Što ste deca? Čovek je lepo pitao i rekao šta je odradio, ako možete pomozite, ako ne onda nemojte počinjat rasprave tipa da li je starija koka ili jaje. Imate bruku tema na kojim se može raspravljati o tome.
pozdrav svima ljudi,ja sam Dejan sa bezanije pratim ovaj forum vec duze vreme ali evo i ja da pokrenem temu o mom golficu koji me muci vec duze vreme ne znam sta da radim....golf 4 tdi 66 kw automatik,auto pri kretanju jako lose ide,remontovao sam mu turbinu posto su mi rekli da je do nje,ali i dalje se isto ponasa,covek mi je merio pritisak turbine,slabo puni na malim obrtajima,a kada predjem 100 na sat i zabodem gas auto ide kao zmaj,da li ga zeza neki senzor ili sta vec,ni sam nisam pametan vise sta da radim,molio bi za pomoc ako je neko imao slican problem....hvala
sve sam to proverio,katalizator mu je izvadjen,uzimao sam od drugara protokomer isti kao moj,egr ociscen cela usisna grana ociscenja,vakum crevca sam sva zamenio,novi filteri i goriva i vazduha,na dijagnostici ne pokazuje nista sem jedne greske,pise "grejaci,kolo A neispravno radi" i ne moze da se obrise greska nikako,a grejaci svi rade vadio sam jedan po jedan...ne znam da li bi pomoglo da stavim novi Egr ventil,vise ne znam sta da radim
skidao sam ceo interkuler danas i prao ga nije nesto bilo ulja u njemu,kako da proverim bos pumpu da li valja,a sto se tice vakum creva sva su ispravna sto posto,zamenio sam ih novim i nista mi nije pomoglo...
da li znate nekog majstora koji bi mogao da mi pogleda tu turbinu,da utvrdimo da li je do nje,razmisljao sam da ga cipujem,da li bi nesto sa tim postigao?
Pošto vidim da si iz beograda, moja preporuka ti je da se čuješ sa gedorom i vidiš šta ti on kaže. To bi ja uradio, i uradiću to jednog lepog dana za svoja kola i turbinu kada budem pri finansijama.
Ako to nećeš, onda idi kod nekog svog majstora za kog znaš da nije fukara i pitaj ga šta ti je činiti. Nemoj trčati pred rudu i čipovati, da se ne bi kasije pokazalo da za tim nema potrebe.
Moje nestručno mišljenje je, da ako ti je sve mehanički uredno odeš i uradiš remap,čip ili šta se već radi kad se čipuju kola... Koliko sam ja do sada shvatio suštinu remapa, čipovanja ili čega već, trebalo bi da može da se podesi kada turbina koliko da puni i da ti tako kompenzuje to što auto nema snagu pri manjim obrtajima.