tako sam i ja prosao zato mu sve ovo i pisem , zslusaj ovako drug :
kupio sam 1.8 8v gti nista ne valja sve mora da se radi ... sada sam nabavio jos jedan motor , nabavio mi drug sa foruma vlada za dz.ovaj rvi me izasao malo manje od 200e sve komplet ispod haube dakle super sam prosao samo menjac i agregati vrede te pare e sad motor ko motor jbg.ne mogu ni ja da ocekujem za 200e da bude sve tip top ... dakle 200e + za ovaj motor sam dobio garanciju ali cu ga ipak otvoriti i presloziti osnovne delove (letece lezece karike dihtunzi...) , onda ostali delovi svi komplet , ulja , svecice , kablovi znaci sve to da se slozi da valja treba mi jos bar 300e za delove + ruke , to ukupno izadje oko 500e + ruke - s tim da ponavljam ovaj drugi motor sam za dz.dobio inace da sam morao klipove da kupujem itd ajoj majko mila , samo klipovi su ti za 1.8 8v 200e ... sto dovodi do zakljucka da recimo moroe 1.8 8v gti izadje u pristojnom stanju oko 800e sa menjacem i agregatima . za 16v racunaj onda da pristojan motor kosta sa menjacem bar jos 200e vise , a za vr racunaj barem 1500e onda . imas jednog clana iz cg sto je pakovao mk2 , pratio sam projekat al zaboravih kako se decko zove pa ga pitaj koliko je para dao dok je spaovao motor , samo za delove ! , ovi 1.8t su ti sa menjacem i agregatima izmedju 900-1500e kako naletis , ja sam imao ponudu za 1200-1300e da uzmem al am odustao , nisam imao pare tada ... jbg...moras biti svetan koliko imas kesa , nemoj navlaciti u 100e jer neces nikada sloziti ono sto si zamislio , ako ti je cilj motor od 800e imaj u rezervi bar jos 200e i tako ....