Autor Tema: Golf 5 Fsi ???  (Pročitano 7119 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DzonyVw

• Full Member
Golf 5 Fsi ???
« poslato: Februar 03, 2012, 12:45:45 posle podne »
Narode ima li ko da zna nesto o ovom autu. I Kakav je to motor? Sto vise informacija ako neko zna,mnogo bi mi znacilo  biggrin

Nisam znao gde da postavim temu,valjda je ok  :rolleyes:

http://www.polovniautomobili.com/oglas1821584/volkswagen_golf_5_20gti_fsi/#1
Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!

Van mreže branislav89

• VW Početnik
  • Pol: Muškarac
  • Auto: 16Z/9N3
Odg: Golf 5 Fsi ???
« Odgovor #1 poslato: Februar 03, 2012, 01:14:55 posle podne »
fsi - direkto ubrizgavanje goriva u cilindar. ne voli srpsko gorivo, i plin je znatno skuplji za njega.
"Zivot je ono što prođe dok mi radimo nešto drugo."

Van mreže vwMARKO

• Hero Member
  • Auto: Audi A4 Avant 2.0T FSI
« Odgovor #2 poslato: Februar 03, 2012, 01:24:10 posle podne »
Podrzavam branislava.. Ne voli nase gorivo i cesti su a i skupi kvarovi.. Ako uzimas fsi samo neki preko 1800 kubika.. Imam passat-a b6 1.6fsi, grobljeee.. Ja sa mojim b5 1.8 ga ne vidim ni na startu ni na maksimalnoj brzini.. Po meni ako ti nije bas stalo do FSI motora, nadji nesto drugo.. Moja preporuka.. Nije to za nase gorivo.. mahac
Ne odnosi Bog ni dobrog ni zlog vec onog ko kasno ukoci...

Van mreže branislav89

• VW Početnik
  • Auto: 16Z/9N3
« Odgovor #3 poslato: Februar 03, 2012, 02:08:12 posle podne »
citajuci forum, neko je vec vodio temu oko tih motora. ako se ne varam, neko je spomenuo da im bobine cesto crkavaju i da ih stalno treba imati u rezervi...
"Zivot je ono što prođe dok mi radimo nešto drugo."

Van mreže MasterChief

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 5 TDI
« Odgovor #4 poslato: Februar 03, 2012, 02:42:14 posle podne »
Ovo je TFSI to jest turbo FSI (Fuel Stratified Injection), navodno su štedljiviji od starije benzinske braće, i imaju bolje performanse. Čitao sam da imaju problema sa sistemom paljenja u ranijim verzijama (naišao sam na par modela na zapadu kojima je stavljena ili aftermarket varijanta, ili fabrička sa novijih), a i poznati su da ne trpe loše gorivo, a ni plin nešto ne mirišu (moraju da se ugrađuju skupi plinski sistemi koji nikad ne troše isključivo plin nego imaju neki odnos potrošnje cca 70% plin 30% benzin). Inače daleko od toga da su loši motori, ali nisu baš jeftini po naš džep. A što se tiče ove 5-ce GTI, meni je lično sumnjiva, jer i preko retko da ima neka 5-ca GTI ispod 9000 da valja. Mada moram priznati da je primamljivo, čak sam se i ja razmišljao da odem da pogledam, možda da ponudim neku zamenu uz doplatu.
« Poslednja izmena: Februar 03, 2012, 05:29:13 posle podne od strane MasterChief »
Atomic batteries to power! Turbines to speed!

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #5 poslato: Februar 03, 2012, 03:16:52 posle podne »
 :rolleyes: I meni je jako primamljivo,ali evo sad kad citam ovo nemam pojma sta da radim. Realno ima bas jaku opremu,za tu cenu samo u delove da ga prodam  bleh Pa jel zna neko kolko su skupi ti Ultra plinski uredjaji?
Vreme leti,vreme leti Danijela ti se seti,jednog momka ispod breze ako neces nema veze !!!

Van mreže ćubica

• Hero Member
  • Auto: Golf V GTI,rallye
« Odgovor #6 poslato: Februar 03, 2012, 04:52:12 posle podne »
Evo da i ja kazem koju.U februaru ce biti dve godine kako imam mkV GTI.Cim je stigao kod mene uradjen je veliki servis koji me je kostao,ako se dobro secam,negde oko 700€.Posle toga samo sipam gorivo i vozim.Uradio sam jos jedan redovan servis i nista vise.A to da li voli ili ne nase gorivo,ja do sada nisam imao nikakvih problema.Od prvog dana sipam na NIS-ovim pumpama i nije ni stucnuo.Toliko o tome da li ovaj motor voli nase gorivo ili ne

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #7 poslato: Februar 03, 2012, 06:09:16 posle podne »
E hvala druze. A koliko ti trosi auto,posto verovatno nemas plin :D

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #8 poslato: Februar 03, 2012, 07:24:31 posle podne »
Trebalo bi da o ovome pričaju samo ljudi koji su vozili ovaj auto. Koliko znam plin ne može u ovaj motor.
Cena ne znam da li je sumnjiva, ja mislim da je realna zbog velike ponude i nestašice novca. Dugo su petice gti držale jako visoku cenu, iskreno meni je ovo realna cena kad se pogleda šta sve ostalo može da se uzme za te pare.
Samo bi bio skeptičan što je auto iz italije gde najlošije održavaju kola
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže DzonyVw

• Full Member
« Odgovor #9 poslato: Februar 03, 2012, 07:32:29 posle podne »
Evo sad sam se cuo sa covekom.. Kaze ovako ; Auto je odlican,nije udaran niti farban. Daje Garanciju na legalnost i na predjenu kilometrazu. Auto ceka da se zavrse papiri itd i stize u Srbiju krajem sledece nedelje. Dogovorio sam se sa njim da cim auto stigne odem da pogledam sta je od navedenog istina i da oteram u neki servis, pa ako sve bude ok nadam se prinovi  biggrin  wub

Do tad sto vise inforimacija skupimo to bolje  :rolleyes:

Van mreže MasterChief

• Jr. Member
  • *
  • Auto: Golf 5 TDI
« Odgovor #10 poslato: Februar 04, 2012, 01:09:04 pre podne »
Samo bi bio skeptičan što je auto iz italije gde najlošije održavaju kola
+1 Ja sam se zeznuo sa autom iz Italije  pa sam morao boga oca para da stucam u auto ne bi li ličio na nešto. Inače 5-ca GTI je barem po meni bogotac u odnosu na običnog golfa 5 (najverovatnije moj sledeći auto, ako ne ove godine onda sledeće). Ja bih pogledao u svakom slučaju, jer je jako povoljno ako je dobar.
Atomic batteries to power! Turbines to speed!

Van mreže MarkoMirijevo

• Sr. Member
« Odgovor #11 poslato: Februar 04, 2012, 01:17:58 pre podne »
ovaj auto posle dubinskog ima da izgleda ko chasha ... wub

Van mreže gedora

• sve za srpstvo i motorsport
  • Ultimate Member
« Odgovor #12 poslato: Februar 04, 2012, 01:35:16 pre podne »
dobar je mk5 gti.  ide dobro, ogromna razlika u odnosu na 1,8 20v turbo. ali ga nikad nebi uzeo sa dsg.

Van mreže ćubica

• Hero Member
« Odgovor #13 poslato: Februar 04, 2012, 08:53:29 pre podne »
DzonyVw:
Pa potrosnja ide od 7-12l.bar je tako kod mene.Mozes da ga spustis i ispod 7l ali ga moras bas maziti.Zimi je prosek oko 8.5l a leti oko 7.5l.Pregledaj moju temu,tamo sve pise

Van mreže ćubica

• Hero Member
« Odgovor #14 poslato: Februar 04, 2012, 09:08:36 pre podne »
Da,kao sto svi kazu i ja bi propustio auto iz Italije.Bio sam tamo nekoliko puta i oni su katastrofa vozaci,lose odrzavaju automobile... Od semafora do semafora se vozi pun gas(kao da se svi trkaju).Gledao sam svojim ocima kada se parkiraju.Pa to je tek smejurija! Bukvalno auto ispred i iza sebe guraju sa svojim autom dok ga ne uparkiraju.E sad,to sve nista ne mora da znaci za ovaj GTI.Kada stigne,oteras ga na detaljan pregled i znaces da li ga vredi uzimati