slatko sam se nasmijao svemu prije napisanom

sto ce bre da spasi zagađenost vazduha jedan clan foruma ako ostavi katalizator, kad sve zive boli uvo za to, pocev od uvoznika goriva dje i najbolje i najcistije auto produkuje mnogo vise stetnih gasova nego kako je predvidjeno

skini kat nus posledica neces imat po auto, ovako ce te stic mozda neki problem a ti ako oces da budes svetac i cistunac ostavi kat pa kad budes morao iz svog dzepa da placas neku popravku koju je uzrokovao kat ili nafta ne ocekuj da ce ti neko rec hwala što si nam sacuvao zrak

ja sam za to da se voze auta poptpuno ispravna sa sto manje demontiranih ekoloskih sitnica (kat-ova, egr-a, ... ) ali tek kad izvjesni članovi našeg društva naprave korak ka naprijed i ka napretku

do tada šibaj i ne budi ovca za šišanje

a mene niko nikad nije mjerio ni u češku, ni u austriju, ni u slovačku, ni sloveniju ni hrvatsku a da sam im dimio dimio sam, po*rao sam im se u ozon proslih mjesec dana, otvorio sam im nove rupe ove ozonske

e sad na temu polako, to što ti se dešava vrlo lako moze bit do kvacila, desava mi se ponekad na kombiju a i na starom citroenu, isto potpuno izgubi snagu u smislu prenosa na kvacilo, desavalo mi se da ne mogu na gurku da upalim auto jer kvacilo jednostavno ne uhvati kad ga pustim (mislili ljudi da ne umijem na gurku da palim

) jednostavno ja pustim kvacilo auto i dalje nastavi da ide kao da je stisnuto. Ali buduci da se tebi to desavalo samo kad si s klimom a bez nje kako velis sve je OK podji kod nekog dobrog Klima majstora i neka ti pogleda kvacilo klime, ono moze da guta snage dosta a mozda i ono nesto tu zezaj. Nikad ne pali/gasi klimu kad je motor na preko 2500 obrtaja jer je to pogubno za doticno kvacilo klime

a kasni odaziv na gas je kod dosta TDI-ija fabricki, ali ako je to bas onako osjetno sporo reagovanje na gas, mozda je protokomjer posao (moguce ga je reprogramirati ne kupuj odmah nov ! ), moze bit da je KAT zapusen, moze bit da je usisna zacepljena, .....