Ja sam u aprilu mesecu ove godine kupio Passata,ovog iz potpisa.Auto je iz Nemačke poreklom.Bilo je 160tkm na satu.Prvu stvar koju sam uradio je full servis,ali sa prethodnim čišćenjem motora iznutra sa likvi molijem.Zašto sam se odlučio na tako nešto.Pa jeste da ja imam knjigu i potvrdu da je auto perfektno održavan u Nemačkoj,ali 160tkm je dovoljno(čak i za Nemačku)kilometara da se stvori mnogo nepotrebnih naslaga,na koje su posebno dizel motori osetljivi.Sipao sam,auto je odradio 10-15min sa njime i nakon toga smo,prema uputstvu,ugasili motor i ispustili ulje.Mogu da Vam kažem da je u tome što smo ispustili(mešavina ulja i likvi molija) bilo mnogo čak i golim okom vidljivih nečistoća,a o onima koje sus e rastvorile,da i ne govorim.Najviše je bilo naslaga čađi tj.gareži,komadića raznoraznih,što je dokaz da sam bio u pravu kada sam se odlučio na takav potez.Nakon toga regularan servis,i sve je naravno ok.Što se mene bar tiče,od ove priče kako može da se uništi motor ako se sipa to sredstvo,nema ništa.Auto extra radi,extra ide,troši 95% blisko fabričkim podacima,tako da je moja procena da je ovo sredstvo verovatno malo relaksiralo motor iznutra i još više pomoglo dobrom radu motora.To je moje lično iskustvo,a kao i u svemu ipak verovatno treba obratiti pažnju da sredstvo bude originalno,ostalo mislim da je sve ok.
PozdraVW.