Autor Tema: fals auto  (Pročitano 11514 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ZARKOTEKICA

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Passat b5.5
Odg: fals auto
« Odgovor #40 poslato: Avgust 29, 2012, 06:27:16 pre podne »
 bonk bonk strašno ljudi šta se sve ovde kod nas radii ja bi mu založio ceo vozni park

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #41 poslato: Avgust 29, 2012, 08:51:52 pre podne »
Samo cu ti reci srecno u tome .Kod mene u komsiluku coveku su nakon dve ili tri registracije uzeli auto ,a covek je prvi vlasnik u Srbiji i opusteno ga je dva puta registrovao i treci put ne moze. Da li je povratio pare neznam . Zelim ti srecu i srpljenje sa time ,za pare nisam siguran ,jer vrednost automobila je dosta pala.

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #42 poslato: Avgust 29, 2012, 09:24:51 pre podne »
sad je lako pricat kako i sta .... steta je vec nacinjena

Licno cim si posumnjao na to da nije sve OK sa autom ... rasturiti u djelove pa prodavati djelove ... prodavao ga ne bih jer mozes lako na sebe da natovaris sranje ... ti si izabrao najposteniju ali po tebe najgoru soluciju. Kontaktiraj vlasnika ... ako se dogovoris sa njime dogovoris ... ako ne ... vataj vezu u interpol da ti kazu jel "ukraden" ili je samo sa osiguranja ... da ti iskopaju vlasnika koji je prijavio nestanak/kradju i osiguravajucu kucu koja auto potrazuje. i dogovaraj se sa njima, slozi pricu da auto koristis za posao da time hranis porodicu da su ti ga prodali udarenog, imao si i i ti par udesa sa njime, presao oko 300 hiljada ali da ti pored svega i dalje treba jer time donosis leba u familiju kako bi reki stari. Auto su ti uvalili a nisi znao da je nelegalno i sada su ti ga oduzeli ... imas sve papire od policije. Navedi im da osoba od koje si je kupio nije voljna za saradnju i nadoknadu stete pa si spreman ako je ikako moguce da se dogovoris sa njima da im nadoknadis dio stete (osiguravajucoj kuci) a oni tebi da daju papirce na kome potvrdjuju da auto vise ne traze da im nije zanimljiv. Kada to dobijes ti fino odes u MUP mahnes im papircetom i oni su duzni u odredjenom roku da ti auto vrate i upute te na vjestacenje dje ce novi broj sasije da se ukuca (ovaj put legalno) da ti se izda nova saobracajna i ti ces se voziti u sasvim legalnom autu.

Eto tako nekako ukratko ... ne mlatim jer sam povratio covjeku octaviju iz ceske tako pa znam otprilike kako to ide ... zlu ne trebalo  :rolleyes:

Van mreže dule73

• VW Driver
  • Hero Member
« Odgovor #43 poslato: Avgust 29, 2012, 09:24:56 pre podne »
Država ti uzme svaki dinar za carinu registraciju...... da ne nabrajam, pušti te da uživaš 2-3 godine da voziš pa ti uzme auto i moraš na kraju da licitiraš za njega. QQ nama sa njima.

Van mreže lotke

• VW Početnik
  • Auto: Golf MKIV GTI
« Odgovor #44 poslato: Avgust 29, 2012, 09:41:09 pre podne »
Moje iskustvo iz recimo '97
Uzeo golfa trojku dizela, ugradio alarm, uradio veliki servis, menjao amortizere, vozio se jedno 3-4 meseca...
I nakon toga poziv u MUP, i da dovezem vozilo.
Otisao sa jednim od inspektora da provere brojeve, i ustanovili isto, prepravljena 3 u 8
Sledio prilicno neprijatan razgovor sa inspektorima, dok nisu shvatili da ja nemam predstavu da sam kupio kradeno vozilo itd itd
Vozilo naravno oduzeto na licu mesta.

Epilog, sudio se sa prodavcem 2-3 godine

I na kraju ipak dobio pare nakon sto smo rekli da cemo mi lepo da udarimo administrativnu zabranu na platu prodavca itd da se zna da je lopov ...
I pare su se stvorile.

E sad da li je neko otisao u zatvor itd nemam predstavu. Inspektori su pricali da je to kao neka veca grupa koja je radila godinama...

U svakom slucaju, nadam se da ces uspeti da izvuces barem deo para

Van mreže zabica

• Jr. Member
  • *
  • Auto: passat b5.5
« Odgovor #45 poslato: Avgust 29, 2012, 09:43:59 pre podne »
samo advokat pa da mu ponudi nagodbu da ti kupi isti sad ili pare koje si mu dao , na sudu ces dobiti sigurno , e sad koliko ce trajati zavisi malo i od advokata kog uzmes
mene su na hrvatskoj granici sa bosnom pre mesec dana iskljucili i pregledali polo i sve je ok

Van mreže deki-pa

• Sr. Member
  • Auto: Passat 35i 2.0 I
« Odgovor #46 poslato: Avgust 29, 2012, 09:58:18 pre podne »
sa srecom druze da povratis pare ili autic :)
moli boga samo da je vlasnik pre tebe prekuckao brojeve, da nije ni on to uradio
onda od toga nema vajde  :rolleyes:

Van mreže bokivs

• Sr. Member
  • vorsprung durch technik
« Odgovor #47 poslato: Avgust 29, 2012, 10:03:50 pre podne »
Strašno šta se dešava... Sa srećom druže, i nadam se da ćeš uspeti barem nešto da izvučeš, samo se plašim da se poštenje u Srbiji nikad nije isplatilo. Inače, mom matorom su hteli 1994 čini mi se da uzmu golf 2 TAS (a auto rađen po narudžbini za njegovog prijatelja, on prešao 1000 km sa njim i proda ga mom matorom, pošto je bio onaj rat i sranja i čovek je izbegao u SLO). Ona glupača sa kandžama od po 3 cm u supu promaši jedan broj kad je kucala i zajebe mu saobraćajnu, a neki pandur, svinja, bacio oko na golfa, svidjaaaa mu seee, haos, pa su ga jurili da mu uzmu auto. Na kraju, ćale zove tog lika od kog je kupio auto i on ladno sedne u kola i nadje se sa mojim matorim na Mađarskoj granici, gde mu je dao SVE papire (od fabrike potvrde da je kupljen, račun, sve, sve). Čovek je ladno to čuvao duže od 2 godine zlu ne trebalo, i ko iz topa doneo mom ocu kad je zaškripalo. A matori priča, kad je otišao u sup i počeo da maše papirima, ta lica na pandurima neće nikad da zaboravi. Poooopizdeli su jako, rekli mu da zatvori haubu i da ide kući. Imao je sreće, jbg...
na 90 strana serete i izmisljate toplu vodu

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #48 poslato: Avgust 29, 2012, 12:38:03 posle podne »
Kolegi prosle godine uzeli Fiat Tipa. 7 godina ga registrovao bez problema. Kad otisao da ga registruje oni ga pozvali da dodje u kancelariju i rekli mu da u Srbiji ima jos dva Tipa sa istim brojem sasije i motora. U Paracinu, Cacku i njegov.
On im rekao da 7 godina registruje i kako sad da se to pojavi.
Kazu da su od te godine (2011) sve PU umrezene i ako se u bilo kojoj PU ukucaju brojevi izacice im ako negde u Srbiji postoji jos neki auto sa istim podacima.
On sve upatio sto je trebao i isao da mu vrate pare bar za to. Nije nista uradio a SUP-u mu rekli da postoje dve opcije.
Da mu daju tablice a auto da ostane kod njih ili da ga ne registruje ali da ostane kod njega s' tim sto ne sme da ga vozi.
Auto je ostao kod njega a njemu pisali neki prekrsaj i treba ili je vec platio oko 25.000 RSD sa troskovima + pusovanje auta. Ne znam da li je pusovao auto. Na to se ovde ceka po nekoliko meseci.
Inace, kola je kupio preko oglasa. Nasao ih u oglasima, otisao u Jagodinu i kupio. Posle svega kad je zvao tu zenu da joj kaze ona mu rekla da vidi sa njenim rodjakom koji je iz Vranja jer su oni od njega dobili/kupili auto a on inace radi u SUP-u.

Van mreže TheDriver

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Jetta mk2 1.6,Passat b6 2.0
« Odgovor #49 poslato: Avgust 29, 2012, 01:54:11 posle podne »
@Miro MNE ti je dao najbolji odgovor i predlog,sad ti vidi sta ti je ciniti,srecno brt i da povratis bar nesto,ili pare ili kola...
VW-Das Auto...;)

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #50 poslato: Avgust 29, 2012, 07:46:03 posle podne »
Procitao sam sve komentare sada. Jbg, vidim da dosta njih pitaju sto sam isao u AMSS i u MUP. Napisao sam gore negde da su mi policajci pregledali broj sasije na granici i utvrdili da nije dobro. Onda su poceli da grebu borojeve. A kad je ogreban broj sasije pa makar i da je broj dobar to izaziva sumnje  pri svakom pregeldu i policajac ima sva prava da ti uzme aauto. E zbog toga sam otisao, da budem nacisto sa njim jer je evidentno da nije nesto ok. Kad tad bi se auto otkrio da je kraden, bas zbog tog izgrebanog broja sasije. Ovako sam juce proverio auto, utvrdjen da je kraden i sad ce biti natezanje.
Inace, auto je kupio moj cale, mi ga vozimo, porodican auto. Kada ga je kupovao isao je u mup, mazali ga nekom kiselinom ali TAD nije nista pokazano. A na granici jeste o.O
Ja se ne kajem sto sam odvezao auto, kajem se samo sto nisam skinuo 4 nove gume sa njega.  Hvala vam na savetima svakako

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #51 poslato: Avgust 29, 2012, 08:06:48 posle podne »
Na žalost, Nikola, ovde ćeš samo ti da imaš štetu, odnosno ostaćeš bez kola i bez para. Teško se na sudu dokazuje da je taj prethodni vlasnik, a ne ti, falsifikovao broj šasije. Živimo u takvoj državi gde je bolje da budeš lopov i džukela, i taj auto da si prodao nekom drugom, da izvadiš troškove koliko-toliko, pa bi taj posle lupao glavu u situaciji u kojoj si sada ti.
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže dule73

• VW Driver
  • Hero Member
« Odgovor #52 poslato: Avgust 29, 2012, 08:07:23 posle podne »
Citat
Onda su poceli da grebu borojeve. A kad je ogreban broj sasije pa makar i da je broj dobar to izaziva sumnje  pri svakom pregeldu i policajac ima sva prava da ti uzme aauto.

Ja mislim da nema pravo policajac da "GREBE" broj na šasiji(valjda). Može da te pošalje na provjeru ako je što sumljivo a ne da grebe po svojoj volji pa mora biti sumljivo svakom narednom koji gleda broj šasije.

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #53 poslato: Avgust 29, 2012, 08:09:18 posle podne »
Na žalost, Nikola, ovde ćeš samo ti da imaš štetu, odnosno ostaćeš bez kola i bez para. Teško se na sudu dokazuje da je taj prethodni vlasnik, a ne ti, falsifikovao broj šasije. Živimo u takvoj državi gde je bolje da budeš lopov i džukela, i taj auto da si prodao nekom drugom, da izvadiš troškove koliko-toliko, pa bi taj posle lupao glavu u situaciji u kojoj si sada ti.
Pa ko bi kupio auto koji ima izgreban broj sasije? To je problem... a u ugovoru stoji da prodavac garantuje da nema skriveniih steta na automobilu... znaci ja sad imam odnos sa njim , direktan, a policija ce voditi paralelan...
« Poslednja izmena: Avgust 29, 2012, 08:12:39 posle podne od strane nikola1990 »

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #54 poslato: Avgust 29, 2012, 08:12:22 posle podne »
Citat
Onda su poceli da grebu borojeve. A kad je ogreban broj sasije pa makar i da je broj dobar to izaziva sumnje  pri svakom pregeldu i policajac ima sva prava da ti uzme aauto.

Ja mislim da nema pravo policajac da "GREBE" broj na šasiji(valjda). Može da te pošalje na provjeru ako je što sumljivo a ne da grebe po svojoj volji pa mora biti sumljivo svakom narednom koji gleda broj šasije.
Bratac, valjda nema, nemam pojma, zamisli situaciju - 40 stepeni,sunce ubi u glavu , a  covek mi kaze da je auto fals... ne znas gde si ni sta si... mogao je i vrata tad da mi  odnese ne bih primetio..

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #55 poslato: Avgust 29, 2012, 08:49:24 posle podne »

Van mreže Miro MNE

• Master Member
  • Auto: ŠKODA FAVORIT 135L
« Odgovor #56 poslato: Avgust 29, 2012, 10:38:08 posle podne »

nzm kako u SRB ali npr u CG ima foreznicki centar u Niksicu ili Danilovgadu nzm sad koji moze da utvrdi starost vara ... znaci u slucaju da je navaren kompletan vezni lim dje je broj sasije moze da se utvrdi da li je vlasnik to dirao ili neko prije njega ... to mi je kuma licno spasilo prijave i ogromnih problema kada su mu pasata 84 godiste oduzeli jer je nelegalan bio ... utvrdili su da je var star oko 7 godina a auto kod njega bio 4 godine .. automatski je oslobodjen prijave

e sad prekucavani brojevi .... nzm moze li se utvrditi ali nije zgorega pri kupovini provjeriti kako su prekucani ... moze se i to prepoznati ako nije bas profesionalno uradjeno

nbt pricam sad neku pricu koja Tebi nece mnogo pomoci ali moj savjet je da se dogovoris sa prodavcem da ti da auto priblizne vrijednosti jer pare ces tesko izvuc od njega ... ako to ne uspije obratio bih se interpolu ili na neki drugi nacn dobio informacije o osiguravajucoj kuci koja auto potrazuje ... a oni su u pravilu spremni na "saradnju" ... za gore pomenutu octaviju je vlasnik bio spreman ponuditi osiguravajucoj kuci 1500e ... medjutim auto im vise posle price o taksiranju i slika nekih na kojima je auto havarisan nije bio zanimljiv nimalo ... napisali potvrdu da ih auto ne zanima te da odustaju od potrazivanja.
« Poslednja izmena: Avgust 29, 2012, 10:42:38 posle podne od strane Miro MNE »

Van mreže nikola1990

• VW Početnik
« Odgovor #57 poslato: Avgust 29, 2012, 10:59:33 posle podne »
Miro, Ovi inspektori mi rekli da je auto najverovatnije kraden u inostranstvu i da je tesko naci pravog vlasnika. Znaci moram naci osiguravajucu kucu koja je osigurala taj auto da ih ubedim da je auto raspad i da odustanu od auta? A sta posle, nisam te najbolje razumeo... :) a vidim da si upucen

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #58 poslato: Avgust 29, 2012, 11:18:25 posle podne »
sad je lako pricat kako i sta .... steta je vec nacinjena

Licno cim si posumnjao na to da nije sve OK sa autom ... rasturiti u djelove pa prodavati djelove ... prodavao ga ne bih jer mozes lako na sebe da natovaris sranje ... ti si izabrao najposteniju ali po tebe najgoru soluciju. Kontaktiraj vlasnika ... ako se dogovoris sa njime dogovoris ... ako ne ... vataj vezu u interpol da ti kazu jel "ukraden" ili je samo sa osiguranja ... da ti iskopaju vlasnika koji je prijavio nestanak/kradju i osiguravajucu kucu koja auto potrazuje. i dogovaraj se sa njima, slozi pricu da auto koristis za posao da time hranis porodicu da su ti ga prodali udarenog, imao si i i ti par udesa sa njime, presao oko 300 hiljada ali da ti pored svega i dalje treba jer time donosis leba u familiju kako bi reki stari. Auto su ti uvalili a nisi znao da je nelegalno i sada su ti ga oduzeli ... imas sve papire od policije. Navedi im da osoba od koje si je kupio nije voljna za saradnju i nadoknadu stete pa si spreman ako je ikako moguce da se dogovoris sa njima da im nadoknadis dio stete (osiguravajucoj kuci) a oni tebi da daju papirce na kome potvrdjuju da auto vise ne traze da im nije zanimljiv. Kada to dobijes ti fino odes u MUP mahnes im papircetom i oni su duzni u odredjenom roku da ti auto vrate i upute te na vjestacenje dje ce novi broj sasije da se ukuca (ovaj put legalno) da ti se izda nova saobracajna i ti ces se voziti u sasvim legalnom autu.

Eto tako nekako ukratko ... ne mlatim jer sam povratio covjeku octaviju iz ceske tako pa znam otprilike kako to ide ... zlu ne trebalo  :rolleyes:
Miro dao najbolji odgovor, samo Miro nemoj da pricas o forenzicarima u CG to je malo smesno sa toliko primera ukradenih srpskih vozila koja se voze po CG u policiji :)

nemoj zaboraviti da i taj iz kikinde moze angazovati advokata i optuziti tebe da si ti radio nesto oko tih brojeva iako vjerujem da nisi.
to sto si uradio u novom pazaru sad trebao si uraditi odmah posle kupovine auta a ne posle 5 godina.
cackao si mecku i ostao i bez para i bez auta.
takav proces se na sudu moze godinama
Valjda kad se pravi kupoprodajni ugovor pise se broj sasije i motora. Onda se zna ko je sta prodao i ko je sta prepravljao.

Po meni jedina solucija prodati ga u delove. Uvaljivanje ovakvog problema drugome je krajnje neljudski. U svakom slucaju posteno sto ste oterali vozilo na proveru da skinete to sa vrata.
Moj kum je bio zajeban slicno isto na preporuku i na kraju se dogovorio sa covekom da potpise da mu duguje novac za vozilo i overili u sudu. Natezao se neko vreme, ali je dobio pare na kraju. Pokusaj da kontaktiras prodavca, mozda uspete nesto da se dogovorite. Mislim da ni njemu nece biti svejedno kad sazna da sutra mogu da mu pokucaju na vrata.
Mene interesuje ko proverava te analize. Mislim dodje policija i kaze kradeno, a mi se poklopimo usima?
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #59 poslato: Avgust 30, 2012, 12:00:41 pre podne »
Ne dođe ti niko, nego ti odeš da registruješ auto i onda ti oni otkriju skrivenu tajnu, a ti se poklopiš čime hoćeš jer ako utvrde nelegalnost vozila, auto je njihov i Božiji..
Земунчанин