Autor Tema: Golf Mk2 trza, gusi se, nema snagu....  (Pročitano 4300 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže shone357

• Full Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk2
Golf Mk2 trza, gusi se, nema snagu....
« poslato: Avgust 27, 2012, 01:45:16 posle podne »
Pomagajte ljudi u pitanju je moj golfic, naime od kad sam pre mesec dana ugradio plin pojavili su mi se odredjeni problemi, od tada sam presao 1500km, i bilo je sve manje vise ok, do ugradnje plina na benzinu je isao kao lud i radio odlicno a to je i sad slucaj na benzinu, ali na plinu mi se desava da nekad kad ga ubacim u nizi stepen prenosa, pocne da trza da se se gusi ali to povremeno, tad stanem otvorim haubu opalim direktno na karbu gas do kraja zadrzim 2-3 sekunde i sednem i vozim dalje bez ikakvih problema, auto najnormlanije plai na pola kljuca, ler ima ravnomeran a jutros neprijatno iznenadjenje, uplaim auto normalno, dodam gas kad ono isprekidano dobija gas kao kad su lose svecice, probam da ga vozim on dobija knedle na pola gasa ponire  badmood i kljun spusta koliko se gusi i onda odjednom dobije gas i krene da ubrzava i tako u svakoj brzini... znaci haos a ne bi da napamet menjam delove, jer sam to na prethodnom autu radio pa sam tek posle 9 dela otklonio kvar, ako je neko imao slicno iskustvo nek napise, motor je 1.6 benzin/plin..... pozzz 
G T I - opaasna masina......

Van mreže bojaN^

• Old.Jr Member
  • **
  • 1,2,3,oko novca sve se vrti
Odg: Golf Mk2 trza, gusi se, nema snagu....
« Odgovor #1 poslato: Avgust 27, 2012, 02:18:07 posle podne »
Proveri dal ti negde regulator benzin/plin ne dobija spoj,pocni od toga...Pa onda proveri onaj automat plina,jer mi se cini da ima prekid plina,posto se to regulise elektronski...Ako bas nista od toga nije onda proveri dal'  ti nije "ustrojen" maximalno na plinu...ne vidim sta bi moglo vise biti posto sam imao slican problem,bilo je do struje...

Van mreže bure1

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Avgust 27, 2012, 08:36:11 posle podne »
prvo proveri onaj mali filter u ventilu da nije zaprljan,ali naj verovatnije je losa smesa.pravac plinadzija i stelovanje plina.

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Avgust 27, 2012, 08:42:19 posle podne »
Jel imas automatski saug?

Van mreže shone357

• Full Member
« Odgovor #4 poslato: Avgust 28, 2012, 08:22:39 pre podne »
struja ne bi trebalo da je problem, prekontrolisao sam sve kablove ni jedan ne probija, svecice su su dobre skidao ih sve, kapa i ruka deluju isto ok, juce sam krenuo sa posla kuci auto normalno ide i radi i vozio sam se juce ceo dan bez ikakvih problema napravio nekih 50 tak km, da bi se jutros desila ista stvar, upalim auto a on isti problem ne prima gas stuca pa tek onda povuce.......  :angry:
nesto to tu nije u redu, ne znam samo sta, ali je problem sto se to ne desava konstantno... jednom sam oterao auto kod majstora a on cuti radi normalno, i onda se odjednom desi to.....  wacko

Ivane imam automatski saug, ali mislim da nije do njega problem, posto kad ga upalim on digne obrtaje i kako se greje on smanjuje....  beer

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Avgust 28, 2012, 12:51:34 posle podne »
Na sledece prvo paljenje daj kontakt, stisni papucicu gasa i sacekaj pola minuta. Opet stisni papucicu i probaj da upalis. Probaj tako vise puta pa javi sta si uradio.

Van mreže shone357

• Full Member
« Odgovor #6 poslato: Avgust 28, 2012, 02:54:55 posle podne »
znaci ako sam te dobro razumeo, dam kontakt, stisnem gas (do kraja) sacekam pola minuta stisnem ponovo gas i onda palim? ajde probacu i to bas da vidim kako ce se ponasati, javljam sta sam uradio obavezno.....  :rolleyes:

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #7 poslato: Avgust 28, 2012, 02:57:21 posle podne »
Upravo tako.

Van mreže shone357

• Full Member
« Odgovor #8 poslato: Septembar 05, 2012, 05:31:17 posle podne »
Druze da javim rezultate, ovako zamenio sam svecice, ranije sam skidao samo prve dve i delovale su ok, i za vikend odlucim da ih zamenim ipak, kad sam skinuo sve cetiri su bile ok, ali su tri bile super bosna jednokrake, a na svecica na cetvrtom cilindru je bila super bosch trokraka, zamenio sam sa sve 4 iste i sad radi jako dobro, clap nek ostane tema jos otvorena, nadam se da sam resio time problem, ali videcemo, ipak su jutra ovih dana bila mnogo toplija nego pre nekih 10 dana....  big_boss

Van mreže sssaaajjj

• Sr. Member
  • Auto: Mk 3 Gti
« Odgovor #9 poslato: Septembar 05, 2012, 05:53:45 posle podne »
koje si stavio svecica?
GTI u srcu,pamet u glavi!

Van mreže Stankosava

• VW Početnik
  • Auto: Golf 2
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 12, 2012, 12:18:42 pre podne »
Ja to go*no od "goriva" nikad ne bih stavio u moj 1.6 benzin, ko god ga je ugradio vazda neke muke sa njim...

Van mreže shone357

• Full Member
« Odgovor #11 poslato: Novembar 04, 2012, 09:34:49 posle podne »
Druze ne bi ja stavljao da benzin nije duplo skuplji, eto ja prelazim dosta km, konkretno od avgusta do sad sam presao nesto manje od 7000km pa ti vidi! Pored svecica problem je bila i bobina koja je od z101 i nju moram da zamenim

Van mreže Gall

• VW Početnik
  • Auto: Golf 1.9 TDI MK4 karavan
« Odgovor #12 poslato: Novembar 08, 2012, 10:08:26 posle podne »
LPG je jako osetljiv po pitanju svecica i struje uopste, na mom autu su bile trokrake bosch i u servisu BRC gde sam ugradio plin rekli su mi da predjem na jednokrake. Kupio sam isto boschove i odlicne su, odavno je drugi komplet svecica na motoru (predjeno 95000 km sa ta dva kompleta,drugi je jos uvek na motoru, prvi zamenjen kad mi se desilo ovo sto se desavalo Shonetu). Verovatno su te Beru ili NGK u LPG varijanti bolje (a i skuplje). Bosnine ne bih stavljao, cesto su mi crkavale kad sam ranije vozio zastavu 101 (samo benzin), svanulo mi je kad sam presao na Champion.