Autor Tema: Passat B5.5 T(DI) By MRVA  (Pročitano 28527 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bojan5

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Passat b5.5 tdi AVF
Odg: Passat B5.5 T(DI) By MRVA
« Odgovor #40 poslato: April 22, 2013, 08:10:10 posle podne »
da bi taj okvir skinuo moras sve da poskidas, radio, cd player i digitalnu klimu i sve dugmice okolo, pokusaj naci na netu kako se skida

Van mreže Nemanja GTI

• Jr. Member
  • *
  • VW Golf Mk2 G60, VW Passat B7 TDI
  • Auto: VW Golf Mk1
« Odgovor #41 poslato: April 22, 2013, 08:30:29 posle podne »
@nikola_sss znaci to je tako jednostavno? ali je onda problem sa dugim svijetlima mada za duga mogu da stavim obicne sijalice H1 koje nisu onako zute nego ledeno bijele jer bi vjerovatno stavio xenon od 5000k, nekako mi se cini da je ljepsi od onog 6000k a? sta ti mislis?

@Bojan5 a pa jebada je to bas da se radi al dobro, ocu to da odradim jer mi se ne svidjaju oni kao drveni detalji, ima ih ljepsih ili mozda cak samo ove da prelakiram...uglavnom hvala
..and on the 7th day God created the...GTI

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #42 poslato: April 22, 2013, 08:45:16 posle podne »
nije jebada, skines radio, imas dolje u ovoj "ostavi" ispod radia dva torexa, skines okvir climatronica, tu imas 4 torexa, e sad ne sjecam se najbolje ali mislim da sve te prekidace razdzekujes kada srednju konzolu odskrnes malo nadji na YT ... ako imas kljuc od radia, odg.alat to je 10min posla, pri ponovnom vracanju pazi da ne pretegnes masku centralne konzole jer se lako slome mjesta dje dodju sarafi pa "proglajzuju" i moze se lako desit da trazis novu

inace zvuk serijskih zvucnika ako cemo o kvalitetu zvuka je dobar, nista vise nista manje ... pogotovo ako uporedimo sa konkurentima tipa reno, citroen dje je zvuk serijskog radia i serijskih zvucnika ocajan (ukoliko se ne radi o nekom doplcenom sistemu) ali da je odlican i da je najbolji fabricki ne bih se slozio s Tobom Bojane jer nije, stavi obicni Pioneer zvucnik u vratima pa ces i sam vidjet ogromnu razliku, pogotovo ako jos i radio zamjenis. Passat ima dosta dobro izolovana vrata, pa sve to dobro dihtuje i odaje utisak dobrog zvucnika. Inace nista posebno.E sad druga je prica sto ni jedan radio nece lec na passatovu srednju konzolu kao fabricki to stoji

xenon samo 4300 ili maximalno 5000K !!!

Van mreže Nemanja GTI

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #43 poslato: April 22, 2013, 09:35:15 posle podne »
@Miro MNE da da, vidio sam ova 2 torexa i skidao sam okvir oko klime tako da znam o cemu pricas..ok hvala ti u svakom slucaju na pomoci, pa cu ti probati ovih dana pa javljam jesam li sta slomio :)

a ovo za zvucnike, evo bas nocas sam uzeo da pokusam ove moje, tj jedan samo, suvozacev da sredim, pa cu sutra probati kad spojim da vidim dal to radi a trebalo bi..uglavnom nisam nista posebno uradio, samo prvo izlijepio sintelanom cijeli rub koji se probusio i odvojio i onda zalijepio ta dva ruba pa sam uzeo sublerom izmjerio precnik koji mi je potreban i onda uzeo rukavice za pranje sudja, one gumene obicne, i iskidao fino taj krug koji je potreban, opet sintelanom malo po malo lijepio i ovako na oko izgleda odlicno, a sad kakav ce zvuk biti ne znam dok ne stavim, pa kad stavim javljam jel to valja icemu, uglavnom ne moze da bude gore nego sto je prije bio jer se onako na tom zvucniku nije culo ama nista, ustvari jeste ali mnogo slabo, jedva nesto...

eee da da bas tako, 4300k ili 5000k xenon, taman i ne valja preko toga jer je drug stavio 6000k i mogu ti reci da posle malo vremena mene pocnu oci da bole od one boje, potpuno mi je neprirodna boja...jeste lijepo ali nekako mi bzvz

Van mreže dule73

• VW Driver
  • Hero Member
« Odgovor #44 poslato: April 22, 2013, 09:59:53 posle podne »
Za ksenone se slažem sa Mirom a duga su ti H7 a ne H1. Meni je ista unutrašnjost i sviđa mi se a ako bi farbao farbaj u piano crnu kao nekolicina na forumu lijepo ispada. Što se tiče naslona mene svaki položaj radi  yupi3ti i ima ih tri da znaš ako te neko pita lollol beer

Van mreže Nemanja GTI

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #45 poslato: April 22, 2013, 10:32:13 posle podne »
@dule73 ma da da, kad se bude stavljao xenon tako nesto ide sigurno...a nisam znao da su duga H7, pa dobro svejedno onda, moze i H7 da se stavi takva..a unutrasnjos, e pa i ja mislim da je to super boja, a i najlakse je za ofarbat :D a naslon, ma radi on meni na taj zglod, taj gore-dolje, to mi radi i znam da ima 3 stepena nego ne radi ono naprijed-pozadi nego klizi stalno ali rece prije neko da je to tako na svakog passata, valjda tako treba..

Van mreže nikola_sss

• Sr. Member
    • Moj stari auto
  • Auto: BMW E87
« Odgovor #46 poslato: April 23, 2013, 12:18:45 pre podne »
@nikola_sss znaci to je tako jednostavno? ali je onda problem sa dugim svijetlima mada za duga mogu da stavim obicne sijalice H1 koje nisu onako zute nego ledeno bijele jer bi vjerovatno stavio xenon od 5000k, nekako mi se cini da je ljepsi od onog 6000k a? sta ti mislis?
Brate, kratka idu opusteno a za duga bi trebao da stavis "brze" balaste. Ja sam u oba stavio 6000k i ok mi je skroz (pogledaj moju temu).
I, u duga, kao i u kratka ti ide H7, a ne H1. ;)

Van mreže Bojan5

• Sr. Member
  • Auto: Passat b5.5 tdi AVF
« Odgovor #47 poslato: April 23, 2013, 12:24:13 pre podne »
@nemanja
na svakom passatu naslon za ruku klizi naprijed nazad, za naslon za ruku koji je podesiv po visini se dodatno doplacivalo, ja recimo to nemam.

Van mreže Nemanja GTI

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #48 poslato: April 23, 2013, 01:40:58 pre podne »
@Bojan5 znaci nije to polomnjeno nego to tako mora, a moj jeste podesiv po visini samo me ovo drugo nervira ali smislicu vec nesto

Van mreže sebekkg

• VW Početnik
Одг: Passat B5.5 T(DI) By MRVA
« Odgovor #49 poslato: April 23, 2013, 01:51:37 pre podne »
Lep passat nema sta. Highline je dovoljno reci. Hehehe.

Sto se tice tvojih problemcica moj je sledeci stav, odradi vel servis kao sto si i planirao. Sto se tice ksenona mozes da stavis u kratka gde ti je socivo u faru, bixenon projektor i normalno 4300k. U duga.ja ne bih stavljao a kamo li u maglenke jer onda ti maglenke ne sluze nicemu.
Za zvucnike nemoj sam da lepis jer mora odgovarajuci lepak i materijal za membranu ako ih vec repariras. Ako ne uradi lepo odbojnike tj prstene od medijapana i ubaci aftermarket zvucnike koji ce odlicno raditi, a to ce ti sve elektricar spojiti ocas posla i zastititi onim termoskupljajucim crevo-trakom ako znas na sta mislim.

Gume ili uzmi neke koje su dot 2011-12 ili nove. Starije od toga mi je nekako bzvz uzimati osim od prijatelja koji ih je malo vozio.

Pozdrav

poslato sa tapatoka koristeći komšijin vajrles

Van mreže Nemanja GTI

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #50 poslato: April 23, 2013, 01:53:00 pre podne »
@nikola_sss a ok tebrex, nisam ja to znao, sad mi je jasno..jbg novi sam i auto sam tek kupio pa mi je sve malo nepoznato :) eto imacu u vidu to za xenone, hvala ti puno pa valjda nadjem nesto kvalitetno...

ne mogu da nadjem tvoju pa mi posalji link da pogledam te tvoje xenone

Van mreže Nemanja GTI

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #51 poslato: April 23, 2013, 02:02:33 pre podne »
@sebekkg pa znas kako, kao prvo hvala ti prika, znaci mi kad pohvale passata :) za xenone, tako sam i ja mislio isto da uradim, a mislio sam da mora i novi far da se kupuje al dobro je pa ne mora biggrin a u maglenke ne nikako, samo se stave one H7 sijalice koje svijetle ledeno bijelo i to stavit u maglenke i kao duga svijetla...zvucnike sam sredio, izgledaju dobro, sutra cu da ih montiram i probam pa javljam jel to ok, ali i to je privremeno, ubrzo ce da se mijenjaju oni a zamijenio bi ih ja sam bez problema...

sto se guma tice, za sada su sve 4 super, to cemo za zimu da gledamo ali hvala u svakom slucaju ;)

Van mreže sebekkg

• VW Početnik
« Odgovor #52 poslato: April 23, 2013, 02:30:48 pre podne »
Sve je super samo za maglenke nemoj da uzimas sijalice koje ti ne mogu nista protiv magle. Veruj znaci i te kako. Iz iskustva ti.kazem.

A za far nemas.brige samo.nadji profi.majstora.da ti.ubaci bixenon projektor i nema zime. Samo da znas da je npr kod nas ta investicija reda 200e. Ne znam koliko je u cg.

Van mreže Nemanja GTI

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #53 poslato: April 23, 2013, 03:05:28 pre podne »
@sebekkg pa znas kako, sto se tice maglenki, odje kod nas nam one ni ne trebaju, jer magle skoro i da nema, bar odje na primorju ali ako bi krenuo nedje dalje autom trebale bi mi ali opet ruzno mi izgleda da su one onako zute a gore sve bijelo da svijetli...

e a xenoni kod nas nisu tako skupi,evo nasao sam bas za 60 eura sa besplatnom ugradnjom i godinu dana garancije ali to su ustvari H4 koje mi ne odgovaraju, mada ne bi trebalo preko 80 e sa sve ugradnjom i to mislim da sam nedje vidio Philips-ove..

Van mreže sebekkg

• VW Početnik
« Odgovor #54 poslato: April 23, 2013, 05:03:53 pre podne »
Pa maglenke je i po zakonu zabranjeno.koristiti osim kada ima magle na putu a tad je bas bitno da li ti se slaze boja ili da vidis put kuda ides no dobro.

Ato se tice ksenona ti pricas samo za xenon kitove sa konvertorima struje. Oni au od 40e pa na gore. Ali ja ti pricam o bixenonima SA PROJEKTOROM. U tome je razlika. Tu imas i projektor i socivo koji podize kvalitet osvetljenja i ne baca svetlo na sve strane.

Van mreže nikola_sss

• Sr. Member
    • Moj stari auto
  • Auto: BMW E87
« Odgovor #55 poslato: April 23, 2013, 08:39:09 pre podne »
@nikola_sss a ok tebrex, nisam ja to znao, sad mi je jasno..jbg novi sam i auto sam tek kupio pa mi je sve malo nepoznato :) eto imacu u vidu to za xenone, hvala ti puno pa valjda nadjem nesto kvalitetno...

ne mogu da nadjem tvoju pa mi posalji link da pogledam te tvoje xenone
Evo linka burazeru : http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=47065.40
Pa baci oko... ;)

Van mreže lakii

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Passat B6 1.9 TDI Blumoušn
« Odgovor #56 poslato: April 23, 2013, 09:17:28 pre podne »
Kod nas po novom ZOBS svjetla za maglu smiju biti upaljena i po danu bez obzira da li ima magle.  ;)

Van mreže dzoni22@krstarica.com

• VW Početnik
  • Auto: wpasatb5.5
« Odgovor #57 poslato: April 23, 2013, 09:30:04 pre podne »
Lep pasat zdravo da te sluzi....

Van mreže sebekkg

• VW Početnik
« Odgovor #58 poslato: April 23, 2013, 12:55:27 posle podne »
Kod nas po novom ZOBS svjetla za maglu smiju biti upaljena i po danu bez obzira da li ima magle.  ;)

kakvi su kod vas likovi iz vlade, to cisto da bi ljudi imali lepsi auto uvece kad ga provozaju kroz grad :D .

Van mreže Nemanja GTI

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #59 poslato: April 24, 2013, 01:30:03 pre podne »
@sebekkg e evo ne znam vise ni sam dal je dozvoljeno ili ne mada mi je malo nelogicno da bude dozvoljeno da su upaljene maglenke bez obzira na to da li ima magle ili ne pa bio to dan ili noc kako kaze @lakii ..mada ne cudi me vise nista i sve je moguce osim drvenog sporeta na drva biggrin

za xenone, razumio sam te mada licno mi ne treba bolje osvijetljenje jer ovo koje trenutno imam je mnogo dobro, odusevljen sam ali ne svidja mi se sto su obicni farovi, nekako mi staro izgleda, a sa xenonnima je to vec druga stvar...mada opet, ima i istine da je bi xenon sa projektorom mnogo kvalitetniji ali i mnogo skuplji sto mi je sad trenutno problem :) al hvala u svakom slucaju

@dzoni22@krstarica.com hvala drugar..ziv bio ;)