Autor Tema: potrebna mi je pomoc oko led rasvete.  (Pročitano 17518 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
  • Auto: Audi Q8
Odg: potrebna mi je pomoc oko led rasvete.
« Odgovor #20 poslato: Decembar 28, 2011, 11:47:38 posle podne »
brate uzmes obicnu stedljivu ona se ne greje i resio si sve probleme radi na 220 nema ispravljac ni nista a ne greje se.. imas bele zute kakve hoces isto je mala isto stane sve full

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #21 poslato: Decembar 28, 2011, 11:52:46 posle podne »
nisam vise siguran da mogu tu da dovevdem 220 jer sam zazidao zice koje dovode 12 v. a zar ima tako malih ubodnih stedljivih sijalica?ove su toliko male da ih jedva uhvatim prstima.

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
« Odgovor #22 poslato: Decembar 28, 2011, 11:58:18 posle podne »
uu toliko bas nema.. ne vidi se lepo na slici, tj ne mogu da procenim kolika je ta tvoja  bonk evo ti te koje ja imam

isto su male al ne toliko  boodala

Van mreže marko paracin

• Old.Jr Member
  • **
  • Auto: Golf mk2 1.6 D
« Odgovor #23 poslato: Decembar 28, 2011, 11:59:30 posle podne »
Kako si zazidao? Sta ces kad crkne trafo koji pretvara napon?
RSO uklanja radio i tv smetnje. Ima ga gotovo u svakom aparatu-sto se tice bele tehnike.
Zavisi od modela, povezuje se redno ili paralelno i resava probleme sa smetnjama.
Znas ono-ukljucis fen ili usisivac a ono linije preko tv.

RSO

Postoje i manji, ovo sam nasao na brzinu cisto da vidis kako izgleda
« Poslednja izmena: Decembar 29, 2011, 12:07:21 pre podne od strane marko paracin »

Van mreže micko

• Master Member
« Odgovor #24 poslato: Decembar 29, 2011, 12:10:56 pre podne »
zazidao sam samo zice koje dovode struju od zajednickog trafao sa plafona.do trafoa mozda i mogu da dodjem i da otkacim napajanje,pa da prespojim pre trafoa kako bih dobio 220 umesto 12,mada ce biti jebeno jer ima malo mesta za rad zbog razlike u visini plafona i spustenog plafona.cak i ako to resim, nisam resio toplotu jer stedljivu sijalicu ne mogu da stavim u taj deo zida jer je armirana betoncina koju sam jedva izbusio i za ovo malo sranje,a ne za onaj devilov reflektor. biggrin
mozda bih mogao da stavim tu zastitu nekako u plafonu na taj vod sto ide posebno ka led sijalici.
jbg.zajebao sam stvar jer sam mislio da ce led sijalica raditi samo na trafo.zaboravio sam da led trazi na sve to jos i jednosmernu struju.upravo taj sip ili kako se vec zove,koji to ispravlja,pravi smetnju.
pitacu sutra u toj led radnji sta dalje da radim.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #25 poslato: Decembar 29, 2011, 01:42:10 pre podne »
Zbog ekoloske mane neke zemlje su odustale od stedljivih sijalica, nisam mislio da se ljudi raspadaju ispod njihovog svetla. Procenjuje se samo u Americi da godisnje se nakupi oko 100 tona zive u odbacenim sijalicama. Ako se secam dobro citao sam da u Francuskoj godisnje zavrsi na otpadu oko pola miliona sijalica sa zivom te su uvideli da postaju ekoloski problem.
Ja imam luster sa 18 halogenih sijalica 10W (G4 grlo) koje LED sa 24 diode na sebi sasvim dovoljno zamenjuju. Cena halogene u radnji kod nas i LED na beju su iste.
Sijalice u kupatilu su najcesce G10 grlo (ove kao na Vlastinoj tastaturi) tu imam Ikeine stedljive, a svaki dan trebaju da mi stignu LED sa 4SMD diode u sebi, pa cu da vidim koja bije jace. U planu su mi LED sijalice sa senzorom pokreta, klasicno grlo E27, korisno za kupatilo i kad deca ustaju nocu.

sry za mali off - replika :)
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
« Odgovor #26 poslato: Decembar 29, 2011, 03:17:21 pre podne »
E ovako drugari.. za led diode se ne koriste trafoi nego elektronika koja impulsno daje struju ledu .. kada se to metne nema nikakvih smetnji :)

a sto se tice led dioda .. tonu sam ih ugradio .. sto obicnih sto rgb traka .. sto ugradnih lampi itd itd .. i svuda ide elektornika koja spusta napon a ne trafo

By zlocesti at 2011-12-28

[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #27 poslato: Decembar 29, 2011, 08:16:02 pre podne »
a da stavis tu led na bateriju pa menjas na par meseci?
no nesto konstruktivnije
stedljivu definitivno ne racunaj da mozes da ugradis u zid.. meni u kupatilu crkavaju u proseku na metar dana.. sto od vlage, sto od toga sto su delimicno zagradjene (iznad ogledala)\
sa druge strane sa spustenim plafonom nisam imao problema.. za 2 godine ni jedna sijalica nije geknula... sve su stedljive, 8 komada u dnevnoj sobi, 4 u hodniku itd
u kupatilu mi stoji na plafonu samo led varijanta... 6 komada plus od ogledala klasicna... ali moram da proverim dal su te led na 220 i kako su nakacene.. slicno je kao ova devilova i kao tvoja koliko primecujem... mozda ti deluje vece, meni se cini da su obe manje vise iste velicine

btw zlocesti jako lepe slike ;)
lollol

Van mreže micko

• Master Member
« Odgovor #28 poslato: Decembar 29, 2011, 10:07:06 pre podne »
ovo je halogena sijalica od 20 vati koja je prvobitno bila namenjena za ugradnju i koja ide uz rozetmu sa slike. mozda slika vara,ali rozetna je tek nesto veca od same sijalice,a za vecu rupu kao sto sam i napisao,nemam mogucnosti.u krajnjoj liniji,ako ne uspem da ugradim tu zastitu,gasicu taj deo osvetljenja kada gledam rts1.i onako ga retko gledam. biggrin

Van mreže admin

• Glavni baja
  • Administrator
  • Ultimate Member
  • █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║
    • VW-Club
« Odgovor #29 poslato: Decembar 29, 2011, 01:52:12 posle podne »
Citat
stedljivu definitivno ne racunaj da mozes da ugradis u zid.. meni u kupatilu crkavaju u proseku na metar dana.. sto od vlage, sto od toga sto su delimicno zagradjene (iznad ogledala)\

kod mene su isto bas tako kao kod tebe u kupatilu gde je vlaga i delimicno su zagradjene iznad ogledala pa nikad nisu crkle....;)

u wc jos nisam stavio al cu isto raditi na tu foru ;)

Van mreže Zlocesti

• Ma .... LOoOOdilo :)
  • Hero Member
  • Auto: Vw Bora 1.9 tDI 131ks
« Odgovor #30 poslato: Decembar 29, 2011, 03:34:23 posle podne »

btw zlocesti jako lepe slike ;)

Hvala hvala :) em sto sam ja radio rasvetu em sto sam j a slikao :) .. samo je problem bio sto je slikano preko dana pa niej moglo da dodje do izrazaja .. sve da bude ono bas bas
[IMG]https://www.freepnglogos.com/uploads/vw-png-logo/pulman-volkswagen-new-pulman-motor-group-png-logo-3.png[\IMG]
******** I nishta  DRUGO  **************