ovo sto je micko napisao ja podpisujem.. ljubljana ima dosta kola iako nije velik grad u poredjenju..ali na koju god stranu da trebas da ides ili a)izadjes na autoput koji ide u krug oko grada b)izadjes na jedan od bulevara koji imaju po 2 trake i ogranicenje je dignuto sa 50 na 60. sa druge strane vidi se i da je neko malo pogledao kako tece saobracaj i koliko koji semafor da drzi u koje doba dana.. da li treba omoguciti uslovno skretanje ljudima, da li treba zatvoriti kontra traku na neko vreme da mogu levo da se ukljuce, ako dosta ljudi ide tuda itd..
druga stvar je kultura u saobracaju.. mislim da sam samo par puta za godinu dana video da neko kad je guzva udje u raskrsnicu, zatvori ga i onda zablokira poprecnu ulicu skroz, sto je po beogradu redovna stvar.. isto vazi za "zaletanje" od semafora do semafora pa svi naglo koce.. prosto kad je guzva guzva je i ljudi se pomire s time, pa tece brze nego kad ima pametnjakovica. isto vazi za situacije kad recimo neko hoce da skrene preko kontra trake u neku sporednu ulicu.. cim se iza njega napravi neka kolona ljudi stanu da ga propuste iako ne moraju.. u beogradu se vise vozi svako za sebe, pa ko je jaci, ovde nekako "karmicki"

.. ti nekoga pustis iako ne moras, neko ce tebe