Autor Tema: Zakljuca ali nece da otkljuca...  (Pročitano 1278 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže adslfanatik

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Zakljuca ali nece da otkljuca...
« poslato: Novembar 17, 2012, 08:16:39 posle podne »
Molim za pomoc radi se o alarmu i centralnom zakljucavanju, bas ova

znaci zakljucava fantazija ali da otkljuca nece, samo se cuje u modulu kako skljocnu-e relej za zmigavce i mozda skljocne i relej za zakljucavanje-otkljucavanje ali nista od otkljucavanja. Otvarao sam modul i video da su zice koje idu na motorice plava i bela, kad zakljucava onda kroz plavu pusta struju ( + ) a kad otkljucava onda na belu treba da pusti struju ali je ne pusta, nekad i hoce da otkljuca i tad ga i uhvatio da na belu pusta struju ( + ), i bela i plava su spojene u neki da kazem kondenzator odnosno nije to kondenzator vec neka plava smesa eto tako cu da je definisem. Sa probnom lampom sam ( vezana na masu ) pipkao one spojeve na ploci modula i nekad kao nesto srespojio pa je onda radilo neko vreme pa sad opet nece...
Moram da kazem da sam se nacitao ovde svih teme iz pretrage u vezi zaklj-otkljucavanja ali da na slican problem nisam naiso pa sam primoran da se obratim za pomoc
Da dodam da sve radnje zaklj-otkljucavanja obavljam samo preko daljinca jer je tako povezano
« Poslednja izmena: Novembar 17, 2012, 09:45:54 posle podne od strane adslfanatik »

Van mreže slider

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VENTO 1.9 D
Odg: Zakljuca ali nece da otkljuca...
« Odgovor #1 poslato: Novembar 20, 2012, 06:59:36 posle podne »
probaj prelemiti kontakte na modulu da nije slucajno "hladan" lem kad nekad hoce nekad nece ili sa instrumentom proveri koliko volti dobijas na beloj zici kad treba da dobije + mozda je mali napon pa nema snage da okine relej,onda je problem u tom elektrolitskom kondenzatoru ili diodi pre njega.Nadam se da ti je nesto od ovog pomoglo  big_boss
NEPOSTOJE GLUPA PITANJA NEGO GLUPI ODGOVORI