Atmosferski motori mogu dosta da se pojacaju chip tunngom i na fabricki motor (neki i do 25ks 2.0 motori),a posebno tunirani motori,jer bez nove mape mape na kraju dzabe sav posao (mislim na savremenije sisteme ubrizgavanja sa elektronikom,a kamoli ubacivanja stand alone ozicenja).
Komšija, TT tuning možeš li mi iskreno reći da li kopirate tuđe mape koje ste platili, iskopali ili dobili ili radite nove mape na licu mesta, sa svojim proračunima i udubljivanjem u mehaniku?
Evo konkretan primer moj auto - verovatno si ga viđao u komšiluku.U pitanju je 2.0 16v - ABF slovna oznaka motora. Ubacujem usisnu bregastu lifta 11,03mm i 268°, izduvnu ostavljam fabričku odnosno 10,8mm i 228°. Pod uslovom da se sve napravi to da radi, da se uzubči kako treba (što ne dovodim u pitanje nikako), pod činjenicom da je glava komplet urađena kao i hilznovan blok, instalacija fabrička i da, izduvna grana 4-2-1.
1. Koliko konjskih snaga kažeš da bi moglo da se dobije sa remapom?
2. Koji je princip vašeg pravljenja/sklapanja mape? Budući da nemate dyno test u okviru vaše filijale (bar kolko sam ja upoznat)
3. Da li dajete garanciju na npr ispravan kompjuter, ukoliko možda dođe do spaljivalja ECU-a (znam lično čoveka kome se to desilo), odnosno da li ste spremni da odgovarate za svu moguću načinjenu štetu?
4. Da li garantujete za odgovor na pitanje pod broj 1. uz dino test pre i posle zahvata?
Pozdrav.
Ja cu ti odgovoriti pitanjem da li mislis da bi firma SM chip tuning i dalje ovako uspesno radila da kopira tudje mape?
Drugo mislim da ne znas da je dosta ozbiljnih trkackih kola za krug,brdo,drag, mapirano kod Srdjana vlasnika SMa,kako bi onda on to odradio da kopira tudje mape?
Sto se tice samog auta,ja ne pravim mape i to nije deo mog posla,to radi Srdjan i samo on ti moze odgovoriti na pitanje koliko snage moze izvuci sa tim prepravkama,malo pre sam odgovorio na to pitanje u drugo temi pa da ne pisem duplo. (odgovor na pitanje 1 i2)
Za "civilna" kola fabricka kola koja se voze svaki dan, mape se prave posebno za svaki auto ali tipski jer su za SM optimum manje prepravke u mapama,i ne trebaju se raditi detaljno kao za jace mape.
SM power mapa se isto moze na praviti na osnovu iskustva auta koja su do sada radjena i merena na Dynu,i to je mapa za automobile sa minimalnim prepravkma (grana,izduv,filter)
SM custom remap je mapiranje auta na Dynu i po odradjenim prepravkama na autu se dize snaga,i taj remap se mora raditi na valjcima jer je prica za sebe.
Naravno da se moze garantovati neka snaga ali najvise zavisi od samog stanja motora koloko ce snage izbaciti,ako je sve ok na motoru mora iybzciti dobar rezultat.
SM daje garanciju na mapu i na svoj rad 3 godine