Pridružujem se čestitkama za završen fakultet!

Wele,
Nije to kukanje, nego realan pogled na stanje stvari i vlast u našoj zemlji. Kad ne uzima od koga bi trebalo i od koga bi mogla, nego ona plaća njima da ostanu pod ,,kraljevskim uslovima,, kako ti kažeš i tu se slažemo, neka ne uzima ni od koga je najlakše. Ali od čega će da živi onda? Naša država živi po principu: ,,Ne mogu da uzmem od stranaca koje sam doveo da ljudi imaju kakvu takvu platu, ako im nametnem da nešto plaćaju, otići će. Isto tako ni domaćim tajkunima, vlascima firmi ne smem ništa,...Ali zato je tu sirotinja koju ću da udarim po golom du..tu i da uzmem od nje i za šta treba i za šta ne treba, a i ja od nečega moram da zivim, pa moram do nekoga i da uzmem,,.
Nikola92,
Da sam neka vlast, prva stvar koju bi uradio je da ukinem bilo kakvu autonomiju Vojvodini. Pošto je Vojvodina Srbija i nema šta da bude autonomna u odnosu na druge njene delove. Vojvodina jeste žitnica naše domovine, to će i da ostane i hrani selu Srbiju, a ne samo Beograd. Sve vaše pokrajinske institucije su samo tumor na telu ove države, koje se bespotrebno plaćaju i ničemu ne služe. Ovakva država kakva je naša, ne može sebi da priušti luksuz da ima dve vlade i nekoliko pokrajinskih, paralelnih sa državnim institucijama. Autonomija izaziva separatizam, a separatizam gravitira ocepljenju teritorije. Ja razumem da Hrvati i Mađari tako pričaju, ali da tako pričaju Srbi i da žele da se ocepe od svoje države,...to mi je neverovatno. Masa Vojvođana bolje živi od Južnjaka jer rade u firmama, a imaju i kući zemlju, koju obrađuju, a to je veliki prihod. A ne žive bolje, jer su u Vojvodini bolje plate. Ako neka firma iz Beograda ima predstavništvo u Vrbasu i u Nisu, a ima dva čoveka sa istim radnim mestom u oba predstavništva, plata je ista. A mnogo radnih ljudi koji zive u Vojvodini su poreklom sa Juga. Nemam ništa protiv da veći gradovi u Srbiji, kako u Vojvodini, tako i na Jugu, budu regionalni centri, ali da imaju autonomiju bilo kakvu, to ne.
Nadam se da me nisi shvatio pogrešno za sve ovo što sam ti rekao...I da te pitam...Da li misliš da bi ti lično bolje živeo, da je Vojvodina zasebna država? A za šta su temelji već udareni, zbog čega mi nije drago.
djokićsale,
Na Jugu jeste sve uglavnom jeftinije, troškovi života manji...Ali i plate manje. Na jugu može da živi jedino neko ko radi u firmi koja ima predstavništvo na Jugu, a centar je u Beogradu, pa na istom radnom mestu mora da ima istu platu kao onaj u Beogradu sa prosečnom platom. Takvi ljudi na Jugu i nekako mogu da žive. Drugi, ovi kakve si naveo i za koje pare rade...Nemam komentar.