Autor Tema: Pranje motora iznutra  (Pročitano 11145 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže micko

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: audi A4 TDI avant
Odg: Pranje motora iznutra
« Odgovor #20 poslato: Oktobar 06, 2010, 10:43:09 posle podne »
Slazem se sa tobom Wele, mislim da od tih stvari moze samo steta veca da se napravi.
Mozda ako imate motor koji je u MNOGO losem stanju i planirate da uradite generalku, pa vam MOZDA ovako neko sredstvo pomogne da predje jos koji kilometar :) Ili ga sahrani zauvek :)

I stvarno je link za Motul reklama. Cak se mozda i ovaj lik odluci na Motul na osnovu te reklame. Nemoj posle Kristina990 da te psuje lik sto si mu preporucio neki shit :)

sto se tice uredjaja,koristili su ga automobili (tada)novijeg datuma proizvodnje.vlasnici nisu bitni,ali verovatno se secate tih automobila...bordo corveta,zuti dodge stelet,porshe cremer...u taj servis nisu ulazila kola ispod 50 000 dm,tako da nikako ne verujem da je postupak stetan.da li je to bilo pomodarstvo i trosenje novca,ne znam. ono sto mi je logicno(ne mora da bude i tacno) je da ako taj postupak kosta npr 100 e,a isti efekat mozes da dobijes sa bocicom od 10e...tu nesto onda nije u redu.koliko para toliko i muzike.

nisam trebao da citiram... biggrin

Van mreže D@rko

• Hero Member
  • biker for life!
  • Auto: mk4- mk3- b5.5- gsxr 750
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 06, 2010, 11:39:17 posle podne »
Cak se mozda i ovaj lik odluci na Motul na osnovu te reklame. Nemoj posle Kristina990 da te psuje lik sto si mu preporucio neki shit :)
Ovaj "lik" nece nista da uradi na osnovu reklame i nece nikog da psuje. Pises kao da sam ja retardiran i kao da ne citam ovo.... Kao prvo, kako znas da je shit ako nisi probao to? Jesi li radio sa tim proizvodima kada znas da ne valjaju? Mene su interesovala licna iskustva, a ne ono rekla- kazala...

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 07, 2010, 12:58:03 pre podne »
mislis rekla-guglala  biggrin
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže ivan.stojanovic

• Full Member
  • Auto: Golf Mk6 1.6 TDI BlueMotion
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 07, 2010, 08:47:34 pre podne »
@ D@rko

Nisam nikad sipao taj šit u motor i neću ga nikada ni sipati. Ja samo rekao svoje mišljenje da ne podržavam te GLUPOSTI. Evo pozovi i VW servis i oni će da ti kažu da to ne sipaš ni slučajno. Ti aditivi i slične stvari deluju kao da popiješ Vitamin C a neko ti kaže da je to Andol i ispostavi se da tebe možda i prođe glavobolja :)

A, ja samo pokušavam da napravim neku protivtežu. Možda ćeš ti zaključiti iz ovoga da ne trebaš da sipaš i meni bi bilo drago da to zaključiš, ali, naćiće se neko drugi ko će ovo pročitati i istog trena sipati taj šit u motor, ali kada vidi i mene kako taj isti šit ne podržavam, možda će i porazmisliti o svom postupku.

No, nadam se da se svi slažete da ovo ne vodi ničemu više. Najbolje se ti drži Motul reklame, pa javi kako se sve završilo na kraju.
Ivan Stojanovic
Golf Mk6 1.6 TDI BlueMotion

Van mreže AndrijaVR6

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: GTC
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 07, 2010, 08:56:19 pre podne »

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 10, 2010, 03:23:34 pre podne »
Imas dosta sredstava na trzistu(Liqui moly,wynns,wurth,cyclo,stp...),i svako ce ti preporuciti nesto drugo.
Pisano je o tome u temi o hidropodizacima,pretrazi malo forum.
Moja preporuka je da kod motora koji su presli veliki broj kilometara ne koristite ni jedno od tih sredstava,jer su dosta agresivna i hoce sigurno ocistiti naslage koksa iz unutrasnjosti motora,ali (mrzim ovo ali bonk) problem je da nazalost vecinu nasih motora u donekle pristojnom stanju drze bas te naslage.U tom slucaju odmah mozes ocekivati povecanu potrosnju ulja,slabiju kompresiju itd.Ne mora da se desi bas to,ali ogroman rizik postoji.
Sa manje pohabanim motorima je dosta drugacije,preporucljivo i pozeljno je odraditi s vremena na vreme ispiranje pred zamenu ulja.
Najsigurnija metoda je koricsenje nekog jeftinijeg ulja uz zamenu na 1500-2000 km,i nakon recimo dva takva ciklusa nasuti kvalitetno ulje i vozi Misko driving
Upravo tako
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže in

• VW Početnik
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 31, 2010, 09:28:09 posle podne »
Ja sam u aprilu mesecu ove godine kupio Passata,ovog iz potpisa.Auto je iz Nemačke poreklom.Bilo je 160tkm na satu.Prvu stvar koju sam uradio je full servis,ali sa prethodnim čišćenjem motora iznutra sa likvi molijem.Zašto sam se odlučio na tako nešto.Pa jeste da ja imam knjigu i potvrdu da je auto perfektno održavan u Nemačkoj,ali 160tkm je dovoljno(čak i za Nemačku)kilometara da se stvori mnogo nepotrebnih naslaga,na koje su posebno dizel motori osetljivi.Sipao sam,auto je odradio 10-15min sa njime i nakon toga smo,prema uputstvu,ugasili motor i ispustili ulje.Mogu da Vam kažem da je u tome što smo ispustili(mešavina ulja i likvi molija) bilo mnogo čak i golim okom vidljivih nečistoća,a o onima koje sus e rastvorile,da i ne govorim.Najviše je bilo naslaga čađi tj.gareži,komadića raznoraznih,što je dokaz da sam bio u pravu kada sam se odlučio na takav potez.Nakon toga regularan servis,i sve je naravno ok.Što se mene bar tiče,od ove priče kako može da se uništi motor ako se sipa to sredstvo,nema ništa.Auto extra radi,extra ide,troši 95% blisko fabričkim podacima,tako da je moja procena da je ovo sredstvo verovatno malo relaksiralo motor iznutra i još više pomoglo dobrom radu motora.To je moje lično iskustvo,a kao i u svemu ipak verovatno treba obratiti pažnju da sredstvo bude originalno,ostalo mislim da je sve ok.
PozdraVW.

Van mreže pimbe

• Rig Pig
  • Master Member
  • VW MALTA
  • Auto: Tiguan 2.0TDI A3 1.6TDI Cabrio
« Odgovor #27 poslato: Novembar 03, 2010, 12:14:29 pre podne »
Citat
Mogu da Vam kažem da je u tome što smo ispustili(mešavina ulja i likvi molija) bilo mnogo čak i golim okom vidljivih nečistoća,a o onima koje sus e rastvorile,da i ne govorim.Najviše je bilo naslaga čađi tj.gareži,komadića raznoraznih,što je dokaz da sam bio u pravu kada sam se odlučio na takav potez.Nakon toga regularan servis,i sve je naravno ok.Što se mene bar tiče,od ove priče kako može da se uništi motor ako se sipa to sredstvo,nema ništa.

Ovo nije nikakav DOKAZ, vec nagadjanje.
Dokaz bi postao samo da si prvo ispustio ulje i proverio ima li tih "komadica" i 'naslaga' u starom ulju bez tog tvog zacina, pa onda da mu sipnes to isto ulje nazad sa tom mamiparom od zacina i onda imas DOKAZ (ako bi ga bilo) i cinjenicno stanje...

Jedino sto si ti dobio s tim nalaskom naslaga i kojecega je akt tvoje autosugestije, a zarad lakseg preboljevanja troska...
Tiguan 2.0 TDI
  AUDI A3 1.6 TDI Cabrio

Van mreže AndrijaVR6

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: GTC
« Odgovor #28 poslato: Novembar 03, 2010, 11:11:54 pre podne »
Ja sam isprao moj bivsi 1.6 motor sonaksovim sredstvom za ispiranje motora uspe se u ulje i ostavi se auto da odradi jedno 10-15 min i posle toga auto prodimio  badmood