Autor Tema: polo classic 1997 i gasenje u leru  (Pročitano 22835 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže checky

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Vw Polo 6N 1.4; Astra G 2.0DI;
Odg: polo classic 1997 i gasenje u leru
« Odgovor #60 poslato: Jul 16, 2012, 06:05:18 posle podne »
skontaj kad mi ne radi dugme za minutazu... e ovako, nisam ga vodio na dijagnostiku, ali se deslio sledece. vozio sam ga neko vrijeme onako , a onda mi se imao zapalit. prsla su bila crijeva od goriva (ona 2 velika sprcena ispod struje), e onda sam ga poveo kod majstora, i on mi je zamijenio crijeva i nekakav senzor za hladno paljenje i sve to je kostalo 10e. sad imam sledeci problem. sad nece da mi pokazuje temperaturu motor i nece da mi pokazuje koliko idem na sat. dje mu se nalaze ti djelovi i kako se zovu da idem da kupim to novo? mada je sve radilo prije nego sam ga poceo vodit kod majstora :) ovo zvuci dvosmisleno :D
ps. oprastajte sto ste me ovoliko cekali sa odgovorom, a te hvala sto si odma odgovorio za ove servisne intervale

Van mreže igi85

• VW Početnik
  • Auto: VW Polo Classic
« Odgovor #61 poslato: Avgust 05, 2012, 01:09:12 posle podne »
ma ko to kaze da ne moze da se poparavi.....

Van mreže igi85

• VW Početnik
« Odgovor #62 poslato: Avgust 05, 2012, 01:10:47 posle podne »
evo ti link gde se nalazi termodavac tj da ti pokaze temperaturu motora
VW polo coolant temperature sensor replacement
ma ko to kaze da ne moze da se poparavi.....

Van mreže vnv

• VW Početnik
« Odgovor #63 poslato: Oktobar 08, 2012, 01:15:25 posle podne »
od pre nekoliko meseci mi se cuje neko zujanje, pretpostavljam od pumpe za gorivo. Cesto sam vozio na rezervi.

Nekoliko puta mi se desilo da prelaskom preko neke bare auto stane i onda moram da sacekam neko vreme da se osusi. Pre nedelju dana bila je neka kisa i auto je ponovo imao te simptome, jedva sam ga upalio i gusio se u prvoj i gasio, morao sam da ga drzim na velikom broju obrtaja. Posto sam isao na neku kratku relaciju, a sa benzinom bio knap na kraju mi se desilo da je auto stao i da nije vise hteo da upali. Ostavio sam ga i dosao posle podne i idalje nisam mogao da upalim. Onda sam ipak pomislio da je pored problema sa kvasenjem ostao i bez benzina i sipao mu cetiri litre. Auto je upalio i to vece sam otisao do grada, sipao jos 5 litara i kada sam hteo da krenem kuci nisam mogao da upalim.

Pri davanju kontakta ne cuje se pumpa kako se inace cuje, samo neko zujanje ako se uvo prisloni na kuciste filtera za vazduh, ali nema onog normalnog zvuka pumpe. Neki momci su nas gurali, ali smo znali da nema svrhe. Parkirao sam u 3 ujutru u gradu i onako iznerviran sutnuo ga kod rezerovara, seo u kola i auto je upalio. Seo sam i dovezao bez problema kuci, ugasio ga, i uspesno upalio vise puta.

Sutradan kada sam pokusao i narednim danima vise nisam uspeo da ga startujem. Pretpostavljam da je riknula pumpa. Da li znate gde se ona nalazi i da li moze mozda da se ocisti, ukoliko je povukao mulj i slicno?

Van mreže Giche

• Master Member
  • Ne brze od zivota!
  • Auto: Polo 6N
« Odgovor #64 poslato: Oktobar 08, 2012, 04:30:23 posle podne »
verovatno se pregrejala i vrisnula...pumpa ti je odma ispod zadnjeg sedista...

Van mreže checky

• VW Početnik
  • Auto: Vw Polo 6N 1.4; Astra G 2.0DI;
« Odgovor #65 poslato: Oktobar 09, 2012, 10:55:14 pre podne »
provjeri ti struju malo na kolima