Autor Tema: ESP i ABS  (Pročitano 1816 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ligor

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf 4
ESP i ABS
« poslato: Jul 30, 2012, 07:19:46 pre podne »
Po davanju kontakta na Golfu $ 1.9 TDI 2005 sve lampice na instrument tabli gore. Sačekam da se pogase, zaverglam, auto upali normalno, ali u trenutku zasvetle pa se ugase lampice za ESP i ABS. Automobil sam kupio  pre mesec dana, i po preporuci majstora otišao na dijagnostiku i resetovanje kompjutera.
Ne tvrdim sa sigurnošću, ali mislim da se to kratkotrajno svetlucanje ESP i ABS lampica javlja od resetovanja. Mada mi ni resetovanje kompjutera nije u potpunosti jasno, jer još uvek stoje podaci o kilomtraži itd od kada je automobil kupljen i iz Nemačke krenuo ka Srbiji.
Preporuka za dobrog majstora i dijagnostiku u Leskovcu (gde živim) i Nišu, ukoliko to ne spada pod reklamiranje.
Na kraju i podatak da sam u Golfa seo posle dugogodišnje vožnje Renaulta 19 TXE, pa mi je svaki savet dobrodošao.

Van mreže sale-nis

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: VW Passat 1.9TDI - 96kw
Odg: ESP i ABS
« Odgovor #1 poslato: Jul 30, 2012, 10:23:21 pre podne »
Poslacu ti PP za Leskovac, da ih ne reklamiramo ;)

Van mreže RaDiO LJuBaV

• Sr. Member
« Odgovor #2 poslato: Jul 30, 2012, 12:20:02 posle podne »
Meni se isto tako na golfu 4 desava, ali samo zimi, ostanu da gore kratko abs i esp, jer valjda zimi dok pali povuce dosta struje i dok alternator pocne punit ugase se odma. a ljeti se nnikad ne desava to. Tako da mislim da nemas briga.

Van mreže zabica

• Jr. Member
  • *
  • Auto: passat b5.5
« Odgovor #3 poslato: Jul 30, 2012, 01:48:58 posle podne »
pa i kod mene uvek zasvetle posle paljenja na trenutak i ugase se , valjda je to normalno , imas na you tube dosta snimaka paljenja tdi motora i svima to svetli na trenutak posle paljenja

Van mreže glok7788

• VW Početnik
  • Auto: Golf Mk6 2.0 tdi 103kw
« Odgovor #4 poslato: Jul 30, 2012, 03:15:55 posle podne »
Vozi opusteno, malo ti je oslabio akumulator. Meni se to desavalo, kada sam stavio nov akumulator prestalo je da se desava.
Спуштавах се ја на ваше уже, умало се уже не претрже, од тада смо виши пријатељи, у главу ми памет ућерасте.

Van mreže xaver

• VW Početnik
  • Auto: VW Bora TDI
« Odgovor #5 poslato: Jul 30, 2012, 11:04:51 posle podne »
akumulator.

Ja sam nedavno servisirao alternator. Potrosile se cetkice i losije je punio akumulator. Meni se palila lampica za ABS (nemam ESP) kad god sam stiskao kocnicu. Prvo nisam kapirao o cemu se radi....kako se akumulator sve vise praznio lampice su pocele da mi se pale non stop.

Kako sam odradio alternator sve se sredilo.

Van mreže ligor

• VW Početnik
  • Auto: Golf 4
« Odgovor #6 poslato: Jul 31, 2012, 12:03:10 pre podne »
Hvala svima na savetima. Proveriću. Iako nije vezano za ovu temu, muči me još nešto. Prilikom kretanja u rikverc i laganog pritiska na kočnicu čuje se škripanje. Problemi sa kočionim sistemom ili nešto drugo?

Van mreže Xenon

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Jul 31, 2012, 10:42:03 pre podne »
Mozda plocice sve zavisi kako se cuje ako je bas struganje ko metal od metal onda su plocice gotove a ako dugo vozis tako ode i disk.A moze biti da su plocice pretvrde pa skripe i to ako si u mogucnosti isto promjeni a ako nisi sacekas malo ali ako ti dere disk mjenjaj odma.E da kad uradis reset racunara na fabricka podesavanja ne resuteje se km tj ne vraca se na 0 samo se odrade kalibracije na fabricke mjere.