Svako ima neke svoje principe i stavove, pa i ja. Dokle god zakon ne bude bio primenjivan jednako ka svima i dokle god su rupe na putevima proporcionalne rupama u zakonu, vadicu se svim mogucim sredstvima! Kao jos nesvrseni pravnik zakon poznajem dosta bolje od prosecnog saobracajca, pa se tako cesto sa njima i upustam u polemiku. Ne bi verovali koliko njih pocne da mi persira kad cuju da sam buduci pravnik, pocnu da me oslovljavaju sa "kolega", mnogi krecu i da mi se jadaju o problemima na poslu, pa i o privatnim problemima. Skoro mi jedan pokazivao pocepanu uniformu... Nije ni njima lako, slazem se, ali smo svi ljudi da se dogovorimo. A ako je neko bezobrazan - ja cu biti jos bezobrazniji. Dva puta je gotovo dolazilo i do fizickog obracuna, ali ne popustam, a sve zbog svojih licnih principa. Uostalom, niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno. Mnogima se nikad nije ni dokazalo, i sta onda? Gde je tu pravda? Idealizam i opsta pravda ne postoje, svako se bori za sebe. Ne priznajem nista i vesto izbegavam sve moguce sankcije. Na kraju krajeva, zasto da im dam 10, 15 ili 20 hiljada? Da nece mozda da okrpe puteve, postave ili srede horizontalnu ili vertikalnu signalizaciju, branike, bankine...?
Uvek vezem pojas, postujem sva ogranicenja, imam uvek ispravan auto sa kompletnom opremom, ne vozim pod dejstvom alkohola, a i kada nakon svega toga neki brdjanin nadje da se izivljava na meni jer mi je u vozni pregorela sijalica stop svetla - e onda poludim. Strasno je to sto je saobracajnim policajcima dato veliko ovlascenje, a da oni toga nisu ni svesni, kao sto nisu svesni ni kolike probleme mogu nekome da naprave. Sta ce ljudi, jednostavno ne znaju.
Inace, moj dobar prijatelj se par puta izvukao na greske policajaca. Jednom prilikom su ga zaustavljali nocu popularnom "lizalicom", ali nije bila ukljucena. U Zakonu o policiji jasno stoji na koji nacin policajac moze da te zaustavi. Drugi put, kad navodno "umalo da pregazi zenu na pesackom", nosio je saobracajne od oba auta, policajac ga zaustavio sa jednim, a zapisao podatke iz druge saobracajne. A da zlo bude vece jedan auto beo, drugi crven. Na sudu zena posvedocila da decko uopste nije ni mogao da je zgazi, vec je usporio i zaustavio se pred sam pesacki prelaz, i potvrdila je da je auto bio crven, a u zapisniku stojali podaci iz saobracajne drugog auta. Treci put pustio policajca da prvi potpise zapisnik, pa onda u primedbama napisao kako taj policajac ima nesto licno protiv njega, pozivao se na versku i rasnu diskriminaciju ( kao da je Eskim

), i onda ga pitao da li da se potpisuje? Pandur pozeleneo...
Niko nije bezgresan, ali uvek vise volim 5000 u svom rezervoaru nego uplatnicu koja glasi na ime Budzeta Republike Srbije.
@Bishke: U konkretnom slucaju si mogao da se izvuces. Bila je kolona vozila, tebe snimio radar, a vidi se samo BG od tablice i deo auta, i sto je najvaznije ti se ne vidis. Koliko takvih automobila kao tvojih ima u Beogradu? E, to si mogao da pitas sudiju za prekrsaje, a uz to u napomeni u izvestaju napises kako to nije tvoj auto vec ko zna ciji i kako si se ti kretao brzinom koja je bila u skladu sa uslovima na putu, a u okviru propisane, i naravno obavezno potpis. Sad sta je tu je, idi kod sudije, moli za sto manju kaznu, kukaj kako si student, nemas posao, bolesna keva, zena ne radi, sitna deca, losa situacija u drzavi, nisi imao nameru nikoga da ugrozis itd. Posle pisi zalbu na presudu, nakon toga molbu da ti umanje kaznu, i na kraju molbu da platis u vise rata. Tako ces moci da preguras dobar deo leta. I sam sam veliki zaludjenik za motore, tako da te u potpunosti razumem sto se toga tice.