Autor Tema: Maglenke kaznjivo ili ne???  (Pročitano 10168 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže AcoVW

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Tiguan, Golf 6, Golf 2
Odg: Maglenke kazljivo ili ne???
« Odgovor #20 poslato: April 26, 2012, 03:06:46 posle podne »
Slazem se sa Wele-om 100%, tako sam i ja mislio!
p.s. A i cesto vidim pandure sa upaljenim maglenkama  B)

joca TDI

• Gost
Odg: Maglenke kaznjivo ili ne???
« Odgovor #21 poslato: April 27, 2012, 11:12:24 posle podne »
Imam prijatelja saobracajca, kada sam ga pitao za ovaj problem, rekao mi je da nema po kom osnovu da se pise kazna za voznju sa maglenkama.  Navodno kao sto je neko vec napisao, voznja samo sa maglenkama nije po propisu, moraju biti pored maglenki i kratka svetla upaljena.

Van mreže zemunac

• Hero Member
  • Auto: Golf V,C5,M3 ,Honda
« Odgovor #22 poslato: April 27, 2012, 11:39:33 posle podne »
Pozdravljam ovom prilikom weleta,magistra ZOBSa i tog tvog prijatelja policajca. Ja sam platio kaznu za upaljena svetla za maglu u naseljenom mestu gde postoji ulicna rasveta a vidljivost nije bila smanjena( u Ljigu) . Ponesen raznim pricama,isvadjao sam se sa saobracajcem i on me lepo poslao kod sudije...i lepo sam platio kaznu ...sutra cu pronaci i skenirati resenje od sudije..
ONLY IN A
   |_Jeep_|
   (OlllllllO)

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #23 poslato: April 27, 2012, 11:57:34 posle podne »
Trazenje rupe u zakonu = trazenje rupe u novcaniku

Ja vidjam stalno murkanske 307 ili sta god da voze sa upaljenim maglenkama ,stalno taxiste i ostale ko moze samo pozicije i prednje maglenke
Ili je to "rupa"u zakonu ili svi furaju stil
Po clanu ne pise nista vise

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #24 poslato: April 28, 2012, 10:42:13 pre podne »
Lepo ja reko , zavisi iskljucivo na kakvog marmuna naletis, a ne vidim nijedan valjani razlog da se pale maglenke kad nema magle

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #25 poslato: April 28, 2012, 05:45:40 posle podne »
Daj da vidimo kako glasi presuda. Ja sam pisao na koje sam greske policije nailazio, ali je neko obrisao post. Daleko od toga da znaju svoj posao.
Npr oslobodjen sam kazne pre 6 meseci jer me sudija teretio po novom ZOBSu, a navodni prekrsaj uradjen dok je stari bio na snazi. Pored toga bilo je jos nekoliko gresaka priliko uvidjaja od strane policije. Kao da se deca igraju. Policajac koji ne zna ulicu gde je ucinjen prekrsaj i ne zna sta je levo sta desno na kolima i sudija koji retroaktivno primenjuje novi zakon. Pocetnicke greske. To naravno nije sprecilo sudiju da mi pise prekrsajnu kaznu, ali uz lepo sastavljenu zalbu (sestra mi je pravnik) sa konkretnim primedbama, zalba usvojena, presuda odbacena.
Drugarica i njen kolega koji je vozio iza nje dobili kaznu za voznju zutom trakom. Oni su priliko iskljucenja sa sajma zakacili tockom zutu traku (gotovo nemoguce se ukljuciti bezbedno bez da nagazis zutu). Otisli zajedno da se zale i on se tamo popismanio (isao ja da joj pravim drustvo) jer je mislio da je dovoljno da se pojavi i da ce Srbija da mu vrati 5000din uz zahvalnicu. Drugarica se zalila, cimala se po raznim kancelarijama u vise navrata i izvukla se. Maltene na takse platis pola kazne, ali licna satisfakcija nema cenu.
Svaka nova Skoda ima maglenke kao dnevna svetla, ispada da su fabricki neispravni za Srbiju. Isto su neispravni kao i sva nova vozila koja dolaze sa fabrickim paketom prve pomoci koji nije po nasem unikatnom standardu. Toliko o logici naseg ZOBSa. Sva logika je u prikupljanju novca, a ne bezbednosti.
Sto se tice nase policije, recite mi da li ste ikada videli da se sluzbeno lice veze u kolima? Ili da je regularno parkirano? Veoma cesto koriste duga umesto dnevnih svetala... KAD ih koriste. Ko ce da ih kazni?
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/308539/Uzorni-policajac-premesten-jer-je-napisao-kaznu-za-maricu
Svaki komentar je suvisan.
« Poslednja izmena: April 28, 2012, 05:48:18 posle podne od strane Wele »
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #26 poslato: April 28, 2012, 06:11:39 posle podne »
Ne znam samo što se žalite na policiju, ljudi časno i pošteno obavljaju svoj posao , i policajac je čovek koji se umori od posla, pa pobrka levo i desno, ne može da se seti ulice i td...Pojas u kolima zna da smeta posle par sati vožnje, ne mogu oni, za ime Boga non-stop da budu pod uprtačem...i kada zvoni telefon u vožnji, šta ćeš-moraš se javiti iako nemaš blu tut, pa tako i policijski službenik...vreme je novac,a on nema vremena da zaustavi službeni automobil pa da priča telefonom, posao radnika mup-a je dinamičan i izvršava se u hodu(vožnji).Nemam maglenke napred , rasterećen sam tih briga, a nije policija kriva što su na škodi maglenke u službi dnevnih svetala, zakon se mora poštovati, a onaj ko ga sprovodi, odnosno nalaže sprovođenje(piše kaznu) to radi iz časnih i moralnih razloga, a to je sigurnost i bezbednost svih učesnika u saobraćaju... coilleo2tj
Земунчанин

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #27 poslato: April 28, 2012, 06:15:30 posle podne »
Sva logika je u prikupljanju novca, a ne bezbednosti.
Sto se tice nase policije, recite mi da li ste ikada videli da se sluzbeno lice veze u kolima? Ili da je regularno parkirano? Veoma cesto koriste duga umesto dnevnih svetala... KAD ih koriste. Ko ce da ih kazni?

Ovom konstatacijom si rekao celokupnu problematiku vezanu za sve ovo što mi trtljamo dal je kažnjivo il ne..... dok god svaka šuša tumači zakon kako hoće a na kraju uvek vozač kriv, nit će nama ko vozačima biti bolje, niti će biti poboljšanja u bezbednosti.....

« Poslednja izmena: April 28, 2012, 06:44:37 posle podne od strane djokicsale »
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže JOCA88

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf MK3 1.6 ABU - lpg
« Odgovor #28 poslato: April 28, 2012, 10:10:56 posle podne »
Ja imam jednu kaznu,ali mi nije jasno kako je  saobracajac mogao da mi napise. Napisao mi je kaznu zato sto mi nije ista adresa u vozackoj dozvoli i licnoj karti, pritom mu licnu kartu nisam dao vec saobracajnu ( imam svedoke). Ovo je po meni pravni, a ne saobracajni prekrsaj i mislim da nije imao prava za ovo da mi pise kaznu. Sta vi mislite? I da, kada sam menjao mesto boravka, bas sam pitao da li da menjam i vozacku, kaze nema potrebe, tek kada istekne...

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #29 poslato: April 28, 2012, 11:08:04 posle podne »
Iako je ovo tema o maglenkama, ima pravo kao sluzbeno lice da ti proveri ispravnost dokumenata.

Van mreže nemanja7

• Hero Member
  • Das Auto
  • Auto: Seat Leon 1.9 Seat inca 1.4
« Odgovor #30 poslato: April 28, 2012, 11:13:24 posle podne »
Evo bas pre neki dan drug dobio 6 bodova i kazna od 5 000 do 25000 zato sto mu u saobracajnoj i licnoj karti nije ista adresa...kola registrovana na uzice odakle je inace UE table a pre neki mesec se prijavio da zivi u u bg -u....bzv

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #31 poslato: April 28, 2012, 11:17:28 posle podne »
Ja sam pre par dana platio 1200din jer su mi upisali pogresnu adresu u saobracajnu i morao sam novu da vadim, drugacije mi nisu dali da registrujem auto. Bilo je ili da platim ili da jurim ko je to pogresio prosle godine + ne mogu da registrujem dok to ne zavrsim.

Van mreže JOCA88

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #32 poslato: April 28, 2012, 11:34:40 posle podne »
Lopovska drzava...

joca TDI

• Gost
« Odgovor #33 poslato: April 29, 2012, 12:29:36 pre podne »
jaooo... kada nas moze  bicedobro svako, niti oni znaju zakon  batine, niti mi znamo nasa prava  boodala !

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #34 poslato: April 29, 2012, 12:53:28 pre podne »
Ja sam pre par dana platio 1200din jer su mi upisali pogresnu adresu u saobracajnu i morao sam novu da vadim, drugacije mi nisu dali da registrujem auto. Bilo je ili da platim ili da jurim ko je to pogresio prosle godine + ne mogu da registrujem dok to ne zavrsim.
Wele brate, izvini... Pogreshno mi je prosle godine odshtampan broj shasije, video po preuzimanju, i vratio istog dana, fino se izvinili i zamolili me da dodjem za mesec dana. Odshtampali novu bez dinara... Prilikom iscitavanja saobracajne ividim da je pograshno unet jedan podatak, i molim lepo, reklamiram, ispravljeno, bez da je neko dinar jedan naplatio...

Nisi mi jasan, sve moguce zagone i pod zakonska akta znas, i niko ti od  kerova nishta na ulici ne moze, isterujesh neku pravdu, tu, a ovamo te zavrnu i naplate 1200 novu saobracajnu... izvini, ali greshka je NJIHOVA, i takve stvari se ispravljaju bez cimanja stranke ;)
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže djokicsale

• Master Member
  • Auto: passat 3 1.9TD
« Odgovor #35 poslato: April 29, 2012, 01:24:21 pre podne »
@joca88 ne treba da menjaš, ali valjda znaš da je svaka promena prebivališta obavezna da se prijavi u roku od 15 dana.... to si mogao da odradiš na dokumentima bez da ih menjaš.
nada umire poslednja.
ja sam tvog golfa prodao a pare popio i potrosio na kurve

Van mreže JOCA88

• Jr. Member
  • *
« Odgovor #36 poslato: April 29, 2012, 03:50:36 pre podne »
Kada sam menjao mesto prebivalista (prosle godine) hteo sam da menjam i vozacku, ali mi rekose u sup-u da menjam tek kada istekne i da nema potrebe da bilo sta menjam...

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #37 poslato: April 29, 2012, 08:10:48 pre podne »
@Joca  To su ti rekli da bi te kaznili kad ti uporede vozačku i ličnu kartu tj. adrese iz njih.Ako imaš staru vozačku,idi u  SUP da ti upišu promenu prebivališta.
Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #38 poslato: April 29, 2012, 12:19:50 posle podne »
Šomi ovako. I meni je pogrešno otkucan broj šasije u Dunav osiguranju kad sam uvozio ovog golfa, pa sam morao da idem da pravim nove papire. To je recimo očigledna stvar. Ali meni je lična čipovana i ja ne vidim koja mi je adresa na njoj. To nije primetio niko ni od policije koja me uredno legitimisala godinu dana. To nije primetila ni devojka koja radi registraciju u zemunskoj policiji već me pitala zašto menjam saobraćajnu. Jedino ko je primetio jeste devojka na tehničkom pregledu i rekla mi je da mi neće dozvoliti ovako da registrujem i da moram da vadim novu saobraćajnu. Da ne govorim da u kompjuteru policije nije postojala vrsta motora koji ja imam, pa mi je upisan opis motora od golfa2 1.8
Ja nisam pravnik. Sva ova pravila i poznavanje zakona morao sam da naučim iz muke, a ne hobija. Kamo sreće da se ovakve situacije ne dešavaju, ali ja koliko registrujem 18 godina, ne znam da li sam par puta registrovao izvolte-do viđenja. Uvek je nešto novo, uvek je FT1P ("fali ti jedan papir..."), zakazivanje, čekanje reda, brojevi, novi zakoni, krštenice, izvod rođenih ... loša birokratija u najgorem mogućem obliku.
I sad na očiglednu njihovu grešku ja moram da dođem "za desetak dana" iako imaju moj telefon rekli su da me neće niko obavestiti kad je gotova saobraćajna. Nikad izvini, nikad oprosti.
Da živimo u nekoj normalnoj državi postojala bi odgovornost, pa kad neko odgovara onda se greške ne ponavljaju. Ja bi trebalo da se bavim svojim poslom i ne razmišljam da li će neko da pogreši u vezi mojih dokumenata. Čak i ako se desi, da to ne plaćam iz svog džepa, a neko se izvine na grubom propustu. Ovako se osećam da me državni aparat tretira kao budalu i stoku.

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #39 poslato: April 29, 2012, 03:15:21 posle podne »
jel cita neko naslov teme pre nego sto krene da pise u istoj?
ovo ide pod kljuc, a kasnije ce se ocistiti....