Tako je DêvîL druze..
Na Petlovom brdu..2011 godine negde u Maju sam trazio auto (GOLF 4) za sebe. Jedan dan sam video na sajtu polovni automobili ovaj plavi Golf.
Zaista je delovao na slikama lepo, ali nazalost kad sam dosao da ga vidim odmah sam shvatio da to nije to..tj da to nije auto za mene...ali reko ajde kad sam vec stigao da ga bar testiram..
Vlasnik auto placa je toliko nahvalio auto i davao neku garanciju od godinu dana...ali uvek postoji ono ALI.
Kad sam upalio auto nesto je jako lupalo u motoru, nije imao nikako normalan rad. Prvo stiskanje kvacila i osetio sam najvecu boljku..Plivajuci zamajac..Toliko je los bio da je strasno...Promena zvukova, vibracije sve u svemu stvarno losi prodavci..I tu nije kraj..
Vlasnik placa je insistirao da malo bolje pogledam auto, da ga provozam vadeci se na pricu da je sve to sitan kvar koji onu vrlo brzo resavaju.
Izlazak iz dvorista auto placa sa Golfom na magistralu ili sta je vec krenuo sam u mali test..Auto je bio mrtav..Nije imao ni pribliznih 110ks koje je posedovao po papirima. Sta vise isao je kao los SDI uz napominjem jako bucan i nepravilan rad motora..Strasno !!!
A covek sedi pored mene..Na moje pitanje zasto ne ide auto normalno...?? Dobio sam odgovor!! Najverovatnije da mu jedna dizna ne radi!!!! hah..samo sam mu rekao...Ima li nesto ispravno na njemu..
Usput sam cuo nekakvo lupanje pozadi na zadnjem trapu i najgore od svega nekakvo cesanje guma negde a tada su bile celicne felne R15 sa zimskim gumama...dobro se secam...zamislite sta bi bilo da su bile 17???
Okrenuo sam se i pravo nazad do placa , izvadio mu kljuceve iz brave i rekao hvala sto ste mi oduzeli 2 sata vremena...racunajuci moju voznju do tamo i nazad. I naravno bilo je tu jos sitnica...tipa sitnijih limarijskih ostecenja , udubljenja i jedan od farova je bio los, kao da je neka voda u njemu bila..sav je bio pozuteo iznutra. Uzalud su mu bili pokusaji da me ubedi da ga kupim...ali samo sam mu rekao...Prijatelju...ovako se ne prodaje auto, i ne docekuju se kupci sa autom u katastrofalnom stanju..Znaci taj Pegaz je ostavio na mene jako los utisak..
Verovatno su oni u medjuvremenu sve to sredili i stavili ove alu felne i prodali ga ...ubrzo..ne znam za koje pare i kad...ali sta je tu je.
Auto je atraktivan, lepo izgleda..Mozda ga je covek sad doveo u red i sredio...ali siguran sam da ga je kostalo sve to mnogo para i nerviranja..
I nije mi jasno otkud auto ima 131 ks kad znam da je tada imao 110ks..ili su ga mozda oni cipovali da bi isao bolje..
Moram samo da na kraju napomenem nesto veoma vazno..
Ne pisem ovo da bih momku koji je vlasnik ovog Golfa smanjio rejting ili ne daj boze da ga ubijem u pojam...Samo zelim da naglasim kako su (losi preprodavci automobila iz uvoza) i da covek mora biti oprezan, iskusan i veoma pametan prilikom odabira vozila za sebe..
Svaka brzopletost se placa skupo...
I nikad ne treba padati na lepe felne i nasminkan auto..
Mene je ovaj Golf tada privukao zbog lepe boje , interesantnog enterijera u sivoj boji, 2002 godiste je mislim i naravno TDI motor...ali 4900 evra koja mu je bila cena tada..bila je previsoka za auto u takvom stanju.
Da je tada meni licno trazio i 3500 ne bih ga uzeo 100% jer prvi utisci su mi uvek najbitniji...a meni je ovaj ostavio jako lose utiske....naravno bilo je tu jos raznih modela koje sam probao dok nisam pronasao ono sto sam hteo.
Sve u svemu...izbegavajte takve prodavce...neodgovorne i bezobzirne...Njih zanimaju samo PARE.