Kome piše u saobraćajnoj dozvoli benzin-gas i ukoliko je atest rađen pre 5 god. mora da uradi reatest. Da vam u saobraćajnoj piše samo benzin to jes da izbrišete ono GAS jedini način da se to uradi je sledeći. Da se izvadi plinski uređaj i instalacija kod ovlašćenog servisera i da vam on izda potvrdu sa tom potvrdom idete AMSS u zakazanom terminu, da im uplatite taksu od 6000 din. a oni za uzvrat napravu par fotki i izdaju vam papir na kojem piše da vaše vozilo nema ugrađen plinski uređaj. Sa tim papirom idete na tehnički pregled ili agenciju za registraciju vozila da vam obradu dokumentaciju za zamenu saobraćajne dozvole, tu je standardna taksa od čini mi se 600 din + usluge agencije ili tehničkog pregleda. Sa tim papirima idete u pliciju po novu saobraćajnu dozvolu u kojoj će pisati da je vaše pogonsko gorivo samo benzin. Sve ovo možete raditi i pre isteka registracije i posle isteka registracije.
Da se razumemo: Plin možete vadit sami ili kod servisera totalno je nebitno, opet se može desiti da naiđete na idiota majstora koji će reći ja nisam to skinuo i neću da izdam potvrdu da je to urađeno u mojem servisu. Opet se može desiti i bez razlike što ste vi to skinuli da vam kažu nema problema, ali ta potvrda jednako košta kao da smo mi skinuli u našem servisu i to je 3000 din. Može se desiti i da naiđete na čoveka razumno ljudsko biće pa će reći nema problema evo potvrde netreba da platite ništa. Dakle tu stavku ovlašćenog lica najbolje da dogovorite pre nego bilo šta uradite pa onda postupite po dogovorenom.
Ova taksa genijalaca iz AMSS 6000din je jednaka svuda, ako vam naplaćuju više onda vas neko od ekipe bezpotrebno pljačka. Usluge agencija za registraciju vozila i tehničkih pregleda nisu svuda iste cene ali jeste zagarantovan trošak. Taksa za novu saobraćajnu može se proverit na nettu al čini mi se da je 600 din. Ovo oko cena ovlašćenih servisera bolje se raspitajte na vreme tu su cene vrtoglavo različite. Necenimo isto svi svoje znanje i rad.