Autor Tema: Skidanje kompletnih papucica kod Golf 2  (Pročitano 2505 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Twister

• Master Member
  • Pol: Muškarac
Skidanje kompletnih papucica kod Golf 2
« poslato: Maj 07, 2012, 06:02:39 posle podne »
Moze li neko pomoci, da mi tekstualno il jos bolje slikovito objasni kako se skida komplet papuca kod Golf 2?
Imao sam peh sa vodjicom sajle kvacila, a koja ujedno sluzi i kao granicnik za istu sajlu, a koja se nalazi zavarena na tom nosacu papucica, pa sam moram sve da skinem kako bi ponovo zavario.

Van mreže Djole DMC

• Master Member
Odg: Skidanje kompletnih papucica kod Golf 2
« Odgovor #1 poslato: Maj 07, 2012, 08:40:09 posle podne »
Zavrni itison i onu isolaciju koja je ispod i videces srafove koji drze lim. Ima ih siguro 10-12/ Neki su po obodu lima a ima ih par koji su po sredini i izmedju sajli i papucica. Za te ti treba dugacki nastavak da bi ih odvio.
Kad ih odvijes sve popusti vreteno volana na dole da bi jakse izvukao lim jer ako to ne uradis namucices se a ko zna i da li ces uspeti jer je bas tesno i treba da pogodis pravi ugao.
Normalno i sajle treba da otkacis sa pedala.

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #2 poslato: Maj 07, 2012, 09:26:42 posle podne »
Hvala Djole.
Sad kad procitah to tvoje, zeludac mi se okrenuo.... Ja sam bio ubedjen da je to nesto lakse...i da cu moci sam :(

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #3 poslato: Maj 07, 2012, 11:53:24 posle podne »
a imas i lakse resenje, setio sam se sad kad sam opet procitao tvoj prvi post. Ne moras skidati pedale vec samo izvadi sajlu ka motoru i provuci je kroz neku metalnu podlosku ili nesto slicno sto je sire od rupe a u sredini uze od sajle tako da ne moze proci. Ja za to koristim stare remenice od alternatora. Vrati sajlu i nasteluj je ponovo posto si joj sad pomerio granicnik za debljinu tog prstena koji si dodao. To ti je trajnije resenje jer pedale i kad promenis opet ce puci posle odredjenog vremena a uzrok tome je tvrda korpa kvacila/

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #4 poslato: Maj 08, 2012, 08:15:51 pre podne »
Hvala jos jednom. Ma nesto moram da ubudzim privremeno, jer koliko vec sutra mora biti u funkciji.

Van mreže Gti-karburator

• VW Početnik
« Odgovor #5 poslato: Maj 08, 2012, 11:45:12 pre podne »
Muke sa tim pedalama uff. Kad sam kupio golfa taj predhoni vlasnik je stavljao neke podloske jer mu je bila pri kraju korpa pa da mu izdrzi valjda duze pitaj Boga. (sto kaze Djole dmc a i od ostalih sam cuo da su te korpe "tvrde" pa opterecuje pedale i pocinju da zvacu prvo).Uglavnom pedale su malo po malo pucale pa sam ih privario u gornjem delu pa je proslo dva meseca pa su pukle totalno bas po pola. Ko zna da ih menja namucice se a ako ti je prvi put treba mnogo zivaca. Kad sam video kako to izgleda morao sam da slikam  :huh: Kad bi znao da postavim slike bilo bi dobro a ovako jedino da ti posaljem MMS-om da vidis odprilike sta je skinuto pa mozes ti da okacis te slike,sigurno bi znacilo jos nekom.

Van mreže Twister

• Master Member
« Odgovor #6 poslato: Maj 08, 2012, 03:15:26 posle podne »
Problem resen :D zahvaljujuci Djoletu koji mi je dao ideju sa remenicom...doduse ja sam uradio nesto drugo jer mi nije trebala tolika debljina.

Van mreže Djole DMC

• Master Member
« Odgovor #7 poslato: Maj 08, 2012, 10:22:46 posle podne »
dovoljna je podloska od 2-3 mm debljine ali treba je naci a ja remenica imam pun k.ac i onda samo nju navucem i popustim sajlu na poluzi menjaca i to traje na nekim autima vec 3-4 godine.