Autor Tema: turbina golf 5  (Pročitano 5826 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirado

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: golf 5
turbina golf 5
« poslato: Mart 20, 2013, 10:33:52 posle podne »
pozdrav majstorima a i onima koji to nisu medju kojima sam i ja. prije par mjeseci osjetio sam pri saltanju brzina ako saltam na vecem obrtaju da se cuje cuje cudan zvuk,skontam to saltam na manjem obrtaju i ok,medjutim kada u leru naglo stisnem gas na nekih 4000 obrtaja i pustim papucicu gasa motor se vrati na 800 obrtaja a  zatim cujem propratni zvuk kao kad ode lezaj na tocku,to traje par sekundi i nestane tog zvuka.Kad polako dodajem gas i vracam ili kad normalno radi motor 2000-3000 obrtaja tog zvuka nema.Sumnajm na turbinu e sad ako ima neko sl.iskustva da kaze kolko je to opasno,dal da jos vozim il zamjena turbine.Jer za turbinu kolko znam nema preventive,vec reparacija ili zamjena.radi se o gofu 5 2006god,sad trenutno nisam primjetio vecu potrosnju ulja a i auto dobro vuce.

Van mreže Djole DMC

• Master Member
Odg: turbina golf 5
« Odgovor #1 poslato: Mart 20, 2013, 10:37:24 posle podne »
Kakav je tacno taj cudan zvuk? Moze i zamajac da bude //

Van mreže mirado

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Mart 20, 2013, 10:45:00 posle podne »
zvuk je slican kad ode lezaj na tocku,a cuje se samo pri naglom povecanju obrtaja,tj kad se smanji na 800 obrtaja e tad dodje taj propratni zvuk 2-3 sekunde i gotovo

Van mreže @aca@

• Sr. Member
  • Auto: mk4, pasat b5 1,9tdi
« Odgovor #3 poslato: Mart 20, 2013, 11:48:19 posle podne »
a da nije neko crevo od turbine do hladnjaka
govorim tiho i nosim psa sa sobom

Van mreže mirado

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Mart 21, 2013, 07:37:41 pre podne »
ja sam provjeravao sve plastike i crijeva onoliko koliko znam al nevidi se nista,motor radi mirno i nema brujanja

Van mreže limp19

• Sr. Member
  • Auto: Passat 6
« Odgovor #5 poslato: Mart 21, 2013, 09:05:54 pre podne »
ako ti ne trosi ulje nista i ne dimi nista ne diraj opusti se i vozi...
svaka petica 1.9 tdi ima onaj "sova" efekat pri otpustanju gasa na oko 2000 obrtaja mozda ti se to cuje...

Van mreže cDa

• Hero Member
  • Auto: Škoda Octavia mk4 1.5 TSI
« Odgovor #6 poslato: Mart 21, 2013, 10:35:24 pre podne »
da ne mislis na ovakav zvuk mozda?  http://youtu.be/7GPhJ4ZjNIY

Van mreže mirado

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Mart 21, 2013, 10:09:36 posle podne »
nije taj zvuk,mozda bi trebo snimit. Zvuk je slican recimo i vodena pumpa kad ode sl.sam imao na golfu 2,al to traje par sekundi nakon sto sam vratio papucu gasa, Ulje trosi al ono normalno za golf 5 mozda 1-1,5L od zamjene do zamjene-godisnje

Van mreže adino

• VW Početnik
  • Auto: golf 5 tdi
« Odgovor #8 poslato: Mart 26, 2013, 02:10:57 posle podne »
jel rijesen problem sa turbinom

Van mreže mirado

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Mart 26, 2013, 02:18:02 posle podne »
i dalje se cuje nisam nigdje iso na servis,majstoru je lako turbina i ajmo nova,il neko rece mogo bi bit zamajac jer sad hladnije vrijeme i kad tek zaverglam cuje se  da zacaleka u mjenjacu il neznam neki nosac. Valjda ima neko sl.iskustvo pa da znam sto mi je cinit

Van mreže Joxa86

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5 2.0 TDI
« Odgovor #10 poslato: Mart 30, 2013, 10:25:57 posle podne »
Druze,ako nemas nekog svog proverenog majstora vozi dok ide kako treba...odes li kod bilo kog ne poznatog majstora i bez provere ce ti reci da ti je otislo ono najskuplje,dizne,pumpa,turbina,zamajac....da je turbina,osetio bi simptome u voznji i plus bi zavijala naj strasnije...
Recimo meni se golf 5 blago tresao kad stanem i pustim ga da radi na leru,kad sam otisao kod majstora nije ni pogledao i vec mi pravi planove za menjanje zamajca,lamele i celog seta(kosta boga oca)...naravno da mu nisam verovao i kazem mu da mi prvo proveri nosace i ispostavi se da su otisla 2 od 3 nosaca,kad mi je zamenio upalim auto i cak ne osecam da radi motor a kamo li da se trese,problem resen za 4-5 hiljada din...
a da ne pricam kakav sam problem imao sa predhodnim autom Cliom....gubio mi snagu po neki put kad dam gas i 5 majstora mi reklo pumpa/dizne,ali nikom nisam verovao i kod sestog odem i ispostavi se problem sa papucicom za gas,za minut je nastelovao i nije mi ni dinar naplatio,radio je posle bez problema...

Tako da brate,kao sto sam rekao,ako nemas poteskoca u voznji cuti i vozi ili ako bas zelis da saznas sta je problem,obidji vise majstora i ne zaleci se....pozz

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #11 poslato: Mart 30, 2013, 10:58:25 posle podne »
efendija na svakom motoru se cuje zvuk koji ti cujes.
mislim na motore 90 i 105 ks.
sipaj naftu i uzivaj

Van mreže adino

• VW Početnik
  • Auto: golf 5 tdi
« Odgovor #12 poslato: April 01, 2013, 02:01:41 posle podne »
bio sam kod majstora,ustanovio da taj zvuk dolazi u filteru zraka i kaze da je to vec oslabila turbina,provjerio crijeva nema nigdje ulja i kaze da nije alarmantno da se moze vozit...al et pocela crkavat al moze se prijec jos dobrih kilometara. A to ste u pravu sto se tice majstora(cast izuzecima)mani prije godinu kaze otisle disk plocice treba mijenjat ,ja ceko da se upali senzor i tek neki dan sazrele za mijenjanje poceo senzor za plocice blinkat i tako da i majstori ga nekad pregone.

Van mreže mirado

• VW Početnik
« Odgovor #13 poslato: April 01, 2013, 02:10:55 posle podne »
to stoji,isto tako papucica kvacila kad pritisnem malo sasvim malo podrhti,kaze zamajac,meni jaran dodje sa pasatom neki dan i ja da vidim kako se ponasa kad je u redu zamajac kad isto podrhtaje i to vise i ja sav bitan ono bajg nesto znam reko zamajac ti je polos a cojk se smije i kaze mijenjan set kvacila prije mjesec dana,zato majstori majstori.Najbolje bi bilo da covjek sve zna al neide nikako...... biggrin