Autor Tema: Auto se ugasi bez najave dok stoji u mestu  (Pročitano 4077 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže druid

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
Auto se ugasi bez najave dok stoji u mestu
« poslato: Februar 20, 2012, 05:58:47 posle podne »
Misteriozna stvar: desila mi se dva puta ove zime, oba puta pod istim okolnostima. Pre toga bar jednom mesečno u toku jeseni i leta ali nisam tada obraćao previše pažnje. O čemu se radi: dva puta u toku prošle nedelje prošlajfujem u jednoj nečišćenoj ulici. Utaban sneg, meni loše gume, kad stanem ne mogu posle da krenem. Probam napred-nazad da se izvadim, cela akcija traje 2-3 minuta. Kad prestanem da se borim, izbacim auto iz brzine, on radi na leru u mestu još neko vreme (10-15 sekundi) i odjednom se bez najave ugasi. Sneg je sleđen, utaban, nema vode da pršti i kvasi kablove ili bilo šta drugo. Za to vreme je na benzinu, radna temperatura optimalna, sve na izgled u redu. Kad probam da upalim javi se sa jedno-dva takta i ništa više, mrtvaja, ne vergla. Oba puta ga ostavim par minuta, da ohladim glavu i da vidim šta ću. Kad se vratim posle recimo 5 minuta on upali bez problema, radi normalno, kao da se ništa nije desilo. Letos se gasio u vožnji i nakon 10-15 minuta sedenja bez verglanja palio i radio normalno, na benzinu takođe. Taj mi se problem ne dešava na plinu.
Znam da će neko da kaže da promenim majstora ali mrka kapa- nema ih previše u mojoj okolini koji su raspoloženi da ljudski održavaju golfa 1, na žalost.
U toku prošle nedelje (pri promeni dihtunga glave) su i mehaničar i električar pretitrali ceo auto i kažu da nema sumnjivih stvari.
Željko.

Van mreže druid

• VW Početnik
Odg: Auto se ugasi bez najave dok stoji u mestu
« Odgovor #1 poslato: Februar 21, 2012, 09:23:14 pre podne »
Nadjoh na nekom drugom sajtu, covek ima slican problem: navode kao najverovatniji uzrok pregrevanje pumpe za gorivo. Isto to mi rece i jedan matorac, vozac kod nas u firmi: kaze isto mu se desavalo sa yugom- uzme krpu i hladnu vodu, natopi krpu, ohladi pumpu i tera dalje.
Željko.

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #2 poslato: Februar 21, 2012, 09:45:14 pre podne »
taj problem me je pratio skoro sve cetiri godine,koliko sam imao tog golfa 1.1
nisam ga resio,a svasta sam promenio.od servisiranja karburatora,preko zamene benzinske pumpe,filtera,rezervoara do voznje bez cepa od rezervoara...
u pocetku sam cekao po 5 minuta,sto je u gradskim uslovima veoma nezgodno,dok auto ne upali,a posle sam ukapirao foru i skidao gumeno crevo sa dovoda goriva(pod haubom sa desne strane) ,montirao drugo duze crevo kroz koje sam duvao (par puta).nakon toga,auto je odmah palio.
pokusaj i ti.jedino sto nisam promenio je bila dovodna i odvodna instalacija izmedju rezervoara i motora.mozda je tu bio problem i mozda je negde bila ukljestena,pa je pravila vakum.

Van mreže Nele

• VW Početnik
  • Auto: Golf II, 1983. 1600 cm, benzin
« Odgovor #3 poslato: Februar 21, 2012, 03:14:00 posle podne »
Zdravo,
Zovem se Nenad i iz Selevca sam (izmedju Smedereva i Smed. Palanke). Imao sam isti slucaj sa Golfom II, benzinac, 1,6, 1983. godiste.
Prijatelj mi je preporucio da odem u karburator servis "Slavkovic" u Grockoj (u centru Grocke). Covek je FANTASTICAN. Ne samo da mi je sredio karburator, nego mi je i potrosnju benzina sveo na oko 5 litara (u gradu).
Ako nekom treba broj telefona tog majstora neka mi posalje mail na neminen04@yahoo.com.

Van mreže misa-goga gti

• Hero Member
  • Auto: Skoda Octavia
« Odgovor #4 poslato: Februar 21, 2012, 03:36:32 posle podne »
da nisi malo preterao sa tih 5 litara -benzina  " po gradu" ???

bonk
kod oemovaca se na privatnim skupovima u vinci svi clanovi ljube u usta.
mislim da ti je sad sve jasno...

Van mreže Peppone

• VW Početnik
  • Auto: VW Passat b5.5 1.9 TDI
« Odgovor #5 poslato: Februar 21, 2012, 04:04:09 posle podne »
Pa možda 5 litara na 50km gradske vožnje. Da ga j.... ne može da troši 5 l. Priče za malu decu.
This time next year, we will be millionaires

Van mreže zlatko

• VW Početnik
  • Auto: corrado 16v
« Odgovor #6 poslato: Februar 21, 2012, 04:12:43 posle podne »
imao sam takav problem doduse na korsi ali nema veze da ne nabrajam sta je sve menjano da bi se resio problem ali bez rezultata.na kraju se svelo na glupavo sito u rezervoaru koje je bilo zapuseno.sto rece micko dunes u crevo za dovod goriva i ono probije i auto radi nekad 5min.nekad ceo dan bez problema dok opet ne zapusi. problem je resen izbacivanjem tog sita i pranjem rezervoara jedino sto su posle bila dva predfiltera ispred karburatora.da nisi terao kod belca auto?
zasto ajkula nema rogove.........pa koj ce joj k...c.

Van mreže druid

• VW Početnik
« Odgovor #7 poslato: Februar 21, 2012, 07:35:10 posle podne »
Majku mu...dosta muke a verovatno je neka sitnija zavrzlama. Ovo se ne dešava pri vožnji nego samo pri leru.
Nisam terao kod Belog, kod Simketa sam pacijent zadnjih šest meseci. ;)
Željko.

Van mreže zlatko

• VW Početnik
  • Auto: corrado 16v
« Odgovor #8 poslato: Februar 21, 2012, 07:46:11 posle podne »
bem ga simke je dobar mastor.ne znam sta da ti kazem mozda je najbolje kad ti se tako ugasi (po mogucstvu kuci ili kod majstora)da se odmah rasturi mozda ti upadne trun u karb i zaglavi plovak ima i toga cuknes ga malo i on se razmrda.
zasto ajkula nema rogove.........pa koj ce joj k...c.

Van mreže druid

• VW Početnik
« Odgovor #9 poslato: Februar 21, 2012, 08:08:40 posle podne »
Simke je dobar majstor, nema spora, ali smo se zamučili sa ovom mojom kantom već predugo, sto boljki ima.  badmood Da ga 'ebem, nije mi rešenje rasturanje na sred puta, kad god se ugasi. Moraću to trajno da rešim (ne ja naravno, majstor) kad iskopam uzrok.
Željko.

Van mreže druid

• VW Početnik
« Odgovor #10 poslato: Februar 23, 2012, 02:27:37 posle podne »
Gledasmo danas:majstor izduvao kompresorom crevo za dovod goriva da bi isključili mogućnost trunja na situ. Ako se opet ponovi gašenje  i on sumnja na pumpu za gorivo, da pregreva.  A za ovo što mi se ledi plin pri današnjim temperaturama (pomenuto u ranijoj temi o mom autu) u normalnoj vožnji sa radnom temperaturom konstatovao je da vodena pumpa jedva radi i da ne greje dovoljno plinski uređaj.
Željko.

Van mreže aleksandar_dimic

• VW Početnik
  • Auto: Golf 1.3 89 god.
« Odgovor #11 poslato: Februar 23, 2012, 10:51:50 posle podne »
Ja sam imao slican problem sa pumpom za gorivo,  problem je bio u tome sto pumpa za benzin  otkaze nekad i nakon 5 minuta  do pola sata  proradi sama od sebe.
« Poslednja izmena: Februar 23, 2012, 10:54:04 posle podne od strane aleksandar_dimic »