Autor Tema: DA LI IKO NA PLANETI ZNA STA DA RADIM??  (Pročitano 5826 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nexy101

• Old.Jr Member
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Auto: VW Golf III GTI 16v
Odg: DA LI IKO NA PLANETI ZNA STA DA RADIM??
« Odgovor #20 poslato: Decembar 17, 2011, 02:23:04 pre podne »
Druze i ja imam problem s karburatorom na benzinu,ne valja mi neki vakum,i mene su slali svi zivi kod tog na okretnici,medjutim prethodni vlasnik mog auta mi kaze da ne idem kod njega nikako,da je on remontovao kod njega karburator i da nije uspeo ni do kuce da se dovuce posle toga.......al trebalo bih i ja da remontujem tako da se jos razmilsljam gde cu da odem,jer nemam bas para za bacanje..... boodala

Van mreže shone357

• Full Member
  • Auto: Golf Mk2
« Odgovor #21 poslato: Decembar 17, 2011, 08:21:27 posle podne »
Pazi danas nema niko para za bacanje, tako da gde god da radis servis mora da postoji neki vid garancije na taj rad, ja sam svoj uradio kod Vlade i za sad se ne zalim, a inace je fora kod njega otici rano ujutru po mogucstvu oko 8-9 jer posle 12-13h su vec debelo u flasi i rad im je diskutabilan, ali kad su trezni odrade posao vrhunski, tako da slobodno idi kod njega neces pogresiti.....  coilleo2tj i da vrlo bitna stvar, ja imam karb Pierburg 2E, i taj kaze da usteluje da radi kao nov, a karb 2EE kaze da ne radi zato sto ne moze nikad da ga sredi kako treba i onda preporucuje zamenu za neki drugi takodje od VAG grupacije, tako da pogledaj prvo koji ti je karb u pitanju...... pozdrav  clap
G T I - opaasna masina......

Van mreže shvexoman

• Master Member
« Odgovor #22 poslato: Decembar 17, 2011, 09:26:34 posle podne »
jebo ti tog majstora kad mora da razmisljas dal je pijan il nije

Van mreže medium

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW GOLF MK2 1.3 LPG
« Odgovor #23 poslato: Decembar 18, 2011, 02:45:27 pre podne »
Meno lici na elektroventil od plina.
Ja sam pre pola godine imao taj problem.
Resen zamenom elektroventila za plin.

Verovatno ne zatvara dobro, pa kad vozis na benzin, plin i dalje dobija... sto gusi motor... zbog prezasicene smese benzina i plina.

Obavezno to proveri  !!!!

Van mreže zex84

• Full Member
  • Auto: golf IV
« Odgovor #24 poslato: Decembar 18, 2011, 02:53:41 pre podne »
moguca varijanta nije lose razmisljanje aliiii    ;)  trebalo bi da ipak  primi pun gas a ja koliko sam ukapirao njemu auto ne prima pun gas. 
da li si ti mogao da dodas pun gas

Van mreže cvijander

• Master Member
  • Auto: Golf 2 Tas+Mexico
« Odgovor #25 poslato: Decembar 18, 2011, 06:04:42 posle podne »
Imate na Zrenjaninskom putu kod "Autocacka " majstor za karburatore Stanko .Ja sam bio kod njega na remontu karboratora pre koju godinu isao sam preko preporuke i zadovoljan sam uslugom.

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #26 poslato: Decembar 18, 2011, 06:23:00 posle podne »
pa jeste ,nasi majstori,kad god je nesto malo teze i treba malo mozganja,a ne samo srafciger stelovanje kazu da je to nemoguce napraviti,da  to sranje zamenis sa drugim karb,mislim na te famozne 2ee koji imam i ja na golfu,a generalno princip rada mu je nist spektakularno ,samo treba da je auto instlaciija motora u ok stanju,da davaci,potenciometri na njemu i okolo njega dobijaju tacno odredjenu struju i da im je otpor u tacno odredjenim granicama,dovoljno je jedna masa da nije ok ili da jedan vakuum falsira vazduh i da ne radi kako treba,istina ,pipav je i jako naporan za rad a to je ono od cega nasi majstori beze jer sto bi radili jedan karb dva dana  i uzeti isto para kao za neki drugi koji nastekuju za pola sata,meni je isto jedan majstor kod mene predlagao da ga zamenim za 2e2 kad me je regulator zezao,nikad to ne bih uradio jer neuporedivo manje trosi od 2e2 i mnogo bolje prima gas
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže dennycrane

• VW Početnik
  • Auto: golf 2 1.6 benzin
« Odgovor #27 poslato: Decembar 18, 2011, 07:51:16 posle podne »
ne,nije plin,zato sto je problem poceo pre nego sto sam ugradio plin...zato sam i bio u fazonu,nije mi hitno,posto cu vozim na plin,ali vise volim na drumu da vozim na benzin,nego na plin...a i mucenje mi je,a trebalo bi pomalo i na benzinu da vozim...

najverovatnije jeste pumpa,ili dovod,pogledacu u toku sl nedelje...
a za karburator,svi su mi preporucivali njih,i nisu bili pijani kad sam ja radio,koliko se secam... :)
i vakum mi je bio dobar,proverili su...
a ako su svi preporucili njih,onda ti preporucujem i ja...meni su dobar posao odradili,jer mi na plinu posle nije ni malo trokirao,a pre se desavalo...:)

Van mreže zex84

• Full Member
  • Auto: golf IV
« Odgovor #28 poslato: Decembar 18, 2011, 10:22:03 posle podne »
e matori setih se jos jedne stvari koja moze da te zeza a to je benzinski ventil. i njega proveri dal otvara i kakav je protok kroz njega. ume i on da zeza mada ovo vise lici na pumpu ili karb

Van mreže dennycrane

• VW Početnik
  • Auto: golf 2 1.6 benzin
« Odgovor #29 poslato: Decembar 19, 2011, 09:24:06 posle podne »
probusilo mi se vakum crevo,i ne valja mi pumpa za benzin...s tim sto je vakum crevo jedva provaljeno,jer je bilo bas lepo ustekano,pa su svi malo cudniji rad auta pripisivali plinu.
a inace,nije mi gotovo uopste trokirao do skoro...na plinu.
sad mi na benzinu stucne kad dam gas,i onda ide normalno...a na plinu bolje radi u leru,i vise ne trokira...(sto je tek skoro pocelo)

jos pumpu da sredim,i to bi bilo to...

Van mreže kruska

• Hero Member
« Odgovor #30 poslato: Decembar 19, 2011, 10:34:53 posle podne »
meni se slicno desavalo, ali na plinu.. problem mi je bio samo u osiguracu od plina, a sve sam zivo izmijenjao dok nisam provalio sta je, istopio se pravio se neki spoj...