Autor Tema: Izbaca ulje na mjerac..  (Pročitano 13008 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže dejan golf3

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf3 1,8 benzinac monopoint
Odg: Izbaca ulje na mjerac..
« Odgovor #20 poslato: Jun 03, 2013, 02:12:13 posle podne »
jbg ja video 80 000. tako si prvo napisao pa se pitam sta ti je cudno.dal ti nije zveknuo dihtung na glavi izmedju uljnog i kompresionog dela vidi sa majstorom kako je stego glavu.dal gubi vodu jesili primetio

Van mreže dejan golf3

• VW Početnik
  • Auto: golf3 1,8 benzinac monopoint
« Odgovor #21 poslato: Jun 03, 2013, 02:19:27 posle podne »
kako bre mico ulje na sredinu sipke majkumu ,valjda na sredini polja izmedju min i max tamo gde je obelezeno,jel si na to mislio ili bas bukvalno na sredini sipke

Van mreže Bojan5

• Sr. Member
  • Auto: Passat b5.5 tdi AVF
« Odgovor #22 poslato: Jun 03, 2013, 03:14:39 posle podne »
vjerovatno je mislio na sredini tamo dje se mjeri, da je na sredini sipke odma bi se raspao motor, poslusaj me mico, povezi kod majstora obavezno mu reci da cujes sistanje i problem sa kocnicom, ako nije do vakuma, onda je sigurno motor produvao i bez prave generalne mu nema spasa, znaci nikakva polu generalna ne dolazi u obzir, nije mi jasno kako je i tih 80 000 zgazio.

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #23 poslato: Jun 03, 2013, 03:34:31 posle podne »
nije 80000 vec 8000 (8 hiljada) citajte sta covek pise. greskom je napisao 80000 pa ispravio posle na 8000. odvezi ti to krstenom majstoru da pogleda. ili prvo odvezi tom sto ti je radi motor da vidis sta ce ti reci.

Van mreže Vinap

• Full Member
  • Auto: VW POLO 6N
« Odgovor #24 poslato: Jun 03, 2013, 08:41:09 posle podne »
Nove karike u dvadeset godina stare cilindre, bez hilznovanja istih ?!  batine
I sta ti je rekao taj ``majstor``, koliko ces preci pre nego sto pocne da guta vise ulja nego nafte?  boodala
« Poslednja izmena: Jun 03, 2013, 08:58:05 posle podne od strane Vinap »
jedva cekaju u porsche bg da im neko dodje s pasatom trojkom na plin. oni samo pasate dvojke i trojke i rade.
ajd vidi sa tim majstorom da se uclani na foum ovde. treba nam strucnih kadrova uvijek.

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #25 poslato: Jun 03, 2013, 09:00:50 posle podne »
Dajte ba, nemoj te se uvlačit ovim "sa vrha" koji tvrde da karičenje nema smisla, ne valja to. Pod 1, svaki majstor kad skine ima oci, pogleda ajnzec  na vrhu  i dalje mu je jasno sve. Pod 2 jel to extra dobar motor kad se pregrije iz raznih slucajeva i omekša karike, mora pod obavezno da se hilznuje i busi, i ubace hilzne koje kur.. ne valjaju kvalitetom.  A ti mico, ako vec nemas para skini sam deklo glave i bez obzira isperi sito benzinom, vidjeces gdje se nalazi kad skines. A to za kocnice upali motor otvori haubu i prati crijevo sa vakum pumpe  do bubnja. vakum pumpa se nalazi desno od boš pumpe.

Van mreže Mico-mico

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2 1.6d
« Odgovor #26 poslato: Jun 03, 2013, 10:07:06 posle podne »
Mislio sam da je ulje na sredini sipke tamo izmedju min i max :) da ne bude do zabune,jer da je isprave na sredini bio bih sav zatrpan uljem ja mislim,greskom sam napisao 80 hiljada umjesto 8 hiljada,danas sam ispred kuce otvarao ono crijevo na vrhu gore od poklopca ventila i malo sam ga isprao i izvukao taloga nekog iz one 2 rupice na izduvnoj usisnoj  grani kako li se tacnije zove,iscistio samo,vozio sam ga posle toga jedno 15 km i malo brze i sporije i sad nista ne izbaca,a kocnica je i dalje ista to cu da mijenjam sjutra,sto se tice vode,vodu ne trosi..majstor mi je tada rekao ako ne budu ostecene stubline moci ce da se zavrsi sa osvjezavanjem dobro,tada mi je nastelovao ventile i rekao mi da nista drugo nisam radio bez sto sam nastelovao dobro je,jer je valjda to lose bilo,i rekao mi je moci ces otprilike 30 hiljada mada sam nekima i radio isto kao tebi i presli su po 50 hiljada cak,u gradu vazi za dobrog majstora i radi samo vw..
Mico Opancina

TTS

• Gost
« Odgovor #27 poslato: Jun 04, 2013, 12:33:14 pre podne »
Mićo sinko da ti pojednostavim stvar,ako si totalni laik. Tamo gdje ti je ispod haube glavni kočioni cilindar,iza njega imaš jedan veliki crni doboš,u njega ti ulazi jedno crno crijevo,e ti imaš problem ili sa tim crijevom ili ti je pukla membrana u dobošu,pa zato nemaš kočnicu. Provjeri sam lagano to crijevo (a ono ide od doboša do vakuum pumpe),pa ako je ono negdje puknulo,ti ga lijepo zamjeni i riješi problem,a ako je ono cijelo,onda ti je pukla membrana u vakuum posudi (crnom dobošu) i moraš ga promjeniti. Eto,nadam se da sam ti pomogao.Sredi to i  driving