Autor Tema: Ksenoni - ugradnja  (Pročitano 13726 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže archi

• Redžo je drifter, on ga tera u crveno po bašči
  • Sr. Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf IV 74KW ATD
Odg: Ksenoni - ugradnja
« Odgovor #20 poslato: Novembar 20, 2012, 07:22:58 posle podne »
PA bas nisi u pravu.. 4300 su izmedju cisto bijele (koja je negdje oko 5000k) i zuckaste koja je skoro kao halogene. Tako da i halogene rasprsuju svjetlost, samo sto manje smetaju. Kada stavis 6000k svi misle da su ti duga upaljena, upravo zbog "jake" boje koja je izmedju bijele i plavicaste.

Van mreže ika le

• VW Početnik
  • Auto: Golf 5 1,9tdi
« Odgovor #21 poslato: Novembar 26, 2012, 12:55:37 pre podne »
drugari koliko sam vas razumeo jel to znaci da ti 5000k daju onu bas belu svetlost??zanima me to jer bi ih stavio na mom b5.5 koji ima te fabricke projektore ali bih hteo bas belu svetlost ne zuckastu ili plavicastu.sta mislite o tome i ima li svrhe stavljati te neke koji se krecu oko 25e komplet??

Van mreže exer

• VW Početnik
  • Auto: MB Vito/BMW e39 523i/VWpasatB3
« Odgovor #22 poslato: Novembar 26, 2012, 01:02:48 pre podne »
uzmi slobodno te od 25e, ja sam uzeo skoro i ok su. takodje imam projektore i odlicno svetli. svakako su bolji nego halogene. a mozes da ugradis sam, nije toliko komplikovano

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #23 poslato: Novembar 26, 2012, 01:10:03 pre podne »
a sta mislis druze sta da radim sa dugim svetlom ??? a i maglenkama sta tu da stavim??poziciju cu naravno da stavim te led sijalicice i to sam citao ovde samo nzm dali i kod tih malih postoji neka caka koja je vrsta najbolja??

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #24 poslato: Novembar 26, 2012, 01:20:14 pre podne »
Koliko bi koštali delovi da se napravi ovako nešto:

Van mreže exer

• VW Početnik
« Odgovor #25 poslato: Novembar 26, 2012, 01:32:23 pre podne »
a sta mislis druze sta da radim sa dugim svetlom ??? a i maglenkama sta tu da stavim??poziciju cu naravno da stavim te led sijalicice i to sam citao ovde samo nzm dali i kod tih malih postoji neka caka koja je vrsta najbolja??
Mozes da kupis bixenon koji je malo skuplji a sto se maglenki tice postoji set i za maglenke samo vidi koja sijalica ide, mislim da je h3 u pitanju :)

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #26 poslato: Novembar 26, 2012, 08:19:37 pre podne »
ajmo prvo da se obrisu ovi linkovi jer su klasicna reklama za nekog ko nema veze sa ovim forumom ,  kao drugo ti setovi od 25e sa DC balastima su krs i ne svetle nikako u odnosu na ozbiljne setove sa AC balastima,  kao drugo sve sijalice svetle isto jer je samo natpis drugi, kao trece te sijalice znaju da zveknu i posle mesec dana a nemas nikakvu garanciju , kao cetvrto mogu da se  jave  smetnje na radio stanicama - tako da je zakljucak nikako ne stavljati to djubre. I da zaokruzimo da je 4300k definitivno najbolja opcija , i to pricam iz iskustva od 7 godina rada sa xenonima
« Poslednja izmena: Novembar 26, 2012, 09:13:00 posle podne od strane shvexoman »

Van mreže ika le

• VW Početnik
« Odgovor #27 poslato: Novembar 26, 2012, 08:52:01 pre podne »
dobro i to si u pravu uvek je bolje da se stavi nesto kvalitetno jer je vise verovatno da kasnije izadje skuplje ....ali u krizi jbg sta je tu je ...,kazi mi samo sta mislis o ovim led sijalicama za poziciju i unutrasnje osvetljenje koje su po tebi najbolje da se stave  :huh: 

Van mreže archi

• Redžo je drifter, on ga tera u crveno po bašči
  • Sr. Member
  • Auto: Golf IV 74KW ATD
« Odgovor #28 poslato: Novembar 26, 2012, 12:42:48 posle podne »
Za led sijalice su ok i one kineske sto su po par eura. Ja stavio u pozicije evo godinu dana rade bez problema.

Van mreže exer

• VW Početnik
« Odgovor #29 poslato: Novembar 26, 2012, 10:40:16 posle podne »
ajmo prvo da se obrisu ovi linkovi jer su klasicna reklama za nekog ko nema veze sa ovim forumom ,  kao drugo ti setovi od 25e sa DC balastima su krs i ne svetle nikako u odnosu na ozbiljne setove sa AC balastima,  kao drugo sve sijalice svetle isto jer je samo natpis drugi, kao trece te sijalice znaju da zveknu i posle mesec dana a nemas nikakvu garanciju , kao cetvrto mogu da se  jave  smetnje na radio stanicama - tako da je zakljucak nikako ne stavljati to djubre. I da zaokruzimo da je 4300k definitivno najbolja opcija , i to pricam iz iskustva od 7 godina rada sa xenonima
ili aj da se ne obrisu. nigde u pravilima nisam video da ne smem kaciti linkove koje ti nazivas reklamom. to sto sam ja okacio je ono sto nekim ljudima moze pomoci, ja nemam nikakvih kontakata sa babicem, znam ga sa bmw-ovog foruma, gledao sam sta radi i kako to radi pa sam ostavio linkove i kontakt jer coveku treba. a sto se tice tih setova od 25e mogu ti reci da znam ljude koji to voze vec dugo bez ikakvih problema, kako ce se moji pokazati cemo videti. svako kupuje ono sto moze, kao da ljudi ne znaju sta je najbolje. jednostavno nemaju para za bolje i cao. objasni mi molim te odakle ti informacija da se mogu javiti smetnje na radio stanicama. nesto gluplje nisam cuo u poslednjih mesec dana.
« Poslednja izmena: Novembar 26, 2012, 11:49:14 posle podne od strane topmarko »

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #30 poslato: Novembar 26, 2012, 11:14:50 posle podne »
Losi balasti prave smetnje i to je cinjenica, i to pisem iz iskustva jer radim to vec 7 godina ,a ocigledno je da nisi procitao pravila jer takve linkove treba da posaljes u privatnoj poruci ili u temi namenjenoj za to , tj Korisni linkovi , a moderatori bi trebalo da brisu  jer ima nas par ovde koji smo sponzori i placamo reklamu a sve česce u raznim temama vidim razne linkove ka raznim sajtovima, oglasima itd itd , tako mogu i ja da ne budem vise sponzor a da organizujem ljude da postavljaju linkove ka mom sajtu u svakoj temi gde se pominje nesto sto ja imam da prodam. Exer ovo nema veze samo sa tobom ali sam morao od negde da krenem, ali zato bi mogao tvoje povrsno znanje o xenon svetlima da ostavis za sebe , jer sve sto si napisao u ovoj temi moze samo da pomogne da se neko odluci za pogresnu kupovinu. Jos jednom napominjem da je bolje kupiti kvalitetne halogene sijalice nego te krs setove od 25eur.
« Poslednja izmena: Novembar 27, 2012, 12:01:16 pre podne od strane shvexoman »

Van mreže exer

• VW Početnik
« Odgovor #31 poslato: Novembar 27, 2012, 07:28:04 pre podne »
Vidim ja da na ovom forumu vlada druga politika. Vidim da si sponzor ali sta sad, i na bmw-ovom forumu postoje razni sponzori pa ipak ljudi preporucuju druge majstore. Kad je neko dobar majstor njemu ne treba reklama. Neka se obrisu linkovi, ne interesuje me. Ali to sam samo stavio jer covek radi prepravku farova, radi projektore. Radi i plin ali nisam to hteo da kazem. Nema veze, tako je kako je. Postujem ja sve to

Van mreže topmarko

• Master Member
  • Firefighter K-540
  • Auto: golf
« Odgovor #32 poslato: Novembar 27, 2012, 10:25:29 pre podne »
I ovde prepravljaju farove-kvalitetno,verovatno nisi video

http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=22020.0
« Poslednja izmena: Novembar 27, 2012, 10:32:53 pre podne od strane topmarko »

Van mreže miki90

• VW Početnik
  • Auto: Golf II 1.3
« Odgovor #33 poslato: Mart 08, 2013, 10:48:33 pre podne »
evo ja da potvrdim to za smetnje na radiju.... ja imam xenone neke od tih jeftinijih varijanti i desava mi se da kada se upale svetla radio samo pocne da susti i ne postoji stanica koju moze da uhvati recimo izvan grada po gradu i moze ali opet uz dosta suma :)

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #34 poslato: Mart 08, 2013, 05:13:29 posle podne »
možda imaš nekvalitetan radio?  lollol
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže Robert888

• VW Početnik
  • Auto: Golf mk4 1.9 TDI
« Odgovor #35 poslato: Maj 25, 2014, 06:50:15 posle podne »
Kakva su vam iskustva sa Bear ksenonima??
Nece biti neki problem oko instalacije ili da prihavljuje neku gresku ako ubacim ksenone??

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #36 poslato: Maj 25, 2014, 10:35:02 posle podne »
isto sr*anje samo kosta skuplje, imam i one najjeftinije i bear i mogu da ti kazem da nema razlike kombinovao sam da vidim sta i kako, medjutim identicno svetle kod mene. Slikacu ove od 20 evra koje imam. Jedino sam ostavio bear balaste zato sto su malo manji od ovih obicnih.
nada umire poslednja.

Van mreže Robert888

• VW Početnik
« Odgovor #37 poslato: Maj 26, 2014, 01:11:05 pre podne »
Jel imas sociva stavljena ili ne??
I ako ne jel smetaju drugim vozacima?
Stavio bi ja u moj al se dvoumim da ne bude posle da mi blicaju

Van mreže djokicsale

• Master Member
« Odgovor #38 poslato: Maj 26, 2014, 01:22:20 pre podne »
imam sociva, ubacio sam one tzv. morimoto projektore, bez toga koga kod da sretnem ocoravi me nacisto, pogledaj i sam uvece kad ti naidje neko s xenonima vidi se razlika ko ima projektore a ko je stavio bez, pa sam zakljuci sta hoces i koliko finansijski mozes da se uklopis naravno.

edit   da dodam da sad nisu ni toliko skupi projektori, bolje to i najjeftiniji xenon komplet nego najbolji xenoni bez sociva, imas sad ove morimoto za 40-50e nove, i 20 evra komplet xenone i to je to.
Jedino sto je  sex dok otvoris far na golfu 4, i dok ga zalepis kako treba (pogledaj kako je clan guluaz radio), dok xenone bez sociva jednostavno povezes i to je to.
« Poslednja izmena: Maj 26, 2014, 01:26:35 pre podne od strane djokicsale »
nada umire poslednja.

Van mreže Robert888

• VW Početnik
« Odgovor #39 poslato: Maj 26, 2014, 01:48:31 pre podne »
Ma malo mi je i zbog kesa,al najvise mi zbog otvaranja fara..mrzi me sa tim da se patim..
Ne znam sta da radim...Da li da stavim bez...