Autor Tema: Golf 1.6 16v azd. Problem sa ler gasom  (Pročitano 19824 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nex84

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Odg: Golf 1.6 16v azd. Problem sa ler gasom
« Odgovor #20 poslato: Maj 13, 2013, 03:42:12 posle podne »
gde si druze kupio lambda sondu i ja je trazim isto azd motor 1.6 16v

Van mreže banovac

• VW Početnik
  • Auto: ex Golf MK2, Golf Mk4
« Odgovor #21 poslato: Januar 16, 2015, 05:37:53 posle podne »
Tek sam kupio Mk4 1.6 16v AZD i, naravno, imam isti problem. Ugrađen STAG 4 gas. Promeniću najpre svećice, ulje i filtere, uključujući i ulje u menjaču pošto ne znam kada je zadnji put menjano. Ima 135000 km na satu, prethodnik mi se kune da su pravi, ali naravno, čovek nikada nije siguran. Inače, prethodni vlasnik je sipao polu-sintetiku 10w-40 iako je fabrika rekla sintetiku 5w-30. Kupio sam Mobil Super3000x1 5w-40, full synth, nadam se da polu-sintetika nije bila sipana da bi se prikrila potrošnja ulja. Uzgred, 4 NGK svećice platio sam preko 4000 din u MASS-u, baš brutalno. Primetio sam da se problem sa ler gasom češće i jače manifestuje ujutro i uveče, kada je napolju hladno, a motor na radnoj temperaturi. Kada je sam motor hladan, radi normalno. Takođe, variranje ler gasa mi je blaže ili ga uopšte nema kada je spoljnja temperatura viša.

Pozdrav,
Petar

Pozz.! Imam problem sa golfom 1.6 16v azd. Povremeno mi se desava da variraju obrtaji na leru od 400 do 1200 obrtaja. Po nekad kada pocne da varira, auto se ugasi i posle tesko upali. Sada sam primetio da kada pokusam da mirnim drzim gas na 1000 obrtaja nema sanse, odmah pocinje da varira, znaci nemoguce je drzati mirno skazaljku na 1000 obrtaja, znaci oscilira od 300 do 500 obrtaja gore dole.. Auto ima plin i to se desava i na plinu i na benzinu.

Van mreže delpo

• VW Početnik
  • mehanicari zive od TDI-ja
  • Auto: golf 5
« Odgovor #22 poslato: Januar 16, 2015, 07:37:32 posle podne »
banovac--prekontrolisi senzor rashladne tecnosti moze on da zeza(vrlo cesto) posto se problem javlja pri razlicitoj temperaturi a uzgred i nije mnogo skup B)

Van mreže zoran79

• VW Početnik
  • Auto: a4 b6
« Odgovor #23 poslato: Januar 16, 2015, 09:27:51 posle podne »
Jesi cistio egr? Cišćenje i kalibracija klapne, novi parametri za gasni uredjaj, to su prve stvari,  osetljiv je na svasta. Svećice su oko 5 hilj. i racunaj da se mnogo pre menjaju ako voziš na plin, po preporuci proizvodjaca

Van mreže banovac

• VW Početnik
« Odgovor #24 poslato: Januar 23, 2015, 12:38:15 pre podne »
Odradio sam zamenu ulja (MOBIL Super 3000x1 5w-40 100% sintetika), svećica (NKG) i filtera za vazduh i ulje. Ispostavilo se da je i jedna bobina pregorela, pa sam je zamenio. Takođe sam zamenio i ulje u menjaču, ne verujem da je ikada menjano (mada su mi reklli da i ne mora da se menja). EGR nisam čistio, majstor me ubeđuje da nije do EGR. Auto je bio na dijagnostici, indikovan je poremećaj u očitavanju kiseonika (mislim) sa one lambda sonde iza katalizatora. Klapna je kalibrisana. Najgore je što se problem sa ler gasom ne javlja uvek, već ponekad. Da stvar bude gora, dođem kod majstora da mu demonstriram, a auto prede. Odem da vozim, na sledećem semaforu auto se ugasi. Onda ga upalim, radi sasvim ok. Najnovija dijagnoza majstora je da je ili klapna ili ECU, a predlog je bio da kupim prvo jedno od ta dva, kao polovno, pa vidim da li je problem nestao. Ovo rešenje mi za sada nije prihvatljivo. Zakazao sam u četvrtak kod gedore, videćemo.
Petar

PS: Zaboravih da dodam, majstor je ugasio check engine lampicu i od tada se više nije palila.
« Poslednja izmena: Januar 23, 2015, 12:41:31 pre podne od strane banovac »

Van mreže delpo

• VW Početnik
  • mehanicari zive od TDI-ja
  • Auto: golf 5
« Odgovor #25 poslato: Januar 23, 2015, 10:12:03 pre podne »
pravi potez , javi kada resis problem (uzgred , ja licno ne bih kupovao klapnu i ECU, nego nasao za probu ,pa ako je to onda kupovao)mada sada si u pravim rukama

Van mreže banovac

• VW Početnik
« Odgovor #26 poslato: Februar 04, 2015, 09:48:04 posle podne »
pravi potez , javi kada resis problem (uzgred , ja licno ne bih kupovao klapnu i ECU, nego nasao za probu ,pa ako je to onda kupovao)mada sada si u pravim rukama

Majstor Ninoslav je našao da je lambda sonda i mislim koračni motor klapne. Možda postoji mogućnost remonta motora. Mada se problem i dalje javi samo povremeno, nema indikacije na šal-tabli, lampica check engine je resetovana još pre oko 3 nedelje i nije se palila od tada.

Petar