Šomi ovako. I meni je pogrešno otkucan broj šasije u Dunav osiguranju kad sam uvozio ovog golfa, pa sam morao da idem da pravim nove papire. To je recimo očigledna stvar. Ali meni je lična čipovana i ja ne vidim koja mi je adresa na njoj. To nije primetio niko ni od policije koja me uredno legitimisala godinu dana. To nije primetila ni devojka koja radi registraciju u zemunskoj policiji već me pitala zašto menjam saobraćajnu. Jedino ko je primetio jeste devojka na tehničkom pregledu i rekla mi je da mi neće dozvoliti ovako da registrujem i da moram da vadim novu saobraćajnu. Da ne govorim da u kompjuteru policije nije postojala vrsta motora koji ja imam, pa mi je upisan opis motora od golfa2 1.8
Ja nisam pravnik. Sva ova pravila i poznavanje zakona morao sam da naučim iz muke, a ne hobija. Kamo sreće da se ovakve situacije ne dešavaju, ali ja koliko registrujem 18 godina, ne znam da li sam par puta registrovao izvolte-do viđenja. Uvek je nešto novo, uvek je FT1P ("fali ti jedan papir..."), zakazivanje, čekanje reda, brojevi, novi zakoni, krštenice, izvod rođenih ... loša birokratija u najgorem mogućem obliku.
I sad na očiglednu njihovu grešku ja moram da dođem "za desetak dana" iako imaju moj telefon rekli su da me neće niko obavestiti kad je gotova saobraćajna. Nikad izvini, nikad oprosti.
Da živimo u nekoj normalnoj državi postojala bi odgovornost, pa kad neko odgovara onda se greške ne ponavljaju. Ja bi trebalo da se bavim svojim poslom i ne razmišljam da li će neko da pogreši u vezi mojih dokumenata. Čak i ako se desi, da to ne plaćam iz svog džepa, a neko se izvine na grubom propustu. Ovako se osećam da me državni aparat tretira kao budalu i stoku.