Pozz.! Imam problem sa golfom 1.6 16v azd. Povremeno mi se desava da variraju obrtaji na leru od 400 do 1200 obrtaja. Po nekad kada pocne da varira, auto se ugasi i posle tesko upali. Sada sam primetio da kada pokusam da mirnim drzim gas na 1000 obrtaja nema sanse, odmah pocinje da varira, znaci nemoguce je drzati mirno skazaljku na 1000 obrtaja, znaci oscilira od 300 do 500 obrtaja gore dole.. Auto ima plin i to se desava i na plinu i na benzinu. E sada ovako, bio sam u nekoliko servisa i nadavao se para tako da nemam vise ni para ni zivaca. Rekli mi da sonda brljavi i da je do nje, ja odmah kupio drugu koja kosta verovali ili ne 19000 din. a problem ostao isti, onda kazu promeni svecice, ja promenio stavio nove i to po katalogu za taj motor koje kostaju 1200din. po komadu. ali problem i dalje tu. Majstor skinuo klapnu gasa, ocistio je i uradio adaptaciju, ali problem opet tu. Stavili drugu klapnu ali nije ni do nje. Majstore najvise buni to sto na dijagnostici pokazuje da je sve OK. Ostalo mi je jos da probam da ocistim EGR ventil pa ako nije do njega da probam da ga zatvorim. A ako nije ni to sta drugo da cistim to jest da proverim? Pomagajte, jel imao neko slican problem?