Autor Tema: Problem sa diskovima golf 4  (Pročitano 4523 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Šoro

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
Problem sa diskovima golf 4
« poslato: Avgust 07, 2012, 11:45:30 posle podne »
Raja kolega mi ima problema sa prednjim diskovima, Naime imao je problema pri kocenju tresao mu se volan,i stanovili majstori da su krivi diskovi. Nakon toga je izbrusio diskove i bilo sve ok desetak dana,i pojavio se isti problem. E onda je kupio i zadnje i prednje diskove nove,naravno i plocice uz to,i nakon predjenih 1000 km,prednji diskovi krivi,i opet trese volan pri kocenju. Gume balansirane,nema izbocina na njima.
Ima li neko rjesenje sta bi moglo biti.

Van mreže shvexoman

• Master Member
Odg: Problem sa diskovima golf 4
« Odgovor #1 poslato: Avgust 08, 2012, 07:51:58 pre podne »
taj očigledno koči ko lud a ako je kupio neke jeftine diskove najverovatnije ih je pregrejao i opet su krivi

Van mreže Šoro

• VW Početnik
« Odgovor #2 poslato: Avgust 08, 2012, 08:49:54 pre podne »
Nije to u pitanju,momak stvarno vozi proesionalno,sa minimalnim koristenjem kocnice. A prednja dva diska je platio 150km,neki njemacki. Nemogu da vjerujem da je onda toliko los materijal da se za tako kratko vrijeme iskrivi,a on vozi ok.
Moze li biti nesto drugo npr.da mu je nesto osteceno u prednjem trapu,da je nesto iskrivljeno,pa da se zog toga desava.

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Avgust 08, 2012, 08:57:55 pre podne »
oces da kazes da je disk koji kosta 30tak eur dobar??? To nije videlo Nemacku druze, KInez u najavi , sad je trziste preplavljeno Kineskim diskovima, iako pise na njemu Textar , Jurid , Swag il sta vec , daleko je to od kvaliteta, vidi koliko kosta original disk za taj auto pa ce ti biti jasno, ali taj original traje po 10god

Van mreže Šoro

• VW Početnik
« Odgovor #4 poslato: Avgust 08, 2012, 09:55:28 pre podne »
Ok,znaci onda da trazi prave diskove. Hvala  shvexoman

Van mreže shone357

• Full Member
  • Auto: Golf Mk2
« Odgovor #5 poslato: Avgust 08, 2012, 11:38:12 pre podne »
Druze jeste da su ti diskovi placeni oko 70-tak eura, ali bi morali da sluze odlicno neko vreme, naravno nikada ne ce kao original (na to mislim na diskove koji su prva ugradnja) a ne nakanadno kupljene, neka reklamira slobodno gde je kupio diskove i neka trazi zamenu ili povracaj novca, za 1000km da je kocio kao ludak ne bi smeo da ih pokrivi osim ako ih ne pregreje pa uleti u neku baru ili slicno...... ako bude kupovao druge neka potrazi bendix (jurid drugi naziv), Valeo ili TRW i ne bi trebalo da ima problema sa njima ali to neka kupuje samo u prodavnici u koju ima poverenja i neka pita usled nekog ostecenja da li moze da vrati diskove  beer
G T I - opaasna masina......

Van mreže Šoro

• VW Početnik
« Odgovor #6 poslato: Avgust 08, 2012, 12:50:58 posle podne »
Hvala Shone na savjetu. Ali i meni je malo cudno da su se iskrivili za samo 1000km,pitam se dali moze biti nesto u prednjem trapu da nije uredu pa da krivi diskove.
Mozda nisam naveo gore da je on brusio orginalne fabricke diskove i nakom 10-15 dana se iskrivili,i tek je onda kupio te nove sto je sa njima presao 1000km i iskrivili se. Nesto mi to baca na neki drugi uzrok.

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #7 poslato: Avgust 08, 2012, 04:31:17 posle podne »
sigurno ih je previse ugrejao i onda uleteo u neku baru. . bude dosta takvih slucajeva. . ili mu ne odvajaju plocice pa zato pregreje diskove, al kontam da bi to primetio. .

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #8 poslato: Avgust 08, 2012, 06:08:23 posle podne »
Samo los kvalitet metala i nista drugo!!!! A to sto su Nemacki ne mora da znaci da nisu napravljeni u Turskoj na primer.....
Boban-Rus

Van mreže shone357

• Full Member
  • Auto: Golf Mk2
« Odgovor #9 poslato: Avgust 08, 2012, 06:10:42 posle podne »
dobro Bobane slazem se stobom oko kvaliteta, ali za tako kratko vreme nisam nikada video da je neko imao problem, a prodao sam dosta alternativnih delova medju njima i diskova, bilo je reklamacija ali jako retko, neka reklamira on te diskove ako je sacuvao racun, a ako ne neka kupi druge i neka pazi sta kupuje i od koga....  beer
G T I - opaasna masina......

Van mreže RUS

• Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
« Odgovor #10 poslato: Avgust 08, 2012, 06:15:43 posle podne »
To se apsolutno slazem sa tobom, a za kilometrazu ti mora biti jasno da je od obicnog gvozdja disk, cim se iskrivio tako brzo i da nema termicke obrade uopste na njima.
Boban-Rus

Van mreže Šoro

• VW Početnik
« Odgovor #11 poslato: Avgust 09, 2012, 08:10:59 pre podne »
Evo kroz pricu sa jaranom kako je vozio i sta je radio,ispostavilo se da je iskrivio diskove na samousluznoj praonici. Cesto je svracao na samousluznu praonicu i hladnom vodom sapirao auto,znaci diskovi se nisu imali kada ohladiti i to je to najvjerovatnije.

Van mreže Niske

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4 1.6, Golf 1
« Odgovor #12 poslato: Avgust 09, 2012, 09:06:27 pre podne »
Teško da ih je iskrivio pranjem. Šta to znači da kada je kiše ne bi smeli da koristimo kočnicu jer će
se diskovi ugrejati pa prva bara i gotovo - krivi.

Tačno je da ima loših diskova ali se lako mogu kupiti i dobri koji nisu preterano skupi (jurid, trw, ate).

Problem sa diskovima na G4 i oktavijama je u glavčinama, ima dosta o tome pisano po internetu.
Našao sam da se čak pri zameni diskova menjaju i glavčine.
Neki rade i poravnavanje glavčina. U uputstvima za montažu koja se dobijaju uz diskove stoji da
obavezno treba proveriti glavčine komparaterom i da, one ne smeju da bacaju više od činimi se jedne ipo stote.
Svaka mrvica rđe koja ostane izmedju glavčine i diska će praviti problem sa trešenjem.

Ja sam skoro menjao i prednje i zadnje i sve je ok. ne trese ni malo.Jedino što sam uradio je da sam lepo očistio glavčine.
Neka drug lepo skine diskove i neka očisti glavčine na belo. Tako što će podići jednu stranu automobila
skinuti disk, upaliti auto i pustiti ga da radi u 5-oj. i vrti podignuti točak. Šmirglu na dasku i da obeli glavčine. Posle bi trebalo
sve da bude ok.

Inače drug mi je bio na seminaru koji je organizovao ATE i oni su potvrdili da najveći broj diskova koji im se
vrati u stvari nije kriv. Već je problem u glavčinama. Demonstrirali su im koliko disk baca ako se izmedju glavčine
i diska nadje komadić tankog papira.

Pozdrav

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #13 poslato: Avgust 09, 2012, 11:29:02 pre podne »
To se valjda podrazumeva da se ocisti prilikom montaze novih diskova, jedino ako je taj majstor sto ih je menjao lenj i bolelo ga uvo da osmirgla i namaze neku antikorozivnu mast