Autor Tema: Koje godiste je ovaj Golf II i koji motor je u njemu?  (Pročitano 7388 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Limited

• Master Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: IMT 539
Odg: Koje godiste je ovaj Golf II i koji motor je u njemu?
« Odgovor #20 poslato: Novembar 01, 2011, 05:01:53 posle podne »
@Pile nerazumem se puno u mehaniku ali sam cuo od jednog vema dobrog i starog majstora ocisti i vrati sipku mjeraca i ponovo izvadi ako bude isprskana uljem onda je motor los

Van mreže kadi

• Hero Member
  • Auto: Merida XT edition
« Odgovor #21 poslato: Novembar 01, 2011, 05:20:18 posle podne »
Kao prvo nisam decko jer imam 43 g za 1,2 meseca.A kao drugo nesme biti usran uljem do vrha ako su karike normalne, zato sam i napisao da mora biti suv i cist. Normalno je da u donjem delu mora biti tragova od ulja koje se bucka po karteru od radilice. A sad mi objasni, cime potvrdjues svoju teoriju da ti je motor u ispravnom stanju kad ti merac izlazi pri opterecenju motora na 2-3cm? Koliki se pritsak stvara u sistemu ventilacije u karteru kad ga izbaci? Zasto ne izbacuje merac kod ostalih vozila koja imaju turbine, pa i vecu snagu motora. Motor kad duva on tera ulje svud redom i gde treba i netreba, i mislim da je to jasno i svakom laiku. Ne govorim o dimu vec o ulju!!!! Jos da napomenem da sam u svoje vreme zavrsio preciznu mehaniku i da ovo nelupam napamet, negooglam i insam jeo bunike. mahac
bas takoooo a stio se tice izuvanja...brale ,ne izuvam se ja ni sa kim,golfic mi je za moj merak,a ako si vec navalio imam 330 d e 46 lollol,da ne offujemo vise,pouka glasi,kad je merac napolje sve je ok,bolje motor dise lollol,i moj 330 d ima turbinu i jaci je 3 put pa mogu slobodno da ga vozim bez meraca ulja,nema prskanja i sipka je suvaaaaa,malopre sam bas bacio pogled
« Poslednja izmena: Novembar 01, 2011, 05:22:20 posle podne od strane kadi »
Nema gazde bez stomaka i auta bez sestaka  ;)

Van mreže Desmo

• Ultimate Member
  • Auto: Lada 2104
« Odgovor #22 poslato: Novembar 01, 2011, 06:01:37 posle podne »
Cevka od merača koja ulazi u blok mora da bude suva na tom mestu gde se spaja sa blokom, ako tu ima ulja mislim da to znači da motor duva...

Na mk2 1.6d kojem sam imao, kad ga gazim znao je da kroz šipku izbaci malo ulja po haubi, motor mu je bio loš, trošio je dosta ulja.

Al to što ispadne šipka od merača ne znači da je motor loš, možda se samo ne drži dobro, ima tih plastika novih u radnji, ja sam moju polomio pa sam morao da kupim drugu,

eno sad jedva je izvadim da vidim koliko ulja ima.

Van mreže Pile

• Majstor Kvarisa
  • Master Member
  • Auto: Bmw 2jz, Skyline R33 GTR
« Odgovor #23 poslato: Novembar 01, 2011, 07:37:47 posle podne »
Bobane , kao prvo,to ti dodje kao kompliment sto sam rekao da si decko. alealeee
Motor ubacen pre tri godine,do dana danasnjeg je full i na pritisak turbine od 1 bar.Na -20 je palio i pali ko mina,trosi ulja koliko sam napisao.
Sipka izlece al nema ulja nigde.,mozda zbog pritiska turba,nebitno.Sto se tice mog vremena,1999 zavrsena specilizacija za VW vozila,2 meseca Madjarska,4 Meseca Nemacka.Diploma stoji dan danas,snjom samo dupe da obrises,posto je danas svako strucnjak i mehanicar i netreba ti da bi radio u servisu.
Kadi - ja se salim za izuvanje,prosla ta vremena,sega bolan al nemoj da mislis da nemam brzeg dizela mahac.
Da ja ponovo citiram ko je sta napisao za cistu sipku ili ne?Decko nezna,treba mu reci sta i kako a ne - izvuces i ako je cista,motor je dobar!
Nije napisano gledaj sipku pri vrhu ili polovini,tako ko je napravio gresku,nek je ispravi a ne da idemo u off zbog natezanja.
Prvi odgovor sam dao normalan i da nije tako,Boban je trebao prepraviti i napisati dokle i kako da gleda sipku posto decko nezna.

mladen3103

• Gost
« Odgovor #24 poslato: Novembar 02, 2011, 12:30:25 pre podne »
a svasta ovde procitat  blink
nije isti fazon atmo i turbo motora ako gledate to sto kazete duvanje,
svaki turbo duva,a te fazone mozete primjenjivat na 1.6d i jugi,dalje ne
pile +1

Van mreže GT267

• BBS Fanatic
  • Master Member
  • Danke Herr Benz
  • Auto: Mk3 GT 74 kw, MB W201E 9O kw
« Odgovor #25 poslato: Novembar 02, 2011, 09:59:38 posle podne »
Citat: boban-68  Oktobar 29, 2011, 06:32:48 pm
http://www.dubnetworks.net/vw-vin-decoder.htm

Evo ti konkretno za ovaj auto po ovom VINU sto si dao.Auto je napravljen 1988g ali po modelu od 1989. Znaci u drugoj polovini 1988g.
Hvala puno za ovaj link. puno ce mi znaciti.

+1. . . Aj bobane sve nas obraduj , pa nam postavi sajt gdje mogu da desifrujem oznake motora i oznake sa naljepnice u gepeku. . . ?