Pozdrav svima

Imam golfa 5 2.0TDI 4motion 2006god. presao 110000km kupljen nov kod nas. Kupio sam ga pre nekih godinu ipo dana i tada je se cula turbina da zvizdi, vozio sam tako godinu dana i presao negde oko 15000km i ulja mi je potrosio oko 300-400grama i onda jedan dan je samo poceo da dimi i svukao mi ulje na meracu. Majstor mi kaze turbina i ja je skinem kad ono se vidi da je zamastila i na usisnoj i na izduvnoj strani ali nije imala puno lufta cak peraja i nisu kacala od kuciste. Odnesem na remont u BG kod nekog Pedje i oni kao sve to izremontuju sve novo ( caurica, turbinsko kollo, karike,sve) i daju godinu dana garncije. Kada sam namestio turbinu malo je dimio dok nije izbacio ulja sto je ostlo u auspuhu i prestalo, vozio sam tako 8000km i nije potrosio nista ulja dok bi jedan dan samo culo neko krsenje u turbini i odmah je izbacio plav dim na auspuh, sva sreca bio sam od kuce na 50metara pa sam ga odmah ubacio u garazu i prionuo na skidanje. Skinemo turbinu kad ona unutra skrsena, lufta ima vise nego kad sam je prvi put skinu, na izduvnom kolu pootpadala peraja, usisno kolo zagrebalo u kuciste ali peraja citava, ponovo skinem turbinu, ovaj iz bg ne prizna garanciju i ja uradim kod drugih ljudi, cim sam namestio turbinu on je izbacivao plav dim, majstor mi kaze da je to normalo dok ne izbaci ulje iz auspuha ja predjem 160km i on mi svuce 5mm ulja na meracu. Auto pali ekstra, vuce ekstra. Voleo bih da cujem vase misljene sta mislite koji je uzrok ovome, i svaka pomoc bi dobro dosla posto evo skidam treci put turbinu a to na 4motionu nije ni malo lako. Unapred hvala