Autor Tema: Instrument tabla od passata b4 na b3 - ne rade obrtaji !  (Pročitano 5798 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bosske

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: A6 1.8T, A4 1.8, T4 2.5b
Odg: Instrument tabla od passata b4 na b3 - ne rade obrtaji !
« Odgovor #20 poslato: Januar 03, 2015, 09:58:51 posle podne »
Ako ti je 28 pinski dzek na instrument tabli, onda je pin 10 onaj koji sprovodi signal za obrtomjer, kod dizela to ide preko W zice na alternatoru koliko se ja sjecam i kod b3 i kod b4 je isti sistem. tek kod b5 je to zakomplikovano mnogo
I mislim da je kod svih tabli gdje je 28 pinski konektor ista instalacija mase su ti konektori 3 i 5, plusevi 11 i 13, osvjetljenje table je pin 12

Van mreže TTS

• Master Member
  • Auto: Bora 1,8T 4 Motion
« Odgovor #21 poslato: Januar 03, 2015, 11:01:43 posle podne »
Ajde da se ponavljam,pošto niko ne čita izgleda! tabla od Passata B4 TDI ne može raditi na Passatu B3,jer obrtomjer na Passatu B4 dobija signal za obrtaje iz kompjutera,a na B3 iz W izlaza alternatora. Član Paul GT je spojio bar 30 tih tabli sa obrtajima za dizela na B3,pa pitajte njega šta vam sve treba da bi vam radili obrtaji na passatu B3 dizelu. Mislim da ima još i par ispravnih tabli za B3 kompletnih sa instalacijom,pa kome treba neka ga kontaktira.
Moji postovi mogu sadržavati surovu istinu i biti okrutni!

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #22 poslato: Januar 03, 2015, 11:53:38 posle podne »
Ja sam problem resio tako sto sam kupio drugu tablu, u mom slucaju od kombija, i sad sve radi.
Kao sto kolega @tts kaze ne moze tabla od TDI da radi da TD, tj. obrtaji da se samo poveze.....  jer kod TDI motora signal za obrtaje ide iz kompjutera a ne iz alternatora kao na TD....
Послато са NOKIA 3210
« Poslednja izmena: Januar 03, 2015, 11:56:48 posle podne od strane djokicsale »
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve