i5 2500K 170e (imas i jeftinije dobre procesore koje kasnije mozes da nadogradis)
Ploca gigabajt z68 80e
8gb ram 35e
grafika gainward GTX 560 130e
Total 415e
Sam kazes da si uvek koristio AMD i da ti je bio dobar i da zato neces da menjas. Sam si tu potvrdio ono sto sam rekao. Nisi probao Intel racunar pa ti je AMD dobar. Na to sam i mislio. Ako ti kazem da AMD ostaje na trzistu niskim cenama jer kvalitetom ne moze da stigne Intel da li ces me opet pogresno skapirati da sam rekao da AMD pravi socijalne racunare?
Ja sam se racunarima bavio kao posao od 97. do 2009 , a na dalje kao "side-job". S tim da racunar koristim od 92. godine i sve sto kazem je moje vise godisnje iskustvo. Uvek sam imao AMD racunar dok je bio bolji. Uvek. Ali kako se pojavio c2d to je bio kraj za AMD. Nemam predrasude o odredjenom proizvodjacu. Moj favorit je onaj sto daje vise za manje novca.
Sta je Masinac napisao u svom postu? Ja sam od cinjenica video sam samo da ima sestru. Komp je dobar, radi, nije skup, ok radi. Sta treba da vidim u ovom postu? Sednem ja u jugica, vozi me, idem na pijacu, lepo se vozim, koci na semaforu tralala. I ako ceo zivot teram juga naravno da je jugo zakon.
Previse ljudi ovde prica o super dobrim racunarima, a da smesno kostaju. Realno to nikad nije postojalo.
Svih ovih godina povremeno se okurazim, pa uzmem neku ATi karticu na test. I godinama ista prica. Super slika, ali drajveri sacuvaj boze. Podrska samo za odredjene igre. Zamisli koliko su im losi drajveri da se neki lik smorio i napravio drajvere koje koristi vecina ljudi na planeti. Facepalm! U novo vreme postoje malo prljave igre pa Nvidia i Ati placaju da se igra optimizuje za njihove chipove, kako bi bili bolji na testovima. Ali dokle god ja ubodem Nvidiu i zaboravim sta imam u kompu za mene ce to biti kralj grafickih.
Na onu gore konfu mozes da stavis 35e kuler i da teras i5 na suludih 5GHz. Kao da imas i7 u racunaru.
A mozes i neki AMD sa zvucnim imenom black edition, thunder, crna pasuljara itd itd, lepo radi majkemi

Za podatke probaj GetDataBack
I ne slusaj razne dundjere po radnjama, oni tu rade za 200e nemaju blage veze sa zivotom, bolje ti je da zguglas uporedne testove na nekim zvucnijim sajtovima koji se bave hardverom