Autor Tema: 18 negativnih poena , oduzeta vozacka , ponovno polaganje  (Pročitano 17183 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže marko378

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 6
Odg: 18 negativnih poena , oduzeta vozacka , ponovno polaganje
« Odgovor #20 poslato: Novembar 13, 2012, 10:02:18 pre podne »
Seminari se odrzavaju uvek u razlicitim gradovima a zavisi od toga koliko kandidata ima blizu istog mesta i na osnovu toga se odredjuje, ja sam isao u Novi Sad. O tome odlucuje Agencija za bezbednost saobracaja. Traje 3 nedelje okvirno, dnevno 3 sata tj 3 casa od 45 min sa pauzama po 15 min.

Van mreže vwMARKO

• Hero Member
  • Auto: Audi A4 Avant 2.0T FSI
« Odgovor #21 poslato: Novembar 13, 2012, 10:33:59 pre podne »
Cekaj,to onda znaci da posle 3 nedelje dobijas opet dozvolu?
Ne odnosi Bog ni dobrog ni zlog vec onog ko kasno ukoci...

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
  • Auto: Corrado G60
« Odgovor #22 poslato: Novembar 13, 2012, 11:40:22 pre podne »
Nisi nam rekao kako si nakupio 18 bodova a ako si vozio pijan, ja bih ti doživotno oduzeo dozvolu i poslao na robiju kao i sve druge učesnike u saobraćaju.

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #23 poslato: Novembar 13, 2012, 11:41:31 pre podne »
ma to ides kod psihologa da te 300 puta pitaju jesi lud , i kad popizdis i kazes lud sam onda te proglase neuracunljivim i nikad ti vise ne daju vozacku u zivotu. i meni je to za alkohol akd oduzmu drago mi je , a ovo za punu kao meni i mnogima , jebga desi se mnogi su preticali , samo su neki vidjeni , a neki ne.. lollol

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #24 poslato: Novembar 13, 2012, 11:56:21 pre podne »
valjda je logicnije da prestanes da pretices na punoj majku mu
sprdate se s tim ko da su izostanci u skoli
lollol

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #25 poslato: Novembar 13, 2012, 11:59:23 pre podne »
Po meni svako ko je pijan ne bi trebao da sedne za volan, aj što sebe ugrožava u saobraćaju već mogu i nedužna lica da nastradaju. Zato služi taxi, a ako si pijan idi taxijem, ili neka te neko odbaci ili pešice biggrin
Što se tiče pune linije, to mi je ok nekada obići jer realno kod nas i to nije dobro obeleženo a nekada kada je isprekidana linija je čak i opasnije obilaziti nego na punoj biggrin

Van mreže marko378

• VW Početnik
« Odgovor #26 poslato: Novembar 13, 2012, 12:10:48 posle podne »
Ko bi tu koga poslao na dozivotnu otom potom, ja sam otvorio temu jer znam da ima dosta njih koji tek treba da se upuste u proceduru a i da podelim iskustva sa drugima nece skoditi, ovo je javna tema u kojoj mogu svi da ucestvuju a ne da se osudjujemo medjusobno. Ponovno dobijanje vozacke je prevelik trosak i lose iskustvo i mogu reci da je na mene uticalo dosta sto se tice mog ponasanja u saobracaju i postovanja propisa. Ja sam poene sakupio brzo i nije ih tesko sakupiti, 3 kazne sam imao i sve su alkohol, nisam imao teska alkoholisana stanja i kazne zatvora ali sam imao dovoljno da budem propisno kaznjen i slazem se da alkohol treba kaznjavati najrigoroznije. Zabrane upravljanja kad se skupe sve zajedno su bile vise od jedne godine, tri meseca treba da prodje od isteka zabrana da mozes da se upises na seminar, sve kazne da platis, da platis seminar i ostale potvrde koje su ihaj komplikovane.
Meni je sada granica 15 negativnih poena. U Srbiji ima tek 30 ili malo manje nas koji su prosli ovo.

Van mreže BorkoUE

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #27 poslato: Novembar 13, 2012, 12:11:50 posle podne »
...Stani,stani,ok je preticanje na punoj,a alkohol za zatvor??? Gde je tu logika? Znas koliko ja znam ljudi koji pijani voze,to uopste nije pitanje koliko alkohola imas u sebi vec kakva si osoba,ja poznajem ljude koji celu noc piju u gradu,i doveyu auto kuci bez najmanjeg prekrsaja,70-80 na sat na magistrali.A imas i likove koji popiju dva piva pa pokusavaju da obaraju brzinske rekorde jer jebiga kad su trezni nemaju muda da stisnu papucicu. Tako da postoji velika razlika.Ja bih licno za preticanje na duploj i nasilnicku voznju oduzimao dozvolu,i naravno za voznju u alkoholisanom stanju,ali ukoliko je slucaj kao u mom drugom primeru.I usput,kad smo kod toga,ja nisam jos cuo da je nekome oduzeta dozvola za nasilnicku voznju,divljanje po gradu i sl...
Citat: gedora  Jun 18, 2012, 11:24:49 posle podne

evo i pekar gleda onaj snimak ni njemu nista nije jasno sto posto

Van mreže marko378

• VW Početnik
« Odgovor #28 poslato: Novembar 13, 2012, 12:16:21 posle podne »
Alkohol razlicito utice na ljude, zavisi od organizma, telesne mase, da li si jeo pre toga, koliko si jeo, sta si pio, kakav ti je imunitet i jos dosta toga, ali u svakom slucaju najveci problem i najcesce nezgode su da vam kazem iz prve ruke brzina tj prvenstvo prolaza a alkohol je na 5,6 mestu, a najvise poginulih ima zbog brzine.

Van mreže deki-pa

• Sr. Member
  • Auto: Passat 35i 2.0 I
« Odgovor #29 poslato: Novembar 13, 2012, 12:23:23 posle podne »
ja sam isto za strogo kaznjavanje alkohola..zasto bi pio i vozi, to mi ne ide u glavu  biggrin
a za punu liniju, desi se svakom   biggrin

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #30 poslato: Novembar 13, 2012, 12:40:14 posle podne »
Alkohol i brzina ne idu zajedno ali brzina bez alkohola ide biggrin Kad si pijan izgubiš reflekse i slažem se da neko može da popije 2 piva i da se ubije a neko 10 i da mu skoro nije ništa ali jedan i drugi ne bi smeli da sednu u auto. Moj brat je pre 5 god. umalo izgubio život jer je bio u autu koji je njegov drugar vozio i taj drugar je bio mortus pijan i udarili su u banderu a spasla ga je bočna zavesa i imao je teške povrede ali sva sreća brzo se oporavio. Opet ponavljam alkohol je za zatvor i imao si sreće jer koliko sam uspeo da pročitam nisi nikog ugrozio a mogao si. Brzina je ok ali i tu naravno treba imati granice ;)

Van mreže Aco84

• VW Početnik
  • Auto: Jetta 1.6 TNG
« Odgovor #31 poslato: Novembar 13, 2012, 01:18:49 posle podne »
Marko, a koliko godina u proseku imaju vozaci koji su prosli isto sto i ti? Koliko ti imas godina?

Van mreže marko378

• VW Početnik
« Odgovor #32 poslato: Novembar 13, 2012, 01:34:19 posle podne »
Svi su razliciti, imas i sa 20 i sa 55 godina, ja sam tamo dospeo zasluzeno ali je stvarno bilo glupavih kazni. Seminar je mukotrpan, klasnicno ispiranje mozga kao malom detetu ali i mnogo korisnih informacija koje je dobro znati. Ja nisam bio u grupi da je bilo nekih teskih slucajeva, maksimum u grupi je 10 kandidata, sve ok ljudi skroz a ocekivao sam ludake i alkoholicare.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #33 poslato: Novembar 13, 2012, 07:21:10 posle podne »
Skupiti 18 poena zbog "glupavih" kazni govori samo koliko je neko tvrdoglav u svojoj bahatosti da ne kažem nešto grublje. Koliki je to "maler da te neko uhvati 3x (!!!!) da voziš pijan ili da više puta te hvataju na punoj liniji? To već graniči sa beskrajem ljudske gluposti.
Nekome je preticanje pune linije sitnica, ali zato mu je alkohol odma za zatvor. Ovaj što vozi stalno pijan i ima superorganizam koji samo pod alkoholom vozi jer kod njega nije moć rasuđivanja kao kod ostatka populacije ove planete se zgrožava na brzu vožnju i punu liniju. Onaj treći se zgrožava na punu liniju i alkohol, ali brza vožnja je ok.
Samo ću vam reći da ste debelo prsli kad razmišljate tako. Nadam se da se nikad nećemo sresti na cesti.
Koliko smo mi generalno glup narod, jako malo ginemo.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #34 poslato: Novembar 13, 2012, 08:11:05 posle podne »
pre nije moralo da se polaze . bese sa 16 godina je moglo A sa ogranicenjem-do 125 ccm-tad se polagalo sve pa sa 18 god ti skidaju ogranicenje i peglas ful A.

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #35 poslato: Novembar 13, 2012, 08:21:59 posle podne »
@Wele   thumbup
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže boćanac GTD

• Master Member
  • Mašinac
« Odgovor #36 poslato: Novembar 13, 2012, 08:55:19 posle podne »
za tu punu liniju da se zna samo , ja sam obialzio tamica koji je isao 40 na sat , i nije bio niko ugrozen jer za toliko sam video put , a plavci su bili iza mene negde u daljini i cele kolona pretice , ali aj ovan predvodnik, ne opravdavam nista nego kazem da ima razlicitih stvari zbog kojiih lako nakupis bodove za taj seminar.

Van mreže Nikola GTi

• Nikola Mihajlovic
  • Hero Member
  • Golf u srcu GTi u krvi :)
  • Auto: Golfovi i a3
« Odgovor #37 poslato: Novembar 13, 2012, 09:26:48 posle podne »
ja danas bio da zamenim vozacku i da upisem kategorije E i A2 i lik mi kaze pa ti imas zabranu ne mogu da ti produzim, ja ga pitam kakvu zabranu a on kao "a jel bi voleo da imas zabranu". 'ladno mi nasao lik prekrsaj od pre 2 godine skoro, presuda je bila dozvola mesec dana i kazna 100e, i tek danas kad sam isao da zamenim dozvolu oni mi nasli da mi nisu dali zabranu za taj prekrsaj i hteli su odmah da mi uruce zabranu pa sam ih zamolio da mi pomere za nedelju dana, bolje da sam sedeo kuci i cutao  boodala

Van mreže SKYLINE

• Sr. Member
« Odgovor #38 poslato: Novembar 13, 2012, 09:40:43 posle podne »
Ja kada obilazim nikada ne gledam da li je puna linija već da li je pregledno ili ne, jedino nekada gde znam da stoje panduri se suzdržim ali naravno da kada je oštra krivina i nevidi se ništa ne usuđujem se da obiđem.
@Wele, jel ti znaš da je nekada a u većini slučajeva kada je isprekidana linija skoro isto opasno obilaziti kao i kada je puna linija? Normalno da ću obići auto koji se vuče po putu i vozi 50-60 km/h( na otvorenom putu) ali naravno ako nema nikog u kontra smeru i kada se steknu uslovi za preticanje. Vozači koji piju i koji voze kao pužići i kojima treba 15 min. da pređu raskrnicu su najgori i najopasniji vozači.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #39 poslato: Novembar 13, 2012, 09:48:03 posle podne »
Po meni najteze sankcije treba da budu za prolazak kroz crveno, alkohol i punu liniju.

Pre neko vece neki lik u BMW 5-ici staje na crveno i ja iza njega. Posle par sekundi krece i polako izlazi u raskrsnicu i kad je video da nema nikog dao gas i otisao.