oces da ti ja kazem kako se staro dobro provjerava potrosnja, svaki put kad sipas gorivo, napises kilometrazu i koliko si nasuo, litara i para, ja tako evidentiram od kad sam kupio auto i tacno znam koliko mi trosi. U istu tu knjigu evidentiram kad sam sta mijenjao od dijelova, mali, veliki servis
+1 isti sam i ja ovakav, svaki euro goriva sto uspem zabiljezim, sve sem tecnosti za vjetrobran upisujem na kolko km i datum i sl. I uopste ne robujem autu, navika da sve imam evidentirano prije svega zbog sebe

Inace bord nije mjerodavan pogotovo kod passata jer ima masu odstupanja, mjerite od cepa do cepa ili cep pa do rezerve ... sve ostalo su odokativne metode. Meni prosjecna u zadnjih 35.000km iznosi izmedju 6,4 i 7,3 litra ... gradske mi trosi oko 7,5-8-10 zavisno od toga kolko humano postupam sa papucicom gasa ... otvorene voznje mi trosi oko 7l jer obicno otvorenu voznju koristim da ga produvam, u leru kad je zagrijan pokazuje 0,6-0,7 sa klimom zna i 0,9 l/h
poredjenja radi kad sam van nasih geografskih sirina i duzina na normalnu naftu trosi mi izmedju 4,8 i 6,5 litara cisto da znate dje smo i sto smo :D
Kad se radi veliki servis valja nastelovat motor preko VAG-a .... inace valja i stelovat dizne posle cca 200.000km na PD motoru ... dijagnostika valjana ce pokazat dje je problem