moje neko misljenje je da nije neophodno na turbasa stavljati

air intake, jer taj hladan vazduh kad dotakne turbinu ugrije se i uzalud je sve... jedino je bolji

air jer ipak daje malo vise vazduha u poredjenju sa short air intake-om. mada sigurno cu ili stavit 'heat shield' ili

air, cisto onako :D
doci ce farovi na red, prvo sve oko motora da se zavrsi

znaci prvo za 'map sensor flange' koji dodje sa pojedinim interkulerima treba izbusiti rupu u HLADNU cijev interkulera, tj cijev koja vodi od interkulera do throttle body hose, i zavariti drzac za senzor (ne zaboravite da su cijevi aluminijske!)

u zavisnosti od intercooler kit-a , neki dodju sa vec napravljenim otvorom za DIVERTER VALVE, moj je dosao pravljen za BOV koji ima veci otvor, i morao sam da zavarim manju rupu, i u nju cijev precnika 3/4" ili 1.9cm, duzine od 2-3cm, sto cu u ponedeljak ujutru da uradim da bi spojio diverter valve sa novim cijevima interkulera, jer na mjesto dje sam ga kupio su mi rekli da mora rupa da se zatvori, a ja ko budala povjerovao i odnio da se zavari (opet napominjem ALUMINIJUM)

kupiti gajbu piva.
skinuti cijevi i stari interkuler - shelne 7mm, ima ih 5-6 , dobro bi doslo da je auto na dizalicu jer par selni se samo moze odozdo dohvatit.

srecom moj intercooler kit ne zahtijeva kidanje 're-bar'-a, jer nije prevelik.

sprovesti svaku cijev kuda koja ide, najteza je ova sa vozaceve strane, na dnu(svirenu skinuti i postaviti naopako, tj popeti gore da ne kaci)

na toj slici je jos uvijek na staro mjesto.
tu istu cijev sprovesti oko hladnjaka horizontalno, ispod motora ona krece na gore i nadoveze se na sledecu cijev koja ima drzac i sarafi se na postojecu RUPU, malo udesno iza regulatora pritiska goriva ZA CEM CE BITI POTREBAN MALO DUZI SARAF.

poslednju cijev jednostavno zakaciti za prethodnu, i direktno na turbinu. uz to naravno provjeriti da nijesu previsoko da ne smetaju kad se hauba zatvori.
postaviti interkuler na svoje mjesto, s tim sto ce iz prvog pokusaja biti 'kratak'. ako se to desi treba malo izvuci 2 cijevi iz spojnica tj odaljiti cijev da bi spojnice bile blize interkuler-u. iz drugog pokusaja sigurno staje!

probusiti 2 rupe na donji dio 're-bar'-a , kroz koje idu 2 dugacka sarafa do interkulera, da ga 'pridrze' (vidite da meni tu visi jer to nisam jos uradio)
zakaciti MAP senzor, sva crijeva(2), naravno priteci sve selne, vratiti branik(koji se u nekim slucajevima mora kratit iznutra) i to je to.
sve je vrlo jednostavno, zahtijeva puno vremena, ja sam naveo sve PROBLEME na koje mozete naici, sve ostalo je lako.
kako skinuti fabricki interkuler:
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3269395i kako ugraditi novi(mnogo veci od mog):
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3172487sva pitanja saljite na PM, sve pohvale mozete javno :D :P