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #16 poslato: Decembar 19, 2013, 10:15:46 pre podne »
Aj ne zajebavajte coveka, sve je to izvodljivo samo sto nije jeftino uraditi.
Za napajanje gorivom moze da se iskoristi elektricna pumpa koja stoji u rezervaru, ona pravi oko 1.2 bara a moze i od starijih fiata, isti je pritisak.
Karburator se steluje, nije bitno sto je od 0.9 ili 1.1 motora.

Sa tako prepravljenim usisom auto moze ici isto kao i sa K-glavom samo ce potrosnja biti veca.

Van mreže chewbacka

• VW Početnik
  • Auto: golf,polo
« Odgovor #17 poslato: Decembar 19, 2013, 11:58:33 pre podne »
drug micko , koji difuzor i koja dizna se onda stavlja u taj karburator , posto ocigledno ne pije vodu da ostaje fabricki karburator ... drugo , sta ce da ubacuje gorivo u karburator posto el pumpa od gti-ja  sigurno nece , gde da se nabaci pumpa na mehanicku izvedbu kao sto ima golf 1 recimo i trece , sta ce mo sa povratnim vodom za gorivo i grejanjem karburatora ? na glavi za 1800 gti ne moze da se nabaci mehanicka pumpa na bregastu ustvari ne moze nigde , ako moze ti napisi gde i kako , koju usisnu granu onda kupiti za glavu 1800 a da se ne pravi medjuploca koja ce opet ujebati gorivo i trece koliko ce ta prepravka da kosta , i da nekim slucajem sve to povezes i da upali , koliko ce benzina trositi taj auto , na IPM karburator jugo od 1100 ccm trosi u gradu 8-9l , ja mislim da ce onda ovaj motor bar 15l , hoce li moci na taj difuzor da se ubaci dovoljno vazduha i koliko milimetara treba da bude taj difuzor , i trece na kojoj se visini stela plovak za protok benzina onda ... eto to sve nam lepo objasni i skini kapu ovim majstorima i ovima sto lupetaju da nemas pojma

batice ja sam na 1.8 112 ks stavio karburator od juga 65 dvogrli i sve fercera.b.pumpa ide na blok,levo od razvodnika,,,,,
ako treba javi se na pp

Van mreže milan_b mk1

• Hero Member
  • Auto: opel
« Odgovor #18 poslato: Decembar 19, 2013, 07:52:30 posle podne »
pustite dvogrli , hor- ver. izvedba, objasnite mi kako moze IPM od '45 da se ugradi i radi , to je bila poenta , ne weberi i de dvogrli itd...

PS. ljudi na yuga stavljaju jace karburatore da ide bolje auto , samo kod nas na VW-forumu prave da ide gore i slabije i da trosi vise , e to ja ne razumem i mislim da je glupo tako nesto raditi ... za ovakvu prepravku treba bar 100e , ja bih radije dodao jos 50-100e i ugradio digifant ...

+++ ja sam na mk1 1.3 motor ugradjivao taj IPM , drugar na golf 2 1.3 isto i znatno slabije ide , ide lepo ne stuca , nista , al kad se skine fabricki soleks sa mk1 ide znatno slabije , drug je imao pitburg na mk2 i isto kad ga je skinuo isao mu je slabije , potrosnja cak i malo veca ... ja se slazem za IPM ali samo na 1.1 i 1.3 mk1 i mk2 da se prebaci , glupo je ovo raditi na prepravku k-glave ... al dobro ako moze onda ok , da ne pametujem mnogo , ko je probao valjda zna sta prica...
« Poslednja izmena: Decembar 19, 2013, 07:58:22 posle podne od strane milan_b mk1 »
. . /████████\ . .
=/___________\=
./(_)=======(_)\.
|\_==__vw__==_/|
l_\____________/_|

Van mreže Limited

• Master Member
  • Auto: IMT 539
« Odgovor #19 poslato: Decembar 19, 2013, 08:17:20 posle podne »
Sad mi necete vjerovat , al jedan momak je izbacio komplet motor sa k-glavom i ubacio onaj obicni iz golfa 3 1.8 66kw , e sad neznam jel to izvodljivo ????