uvek je dobro kupiti kvalitetno napajanje, ali naci kvalitet kod nas je problem. Chiftek je jedno vreme bio bas krs jer su uvozili neki retail Chiftek, naravno sve zbog toga da bi uvoznik zaradio vise para. Trenutno Ok napajanje je CoolerMaster, ThermalTake
ali moj drugar ima jako dobru 33% CPU klokovanu masinu masinu, sa dosta potrosaca na kinez napajanju od 7 evra
do sad mu je 3x crkavalo napajanje, ali svaki put ga uredno zamenimo jer je u garantnom roku. i dalje radi na tome
hocu reci da napajanje i ako je najobicnije moze da radi ako je ispravno i nije svaki kineski krs isti
Ivan ima masinu od 50e gde mu vise kosta Chifktek napajanje od celog kucista
Kod UPSova ima druga prica i tu ima raznih misljenja. Oni su generalno velika baterija i ne peglaju napon vec samo sluze kad nestane struje da moze da se radi jos neko vreme
UPSovi koji peglaju napon su SMART UPSovi, a cena im se krece od 200-300e pa i preko 1000e. Ovi kineski upsovi sa deklaracijom od 1000VA i kostaju 35e su bacene pare. To ne radi ni kao baterija i crkava samo tako. Ja sam radio u jednoj firmi koja se bavila uvozom i distributer iz Nemacke mi govori: Napajanje ima 250w (a nema ni realnih 200w), ali mi cemo da vam stavimo na deklaraciji koliko hocete, samo recite

Sve se svodi koliko je ko bezobrazan i alav kod nas, sto je pocetak price - uzasno tesko je naci kvalitet kod nas cak i kod najpoznatijih brandova IT robe jer za sve ima A klasa i ... others countries klasa
nego da ne odem u drugom pravcu...

Uvek ti je bitno da imas onaj prednaponski adapter tj "produzni kabal sa vise uticnica" i nemoj dakupujes bilo koji, nemoj da prikljucujes komp (a i ostalo) na kineske razdelnike -lopov uticnice jer su kontakti unutra katastrofa. Kupi u komp radnji prave produzne sa prednaponskom zastitom i sa reset dugmetom (osiguracem) kosta oko 5-6e ili APC (americki najkalitetniji) on je do 15e
To uveliko stiti uredjaje, a pogotovu osetljivi komp od udarne struje koja je cesta kod nas