Autor Tema: Erasmus Mundus  (Pročitano 2887 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Ja ♥ mog čađu
  • Auto: Passat b5
Erasmus Mundus
« poslato: Mart 30, 2012, 04:52:08 posle podne »
Da li ima neko sa foruma da je konkurisao ili išao na master studije u Evropi preko Erasmus Mundus programa?

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
  • Auto: mk1 cabrio GTI 16v, Golf 5 GTI
Odg: Erasmus Mundus
« Odgovor #1 poslato: Mart 30, 2012, 05:40:24 posle podne »
Koja te zemlja konkretno interesuje?

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Ja ♥ mog čađu
« Odgovor #2 poslato: Mart 30, 2012, 05:51:43 posle podne »
Pucam na Nemačku za prvu, ulaznu zemlju, i Švedsku za drugu.

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
« Odgovor #3 poslato: Mart 31, 2012, 10:57:04 pre podne »
Upoznao sam jednog decka sto je presao sad na doktorske studije u Nemacku, ali mislim da nije preko erasmusa. Preko erasmusa uglavnom idu na semestar i ne daju bas neki kes. Tamo je skolovanje verovatno dosta skupo, ja sam trenutno u Ceskoj, njihov fax mi je dao stipendiju, mada je prilicno bedna, ali imas ovde bas dosta mogucnosti da znas. Bila je prezentacija kod nas, Visegradski fond je u pitanju, oni daju 2300e za semestar, sto je za zivot ovde i vise nego dovoljno.
http://visegradfund.org/scholarships/

Oni su samo posrednici, znaci ti se prijavis na fax, i ako upadnes, posaljes ovom fondu dokumenta i oni ti daju stipendiju. Fora je sto ovaj fond daje pare i faxu, tako da ako faxu kazes da ces preko njih doci 90 posto upadas.

Sta planiras da studiras i na kom jeziku?

Van mreže ortodox09

• Hero Member
  • Ja ♥ mog čađu
« Odgovor #4 poslato: Mart 31, 2012, 01:33:13 posle podne »
Planiram polimerne i kompozitne materijale da studiram u Nemačkoj, na nemačkom, i Švedskoj, na engleskom. Pucam na Erasmus jer mi se sviđa što mogu da idem u dve zemlje, a i tri ako to želim. Erasmus pokriva sve troškove, stanovanje, putovanje, školovanje itd. i daje mi hiljadarku evra džeparca.Videću još šta imam od izbora, ne žurim nikuda. Nije mi toliko da se vratim sa parama nego da vidim kako stvari funkcionišu vani, da naučim nešto.

Ti si na masteru? Šta si upisao?

Van mreže Madison

• Uprava Kluba
  • Ultimate Member
« Odgovor #5 poslato: Mart 31, 2012, 05:33:41 posle podne »
Ja sam samo na jednom semestru samo, kurs za usavrsavanje jezika. Ako dobijas hiljadarku pored smestaja i hrane, onda je to super, znam da se za osnovne studije dobija daleko manje. Erasmus ovde daje oko 350e ukupno, ovo moje je los losije 280e, od cega platis smestaj i hranu samo. Sto znaci pivo placas sam, sreca pa je jeftino. biggrin beer

Pogledaj samo dobro koji su uslovi za stipendiju i na koliko dobijas. Drugar je dosao ovde preko neke stipendije, moguce da je bio erasmus, bas cu da ga pitam, kao dali su mu stipendiju za master, placali mu 1. semestar i za drugi ga ispale. On studira na engleskom i morao je da pukne 2000e da nastavi 2. semestar. Plus smestaj, hrana itd...