poluajnspric ima jednu diznu koliko je meni poznato
Imash monopoint koji ima jednu diznu i multi point koji ima 4 dizne ali se okidaju u isto vreme, 4 dizne, svaka po usisu i na magistrali. Samo se instalacija sa ECU za okidanje dizne kace jednim dzekom. To ti u prevodu znaci da se sve 4 okidaju istovremeno. Full injection je sekvencionalno ubrizgavanje, sekvenciono se pali jedna dizna po klipu kada treba... To ja imam na mom golfu mk3 1.8 MI.
Moze da ti auto ima i vishe konja a da nije ustelovan ili ispravan pa ti je dzaba. U principu to ce bolje da ti pojasne ovde majstori koji se bave sa tim. Moje subjektivno mishljenje je da je karburator pregazilo vreme. Nisam nesto pristalica pprevishe elektronike u kolima i upravljanja svih bitnih sistema od strane kompjutere, pogotovo oko kocenja i upravljanja, ne volim da neko utice na takve stvari...
Sto se tice el. sistema ubrizgavanja goriva mislim da je to bolje. jeste skuplje shto se tice celog sistema i odrzavanja istog ali boze moj. Isplati se... Gledam to kao na ugradnju plina, jeste da koshta u startu ali zbog razlike u ceni i potroshnji polako isplacuje sebe. A i sve manje je karburator majstora, dosta ima auto diagnosticara (tipove sa notebook opcijama ne racunam u to).
Sve u svemu dzaba ti bilo kakav sistem, elektricni ili mehanicki ako ti auto nije odrzavan.
ZIVELI NAMA MAJSTORI 100 GOD!