Imam problem. Pre pet dana anlaser je prestao da radi, nije mogao da vergla, samo cakne. Odvezem ga kod auto elektricara on ga skine, otvori i popravi ga, primetio sam odmah da mnogo slabije i teze vergla. Rekao majstoru, a on kaze da treba da legne malo (rek'o, 'ajde neka legne). Isti taj dan uvece desila mi se prva detonacija na gas od kad je auto kod mene (vise od 8 godina).
Samo da napomenem da je do tada Passat radio kao sat bez ikakvih problema (stvarno mnogo kilometara prelazim sa njim i svaki dan se vozi).
Sutra, pocelo neko trzanje u voznji, nastavilo se tesko verglanje... Juce kupim svecice, pomislio sam da je to jer im je vec vreme za zamenu.
Opet poceo da secka i ja odem kod tog istog auto elektricara i on kaze da mi kaisevi nisu dobro zategnuti i mi zategnemo. Posle toga, radio dobro (da li slucajno ili sta se desilo nemam pojma).
Sve do danas, kad ono opet secka u voznji. Uzmem zamenim mu kablove jutros, kupio nove (vec je vreme za zamenu pa sam pomislio da je do toga). Auto fantasticno radio, vuce odlicno, gasio ga, palio, verglanje kao malo bolje bilo i rad motora fantastican. Posle toga sam otisao nekih 50km od kuce i trebao popodne da se vratim kad ono nema sanse da upali, pocnem da palim a ono detonacija, radi kao na dva klipa sekund, dva i ugasi se. Slucajno bacim pogled na sat dok verglam kad ono kazaljka broja obrtaja skace kao luda, 1000, 2000, 3000 pa padne (da napomenem da mi se to desavalo i u voznjii ovih par dana posle popravke anlasera u trenucima kad nije dobro radio). Pomislim da nije nesto u redu sa strujom, zamenim razvodnu kapu i ruku, njih nosim u kolima za svaki slucaj. Kad ono opet, nema sanse da upali. Komutator-bobinu sam menjao prosle godine a i proveravao sam ga sad i daje napon na izlazu, tako da mislim da je on ok.
Bar jos dva dana nece moci da me odslepuje neko do tog majstora pa ako slucajno neko zna o cemu se radi bio bih mu zahvalan

U pitanju je:
Passat B3, 1991. godiste, 2.0, 2E motor, 85kw.