Autor Tema: Voda prokuva! PROBLEM  (Pročitano 6182 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
Odg: Voda prokuva! PROBLEM
« Odgovor #20 poslato: Jun 28, 2013, 12:00:58 pre podne »
Jel ti baca vodu na prelivno crevo i koliko? I jel si probao bez termostata da vozis,od kad je krenula ta vrucina. Da je pumpa vrisnula ili blokirala,prokuva on ocas posla. Dosta puta su mi dolazili sa zacepljenim hladnjakom. Treba videti te stvari prvo pa onda glavu na proveru pa obradu ako je ok.

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
« Odgovor #21 poslato: Jun 28, 2013, 12:07:35 pre podne »
ne baca vodu na prelivno crevo ..  pre kad otvorim bocu , videlo se da iz creva ide voda ,, sada nista ne ide ..
sada se desava da voda miruje , i u sekundi izbaci baloncice .. pa ponovo miruje pa ponovo baloncici ..tj vazduh izbacuje i raste nivo vode .. , onda ja kad vidim kolko je nabio temperaturu ugasim auto , a on izbaci vodu , npr oko 1l ..

da napomenem , auto nisam vozio 5-6 dana ... danas kad sam otvorio posudu , video sam da nema vode .. dosuo jos 1l .. pa cu da vidim , ili je izaso vazduh [ako uopste moze tako da izajde]  ili negde curi ..

pa napomenem da uopste nemam pritisak u crevima ..

bez termostata nisam probao .. jer sam mislio da je do njega , pa sam stavio nov

hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #22 poslato: Jun 28, 2013, 12:09:05 pre podne »
Kovacic
Ne verujem da je do termostata, ne bi palio ventilator. Ali i to ti je lako da proveris, kad je hladan upali i pipaj donje crevo za vodu, ako pocne brzo da se greje onda je termostat ostao otvoren.

U svako slucaju ne bi smela creva da budu tako tvrda, to znaci da ti neki klip gura pritisak u sistem za vodu a to moze da bude zbog dihtunga, pukotine na glavi ili na bloku. Mozda je los kvalitet dihtunga, mozda nije glava dovoljno stegnuta a mozda si pregrrejao motor pa izgoreo dihtung.

Stoske
Promeni taj cep jebbo ga ti, evo poklonicu ti ga. I proveri da li pumpa pravi cirkulaciju, mozda su se pokidala peraja na njoj kad si cuo to krljanje. Ako ona ne vrti dzaba ti i 10 ventilatora, oni ce da hlade vodu u hladnjaku ali dzaba to kad tu hladnu vodu nista ne gura kroz motor.

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #23 poslato: Jun 28, 2013, 07:45:26 pre podne »
Vidis Stoske,ako nema pisanja na prelivnom crevu,to znaci da voda necirkulise ok i to su prvi znaci da je glava problem,u vecini slucajeva ili je pumpa dosta losa.Skini termostat i vidi oce ti mrznuti rasprsivac.
Kreni lepo ispocetka,upali auto ujutru,pre toga natankuj vode u bocu i istiskaj donje i gornje crevo dok nevidis da su puna,vidi kako greje gornje crevo i kad ce poceti da greje donje crevo,obrati paznju na ventilator,kad ce upaliti drugu brzinu ako je pali.
Sinoc sam razmisljao,ako ti ledi uredjaj a spojen je na ona dva creva sto ulaze u kabinu,90% je nesto zacepljeno ili pumpi fali par peraja,nema trika da ta creva budu ladna a gura direktno sa pumpe i sa glave. I kako motor greje,proveravaj ta dva creva sto idu u kabinu pa onda javi ovde.
Jedno po jedno i da se resiti.
« Poslednja izmena: Jun 28, 2013, 07:47:42 pre podne od strane Pile »

Van mreže Kovacic

• Sr. Member
  • Fb: Xenon Carbon Garage
  • Auto: Passat B5.5
« Odgovor #24 poslato: Jun 28, 2013, 11:16:59 posle podne »
Ja sam danas vozikao se po gradu(USPUT NAPRAVIO SAM NA VENTILATORU DA MI PALI ODMA 2 BRZINU NA 91'c a SPORU BRZINU SPROVEO U KABINU NA PREKIDAC) nisam dao temperaturi da se penje i nisu mi creva bila pod pritiskom. znaci cim penje temperaturu tad i nabija pritisak i u bocu.

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
« Odgovor #25 poslato: Jun 29, 2013, 01:55:40 posle podne »
evo da javim ,. problem resen ... nije bilo do dihtunga glave , opet sam bio u pravu ,.. i ako svaki majstor odma dihtunig dihtung dihtung ..

skinuto je sve .. oprano .. ispostavilo se da je NOVI termostat bio ocajnog kvaliteta .. kupljen drugi .. kupljen nov poklopac .. sastavljeno sve . pali-radi .. ne izbacuje vodu , pali ventilator .. brzo obara temperaturu ..

ja srecan ko da je pobedio partizan  biggrin

hvala djole , pile na pomoci ..   

hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)