Odradio sam zamenu ulja (MOBIL Super 3000x1 5w-40 100% sintetika), svećica (NKG) i filtera za vazduh i ulje. Ispostavilo se da je i jedna bobina pregorela, pa sam je zamenio. Takođe sam zamenio i ulje u menjaču, ne verujem da je ikada menjano (mada su mi reklli da i ne mora da se menja). EGR nisam čistio, majstor me ubeđuje da nije do EGR. Auto je bio na dijagnostici, indikovan je poremećaj u očitavanju kiseonika (mislim) sa one lambda sonde iza katalizatora. Klapna je kalibrisana. Najgore je što se problem sa ler gasom ne javlja uvek, već ponekad. Da stvar bude gora, dođem kod majstora da mu demonstriram, a auto prede. Odem da vozim, na sledećem semaforu auto se ugasi. Onda ga upalim, radi sasvim ok. Najnovija dijagnoza majstora je da je ili klapna ili ECU, a predlog je bio da kupim prvo jedno od ta dva, kao polovno, pa vidim da li je problem nestao. Ovo rešenje mi za sada nije prihvatljivo. Zakazao sam u četvrtak kod gedore, videćemo.
Petar
PS: Zaboravih da dodam, majstor je ugasio check engine lampicu i od tada se više nije palila.