Autor Tema: klima ne greje  (Pročitano 11470 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Boban-Rus
  • Auto: GOLF 5 1.9 TDI-DSG
Odg: klima ne greje
« Odgovor #21 poslato: Avgust 09, 2011, 06:19:45 posle podne »
Znaci motoric treba da regulise u tom slucaju grejanje, kad povecas temperaturu. Posto ti je automatstika. Ili je nesto sa crevima premosteno, ako je cureo mali hladnjak (pod haubom) ili motorici neodradjuju svoje. Pogledaj prvo ono sto sam ti pisao prosli put oko creva. Da li su topla oba. I da nije slucajno premosceno. Oba creva moraju ulaziti u kabinu na mali radijator, i kad greje normalno, oba creva su topla. Stim sto povratno crevo je za malu nijansu hladnije, ali je i ono toplo (vruce).
Boban-Rus

Van mreže zen3dom

• Sr. Member
    • Data centri | UPS-ovi | Agregati | Napajanje za data centre
  • Auto: civare
« Odgovor #22 poslato: Avgust 09, 2011, 06:22:04 posle podne »
u sustini trebalo bi da kliknes na ovo crveno i poveceas temperaturu na zeljenu,i onda bi trebalo grijati, mada nisam siguran ali ako je klima prazna nece ti duvati ni toplo ni hladno, samo vazduh koji usisava  ;)
www.2e-consulting.com
Rjesenja za besprekidna napajanja, Data Centri, UPS, Agregati

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #23 poslato: Avgust 09, 2011, 06:22:48 posle podne »
jesi probao da kad ti radi auto,kad se zagreje da stiskas ono crveno dugme nekoliko puta,da dodje na najvisoj tepmeraturi,ja mislim 30 stepeni ako se ne varam?

ako je klima prazna duvace mu toplo,opet kazem da grejanje nema nikakve veze sa klimom i kompresorom i freonom samo je upakovano da radi preko klime,na jedan daljinski da kazem  biggrin
« Poslednja izmena: Avgust 09, 2011, 06:24:25 posle podne od strane Acca »
  champ1

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #24 poslato: Avgust 09, 2011, 06:24:16 posle podne »

Acca je lepo napisao nekoliko postova pre: "auto klima moze samo da hladi i nista vise,radio sam i znam i ne pisem gluposti,grejanje ide od motora ili grejaca koji nema veze sa klimom,samo je upakovan da se pali preko klime,sve zajedno,kad greje kompresor ne radi tako da i klima ne radi"  
« Poslednja izmena: Avgust 09, 2011, 06:27:45 posle podne od strane boban-68 »
Boban-Rus

Van mreže passat b4

• Sr. Member
  • Auto: Bora TDI
« Odgovor #25 poslato: Avgust 09, 2011, 07:11:49 posle podne »
znaci ja bi trebao samo da povecam temperaturu na 29 (hi) i trebalo bi da greje... klima radi... hladi super...probao sam i u voznji, vozim nekih pola sata, sat... ukljucim na 29(hi) opet hladno duva.... ja samo hocu da mi greje nebitno mi je kakooo  angry2

Van mreže zen3dom

• Sr. Member
    • Data centri | UPS-ovi | Agregati | Napajanje za data centre
  • Auto: civare
« Odgovor #26 poslato: Avgust 09, 2011, 07:43:01 posle podne »
onda kako ti je momak napisao najvjerovatnije ili zacepljen mali hladnjak ili klapnice unutra zezaju, hladnjek ti je vec momak opisao kako da provjeris, i ne znam sto se natezemo ovdje u temi a ti jos sjedis i nisi provjerio crijeva!!!!!!
silazi dole upali aoto 15min i ispipaj crijeva i vrati se reci rezultate, preko tastature neces rijesiti problem
www.2e-consulting.com
Rjesenja za besprekidna napajanja, Data Centri, UPS, Agregati

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #27 poslato: Avgust 09, 2011, 07:49:36 posle podne »
Upravo tako !!!
Boban-Rus

Van mreže passat b4

• Sr. Member
  • Auto: Bora TDI
« Odgovor #28 poslato: Avgust 09, 2011, 08:03:46 posle podne »
oba creva se greju... topla su... ali u kabini hladnoooooo..... :angry:

Van mreže RUS

• Super Moderator
  • Ultimate Member
  • Boban-Rus
« Odgovor #29 poslato: Avgust 09, 2011, 08:08:05 posle podne »
Znaci topla voda (antifriz) prolazi kroz mali radiator, ali ti klapna neotvara da topao vazduh ide u kabinu, vec stelno uvlaci spolja. mahac
Boban-Rus

Van mreže btomic

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Bora 1.9 TDI
« Odgovor #30 poslato: Avgust 10, 2011, 08:25:12 posle podne »
Ako je na pasatu isti (ili sličan) Klimatronik kao na Golfu/Bori 4 onda možeš da uradiš dijagnostiku klime i uveriš se da ti klapna ne radi (kao što izgleda). Dakle ako imaš u donjem levom uglu taster za recirkulaciju a u donjem desnom ECON taster, onda sa isključenim motorom daj kontakt a zatim istovremeno pritisni i drži 2 sekunde pomenuta dva tastera. Ako si to uradio na displeju Klimatronika biće ispisan kod detektovanih grešaka. Ako ih ima više od jedne onda možeš listati greške pritiskom na "crveni" taster (za "toplije"). Nakon poslednje izlistane greške prikazaće ti "000". Ako nema prijavljenih grešaka prikazaće ti "444". Izlazak iz ovog režima se vrši kratkim pritiskom na ECON.

Spisak grešaka imaš negde na forumu ali za ove klapne su kodovi 04F8 (glavna klapna, mislim da ta reguliše grejanje/hlađenje) i 04F7 (klapna za podešavanje temperature).

Inače, jedan majstor za klimu rekao mi je da su automatske klime čista glupost i da ih treba koristiti samo u ručnom režimu. To znači, leti ne koristiti AUTO režim već temperaturu podešavati na sledeći način: leti, kada je potrebno hlađenje, plavim tasterom zahtevanu temperaturu podesiti na LO, a jačinu hlađenja podešavati jačinom ventilatora. Kaže, ako se koristi AUTO režim Klimatronik svaki čas cima klapnu za prebacivanje iz hlađenja u grejanje i nazad (ili slavinu) i onda motorić za klapnu (ili slavina) stradava. Zimi se može koristiti AUTO i klima (hlađenje) u svrhu odmagljivanja ali ako to nije potrebno Klimatronik treba koristiti u ručnom režimu.

Sve ovo nisam proverio (treba sesti i čitati kako Klimatronik tačno barata sa svim onim klapnama) ali od ovog leta koristim klimu u ručnom režimu i nemam nekih problema.