Autor Tema: koji fakultet?  (Pročitano 17232 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kubanac

• .:: Vozim Biciklu ::.
  • Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • No Syncro, No Fun!
  • Auto: VW Golf MK2 Syncro
Odg: koji fakultet?
« Odgovor #60 poslato: Februar 22, 2012, 10:16:20 pre podne »
Neznam gde vozi x5, ali znam da je pop kod mene za pola godine rada skupio kesh i kupio novog golfa keca, znaci otisao u salon i kupio...
Isto tako se preprosle godine promenio svestenik, kad je dosao vozio je juga, a sad vozi peticu!
Crkva se "vodi" kao privatna firma, tako da svestenik odredjuje cene i nigde ne pise koliko on mora da ostavi u crkvi ili koliko moze da uzme za sebe.
Nisu svi svestenici takvi, ali nema mnogo postenih, mozda neki mladi, ovi stariji odavno "rade radnje", tako da nije ni cudo npr. da se cene od mesta do mesta razlikuju za par stotina dinara.
Tema se ne bavi svestenicima i crkvama, ali morao sam da napisem.

Specijalni, ajde glavu malo pod haubu poceo si da ispoljavas svoje godine

Goran79

• Gost
« Odgovor #61 poslato: Februar 22, 2012, 11:20:17 pre podne »
Ma ljudi, ja potpisujem da je masinac dobar izuzetno dobar,koristite autobuse,automobile,energetski sektori su takodje deo masinstva,zeleznice,zar je to sve malo ? neko je spomenuo da masinstvo propada ili sta vec,nije istina,masinstvo nece propasti nikada,ako je kod nas tako kako je ne mora da znaci da nesto propada ili sta vec
Ima tu i ostalih predmeta koji bi se definitivno iskoristili u buducnosti, npr nanotehnologija ...

Van mreže Fitipaldi

• Master Member
  • Auto: Pasat B6 2.0 TDI CR
« Odgovor #62 poslato: Februar 22, 2012, 11:25:46 pre podne »
Da se ne lažemo, pop je profesionalac, ide gde ga pozovu ( slava, venčanje, daleko bilo sahrana ,... ) odradi posao, uzme pare za to i ide kući, gde ga čekaju žena i deca. Monasi su druga stvar, ljudi koji su se posvetili veri i za to žive. Pa kod mene je došao popo da presečemo kolač za slavu, i dok je čekao kafu izvadi štos para iz džepa i broji ispred nas četvoro.
This time next year, we'll be millionaires!

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #63 poslato: Februar 22, 2012, 11:39:38 pre podne »
Izgleda da je ljudima draže da vide pop kako ide pešice nego da vozi nova kola. Da li ste nekad videli kako se većina muči po raznim gudurama? Ja sam video i žao mi je da čestite ljude stavljam u isti koš sa nekolicinom koja zloupotrebljava svoj položaj (ukoliko ga zloupotrebljava). Uostalom nekome je x5 misaona imenica, a nekome i nov punto. Veru u Boga imate zbog sebe valjda, a ne voznog parka sveštenih lica.

Mašinski fakultet je daleko od zastarelog i izumirućeg. Ko tako misli nije dobro upućen. Sistem rada i osavremenjavanje je druga priča.

Megatrend nije loš fakultet. Gradivo nije obimno već ti daju osnovu, ali osnovu koja je u toku sa vremenom što državni fakulteti nemaju. Ako uporedimo Megatrend sa osnovim gradivom koje ti je dobra osnova i državni koji ima toooonu zastarelog gradiva, a pri tome isto koštaju i isto se vrednuju, ja bi pre megatrend upisao. Definitivno.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže LEMI

• Youngtimer
  • VW Klub Prijatelj
  • Master Member
  • KORREKT
« Odgovor #64 poslato: Februar 22, 2012, 12:42:24 posle podne »
@Fred Peric, crkva na lekinom brdu preko puta okretnice trola, tu sam ga video.

@Kubanac nekada je bilo kad zavrsi das mu sta mu das, nisi ni morao pare da mu das... a sad, kad zavrsi trazi ti sam 100e! Skoro sam bio na sahrani kod prijatelja, pevao je 5 min ako ne i manje, i trazio stotku...

@Wele, drugo je to buraz, tamo nisu iskvareni, govorim za ove po BG-u.

Van mreže Fred Peric

• Ultimate Member
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI 77/105 2007.g.
« Odgovor #65 poslato: Februar 22, 2012, 12:56:28 posle podne »
Postoje razi stepeni sveštenstva, monaški klir, recimo , to je Wele spomenuo koji žive pustinjačim životom, kao i ono da ne delim ljude kao ni popove na moralne i nemoralne po tome koja kola voze, i drugo je nešto ako svešteno lice,kao što su ona  sa visokim zvanjem, pa ga neće voziti u zaprežnim kolima u 21. veku...
Generalno glupo je da se sa Bogoslovskim fakultetom sprda kao unosnim budućim zanimanjem...
Земунчанин

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #66 poslato: Februar 22, 2012, 01:07:03 posle podne »
ja se nisam zenio u crkvi bas zbog tih "novih" ... nije problem da dam i 1000e... al da to bude moja cast a ne tarifa..
lollol

Goran79

• Gost
« Odgovor #67 poslato: Februar 22, 2012, 01:12:21 posle podne »

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #68 poslato: Februar 22, 2012, 01:25:36 posle podne »
Guarana od časta se ne živi niti može da se funkcioniše. Kako god da okreneš crkva ne valja. Ili traže po cenovniku ili ih izdržava država od naših para. Nikad neće biti dobri ako tako gledaš. U današnje vreme je popularno pljuvati SPC. To je jedan opšti trend koji je pravljen sa razlogom o kojem neću sad da pišem. Samo kažem verujte u Boga zbog sebe i ubeđenja, a ne zbog drugih. Ljudi se venčavaju u crkvi zbog Boga, a ne tafira. Pogrešno sagledavate stvari. Sutra nećete slaviti slavu zbog tarife ili plaćanja. Ja mislim da taj pop isto ima ženu i decu i da ne ide po slavama, krštenjima i sahranama kao dedamraz ili prosac, pa koliko mu daju. Svi bi smo voleli da je tako, ali ta vremena su daleko iza nas. SPC i porodica su naš temelj. Nisu savršeni, ima dobrih i loših, ali su naši.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže kubanac

• .:: Vozim Biciklu ::.
  • Hero Member
  • No Syncro, No Fun!
  • Auto: VW Golf MK2 Syncro
« Odgovor #69 poslato: Februar 22, 2012, 03:20:59 posle podne »
Ja vam savetujem da ostavite crkvu i popove po strani, nije ni tema, ni pod-forum, ni forum za to. Svako ima drugacija iskusta i drugacije sagledava situacije, tako da ja niti opravdavam ponasanje sadasnjih popova, niti ih okrivljujem, samo sam dao komentar. Vremena se menjaju, menjaju se i ljudi, misljenj i td... Tako da od ove "teme u temi", nista dobro ne moze da proizidje.
« Poslednja izmena: Februar 22, 2012, 03:24:21 posle podne od strane kubanac »

Specijalni, ajde glavu malo pod haubu poceo si da ispoljavas svoje godine

Goran79

• Gost
« Odgovor #70 poslato: Februar 22, 2012, 03:26:55 posle podne »
Milion ljudi, milion cudi (misleci na to da su i popovi nista osim smrtnika kao i mi). Jedan Bog (skup svih vera je jedna jedina vera to jest jedan jedini Bog)
A sto se tice fakulteta gledaj da upises ono sto ti volis i sto ti prija, jer tako ces ga pre zavrsiti i posle graditi karijeru, nego da ucis i radis nesto sto ti ne lezi ili sto ne volis

Van mreže golfo

• Sr. Member
  • Auto: Golf 3 tdi,Polo 9N 1.4 tdi
« Odgovor #71 poslato: Februar 25, 2012, 01:41:27 pre podne »
Posto radim u osnovnoj skoli ,mogu ti reci par stvari iz prve ruke,a to je da posao s jedne strane nije toliko tezak,jer imas svaki cas neki raspust,slobodne vikende,leti sedis u hladovini,zimi sedis u toplom,plata je prosecna (naravno trebala bi biti veca ,ali to je problem koji muci sve zaposlene u drzavi Srbiji ) i sto je za danasnje uslove vrlo bitno plata je redovna.Oni sto ne valja u svemu tome je ,sto ti to nije nista sigurno i sto neznaci da ce sutra biti tako i kad ti zavrsis i evenutalno se zaposlis u skoli,jer prosveta ovakva kakva je trenutno nema perspektivu,izgleda jadno i bedno i lici na brod koji je poceo da tone,i samo je pitanje kada ce otici na dno,od kojeg i nije tako daleko.
E sad sto se ostalog tice  mogu ti reci da je tesko sa fakultetom naci posao,a jos teze naci posao bez njega.
Ako te bude bilo sta interesovalo u vezi prosvete i posla u skoli,slobodno me pitaj.

Van mreže dhoward12

• Full Member
  • Auto: golf mk4 1.9 sdi
« Odgovor #72 poslato: Februar 25, 2012, 03:22:23 pre podne »
pa uglavnom sam upucen,moja mama je uciteljica,tako da mi je uglavnon vec sve i objasnila..u svakom slucaju mnogo hvala :)

Van mreže Miok

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf mk4 1.9TD(I)
« Odgovor #73 poslato: Februar 26, 2012, 02:47:53 pre podne »
Idi ti na energetski sektor na Masincu ili ETF-u,neces pogresiti, a ako te usere dobar posao bice para  ;)
VW

Van mreže ilija

• Master Member
  • DAS AUTO
« Odgovor #74 poslato: Februar 26, 2012, 05:52:22 pre podne »
+ uvek mozes da radis nesto privatno ;)
nedao bog da imas 16v. isao bi oko 290