Misteriozna stvar: desila mi se dva puta ove zime, oba puta pod istim okolnostima. Pre toga bar jednom mesečno u toku jeseni i leta ali nisam tada obraćao previše pažnje. O čemu se radi: dva puta u toku prošle nedelje prošlajfujem u jednoj nečišćenoj ulici. Utaban sneg, meni loše gume, kad stanem ne mogu posle da krenem. Probam napred-nazad da se izvadim, cela akcija traje 2-3 minuta. Kad prestanem da se borim, izbacim auto iz brzine, on radi na leru u mestu još neko vreme (10-15 sekundi) i odjednom se bez najave ugasi. Sneg je sleđen, utaban, nema vode da pršti i kvasi kablove ili bilo šta drugo. Za to vreme je na benzinu, radna temperatura optimalna, sve na izgled u redu. Kad probam da upalim javi se sa jedno-dva takta i ništa više, mrtvaja, ne vergla. Oba puta ga ostavim par minuta, da ohladim glavu i da vidim šta ću. Kad se vratim posle recimo 5 minuta on upali bez problema, radi normalno, kao da se ništa nije desilo. Letos se gasio u vožnji i nakon 10-15 minuta sedenja bez verglanja palio i radio normalno, na benzinu takođe. Taj mi se problem ne dešava na plinu.
Znam da će neko da kaže da promenim majstora ali mrka kapa- nema ih previše u mojoj okolini koji su raspoloženi da ljudski održavaju golfa 1, na žalost.
U toku prošle nedelje (pri promeni dihtunga glave) su i mehaničar i električar pretitrali ceo auto i kažu da nema sumnjivih stvari.