Autor Tema: Povecana potrosnja  (Pročitano 16530 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DANDY

• Sr. Member
  • Pol: Muškarac
Odg: Povecana potrosnja
« Odgovor #20 poslato: Oktobar 07, 2008, 09:48:22 posle podne »
vidim ovdje dosta podijeljenih misljenja,,,a cini mi se kao se pogleda malo unazad, 11 godina vozim golfa, znaci od polaganja do danas, golf i samo golf,,,i iskustva iz skoro 400 000 kilometara govore sledece....

golf 2 dizel, moze da trosi od 5-8 litara, zavisno od toga koliko je odvrnuta pumpa, i koje gume vozite....normalno podesen na pumpi sa 13" 155/80 trosi ispod 5 litara....bosisti obicno malo dovrnu pumpu kako bismo osjetili da su nam oni nesto odradili na kolima pa auto zustrije ide ali i vise trosi,,,i naravno poslije par posjeta to se poprilicno odvrne, a mi naviknemo kako nam auto vuce, i sad da se vrati na standard, popizili bi, jer bi mislisli da vozimo krsh jer smanjenje snage se jako osjeti...

turbodizeli inace pri normalnoj voznji trose manje od dizela,,,sto je mnogima nejasno, ali je logicno jer kod dizela imamo mnogo bolje sagorijevanje zbog vece kolicine vazduha u cilindrima, i manjeg opterecenja na motor, govorim o normanlnoj voznji, u praxi svi  turbinu koriste bas za ubrzavanje i pun gas jer vole da povuce obrtni moment, i tvrde da ne moze da trosi manje od idzela,,,,ali i fabricki podaci govore da golf 1.6td na 90 kmh trosi 4,3l/100km,,naravno na 13" felnama  i 155 gumama...
povecenje sirine gume takodje znacajno utice na potrosnju jer se otpor znacajno povecava, prelazak na vecu felnu ako se smanji profil gume nema uticaja jer je cini mi se 13/80 isto kao 15/40 ili tkao nesto,,,tako da je obim isti skoro uvijek,,,,

E sad turbodizeli,,,koliko stisnes toliko ide,,,kod mene je srednja potrosnje sa 1.9 jebemliga tdi tako nesto,,,,,od 6-15, 20 litara,,,
Vozi sigurno.......vozi TENK
www.vw-club.rs

Van mreže Turbo

• Master Member
  • Auto: Passat B6
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 07, 2008, 10:50:33 posle podne »
Sad kad sam kupovao Golfa, ovde po BG-u svaki je bio zavrnut na pumpi do maksimuma i to su ovi sto po oglasima pisu da trosi 5 po gradu, ali zato ugrozava saobracaj. Kad krenes uzbrdo, moras vracati u prvu...E sad neko ga zavrne zbog loseg motora, da ne bi puno dimio, a neko zbog potrosnje. Tako da, kao sto Dandy rece, koliko ga odvrnes toliko ce ti trositi. A moj prosli TD je trosio 9 kad sam ga odvrnuo, ali je isao kao budala blow

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 07, 2008, 11:03:50 posle podne »
Eh da zaboravih reci, ali moracu da ga testiram sa svim 1,8 benzincima, sem g60. da vidim dal vredi potrosnje, do sada svi 1.8 odrani...
www.vw-club.rs

Van mreže mkvb

• Sr. Member
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 08, 2008, 10:26:25 pre podne »
Evo posle nekog vremena da se ponovo javim sa utiscima o potrosnji, grad 6.5l, otvoreno malo manje od 5l do 100 km/h. Ja zadovoljan. Sa pumpom sam se igrao dok nisam nastelovao kako mi najbolje odgovara, znaci odvrnem punjenje nafte, vozim se tako, super ide ali dimi crn dim, pa zavrcem dok se ne izgubi dim pri normalnoj voznji, na velikim obrtajima mora da dimi, jel tako :)

Pa sam zavrtao punjenje dok nisam osetio gubitak snage, test poligon dugacko malo jace brdo, treca, pun gas 90 km/h, kad je poceo da ide slabije od 90 uzbrdo odvio sam malo i to je to, ide fino, ne dimi, moze da se pretice...

Sledeci test poligon je bio put od V. Banje do Sida i nazad :) otvoren put, nas dvoje u kolima, prazan gepek, prosecna potrosnja do Sida je bila fenomenalnih 4.8l (sipano do cepa u Banji, sipano do cepa u Sidu, auto put Vmax 100km/h), u povratku sam na autoputu vozio oko 120+, pa preko Topole oko 80 km/h i ponovo u Banji sipano do cepa, nas cetvoro u kolima, pun gepek, prosecna potrosnja 5.5l!!! U gradu ide preko 6 litara normalne voznje, ako ga cepam normalno trosi dosta vise.
Ali napominjem da je to sa naftom sa Lukoila ili OMVa. I da ne zaboravim, uvek dodam pomalo Wynn's Octane Booster-a za dizel, ne mnogo samo malo da poboljsa kvalitet nafte.

Ovo je sa privatne pumpe na ibarskoj... sreca pa mi je stari auto, progura sve, da je nesto novije u pitanju ko zna koliko bi me kostalo. Ovde ima 50% vode, 30% nafte i 20% prljavstine, peska, mulja...

Uspeo sam da pretocim iz rezervoara i da sipam cistu naftu, zamena filtera obavezna. Kako sam pretocio naftu u ovo balonce, posle 10 min se natalozilo ovoliko mulja, iz radoznalosti cu da ostavim par dana dok se sve natalozi, dok se ne odvoji nafta od vode, cisto da vidim sa koliko su je krstili.

Sipam na doticnoj pumpi, osetim da mi auto slabije prima gas, trese se kao blesav, cekica, cak i teze pali. Dignem haubu i imam sta da vidim, predfilter skroz zapusen od trunja a nafta je bila boje bele kafe.
Skinem povratni vod sa pumpe i to crevo stavim u balonce, upalim auto a ono "bela kafa" izlazi iz pumpe... Stvarno me cudi kako je uopste i radio auto a kamoli isao. Sreca pa nisam sipao pun rezervoar nego samo za 1000 din.

Rezime ovolikog posta, kvalitetnije nafte trosi 6l u proseku,  normalna mesovita vozenja, kad se tera u visoke obrtaje tosi do 7l, na otvorenom do 100 km/h 5l, posto je to motor star 28 godina ja sam prezadovoljan!

Pozdrav svima, i da, hvala sto ste citali ovoliki post :)
« Poslednja izmena: Oktobar 08, 2008, 10:40:04 pre podne od strane mkvb »

Van mreže banderash

• Sr. Member
  • vw builds cars-others just try to do it
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 08, 2008, 11:42:42 pre podne »
vidite ljudi ja nimalo ne potcenjujem novu tehnologiju-sve je to super i svako bi voleo da ima abs,servo,klimu elektro paket,razne sisteme bezbednosti,navigaciju itd.samo kazem da sto se tice samih motora nisu odmakli daleko sa njihovim razvojem--i meni bi definitivno prijao sad vec jedan golf6.sto se tice potrosnje i fora oko toga kako smanjiti potrosnju ja neidem tim putem da mu se zavrne ovo ili ono.moj put do smanjenja potrosnje je bio u skroz drugom fazonu-stavljanje sto kvalitetnijih delova u auto-ngk svecice,champion kablovi-rrazvodna ruka i kapa 1800din,kompletna reparacija karburatora,odradjivanje trapa u fullu-bridgestone gume,zamena svih filtera,sipanje dobrog ulja u motor,itd.e i na kraju kad sam stelovao karburator namestio sam ga na prosecne vrednosti.znaci cilj mi je bio da motor dobije pravilnu smesu kako benzina tako i plina-i rezultat je bio da auto lepo ide i da je potrosnja bude ok.e sad za lose gorivo i los plin do sad sam naucio gde su prevaranti a gde nisu,gde je kvalitetno a gde krs tako da uvek sipam i dobar benzin i dobar plin.uvek mogu da smanjim potrosnju ali da mi se auto vuce ko kljuse i da me konjske zaprege preticu ali onda bi pre isao busom nego se vozio.
DRIVE IT WITH PRIDE

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 08, 2008, 12:04:34 posle podne »
banderash ja bi voleo "samo" 200 konja, klimu i kocnice, ostalo mi ne treba od ovih novih tehnologija :)
mkvb jel ono "nafta" sa pumpe? il sta?

Van mreže mkvb

• Sr. Member
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 08, 2008, 12:26:21 posle podne »
Da sa pumpe... Napisao sam, privatna pumpa ispred Krusevca, na Ibarskoj, najjace je sto sam to sipao na putu za KS, bio tamo zavrsio sta sam imao i vratio se kuci, znaci oko 70ak km sam presao sa takvom naftom, auto je malo vise cekicao i malo se vise tresao, ali je isao... Dodjem kuci i dignem haubu da bacim pogled jer se prilicno tresao u leru i vidim haos u predfilteru. Istocim svu naftu iz rezervoara i dobijem tu smesu koja je na slici :)
Posle sam skinuo povratni vod sa pumpe i turio ga u balonce da isparazni tu naftu skroz do kraja, kad je ostao suv rezervoar, sipao sam novu naftu i to je to. Ona prljava stoji u jednom vecem karnisteru i talozi se... videcu za par dana da je pretocim crevom

Verovatno je na pumpi povukao talog sa dna rezervoara ako je to uopste moguce, ili su mi sipali odmah posle istakanja u njihov rezervoar...

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 08, 2008, 12:47:28 posle podne »
Kazi naziv te pumpe da bi ljudi znali na kojoj da ne sipaju. A inace Krusevac i Ibarska su daleko tako da je to regionalni put Krusevac - Kraljevo.

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 08, 2008, 12:49:54 posle podne »
da kad  vec pisemo, moj rodjak je sipao na nekoj pumpi u krusevcu ne znam kojoj plin i motor mu crko zbog toga. e sad ne znam sta su mesali uglavnom auto koji nije presao 50k km motor mu rso. ne sme da ima toliko puno prljavstine. ko zna koliko decenija to nisu cistili

Van mreže mkvb

• Sr. Member
« Odgovor #29 poslato: Oktobar 08, 2008, 01:20:16 posle podne »
Kazi naziv te pumpe da bi ljudi znali na kojoj da ne sipaju. A inace Krusevac i Ibarska su daleko tako da je to regionalni put Krusevac - Kraljevo.

hehe, koji lapsus... To je mala privatna pumpa cini mi se da je Bajic petrol ili tako nesto, znas sigurno gde je onaj otpad ispred KSa, pa malo pre njega

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 08, 2008, 09:46:07 posle podne »
Ispred auto-otpada "BUBAMARA"? Kad se ide iz KS-a otpad je sa desne strane, a pumpa?

Van mreže jevta

• VW Početnik
« Odgovor #31 poslato: Oktobar 08, 2008, 10:10:37 posle podne »
Na novim vozilima konus auspuha je od specijalnih legura tako da retko crknu(jel tako banderash) a sto se 6 tice grozdje je kiselo  coilleo2tj

Van mreže DANDY

• Sr. Member
« Odgovor #32 poslato: Oktobar 09, 2008, 12:08:52 pre podne »
e pa drugar napokon si rijesio potrosnju, i dobar ti je nacin stelovanja potrosnje preko pumpe,,,dizeli ne cade od ulja nego od viska goriva koje ne moze da sagori i ne formira se co2 nego CC veza sto je u stvari cadj,,,usled nedostatka kiseonika za sagorijevanje,,,
turbo dizeli dobijaju vise vazduha pa teze cade, ali zato trose ko nezdravi kad se odvrnu,,,ali i idu kako treba,,,e sad ko voli,,,,,
a za ovu naftu,,,pa otisao bi tamo , majke mi mile,,,uzeo pistlj za gorivo, provjerio sta izlazi, i ako bi izaslo nesto slicno(da se uvjerim da je od njih ta nafta), jebo bi im mamu maminu, zapalio bi tu pumpu,,,,,pun mi je klinac vise takvih majmuna,,,i inspekcije i ostale gluposti,,,,to niko ne kontrollise,,,a znaju da daju monopol ovom ili onom
www.vw-club.rs

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #33 poslato: Oktobar 09, 2008, 12:36:30 pre podne »
ma ni inspekcija ne pomaze sta je tesko dati 300-400 evra ili koliko vec da se podmiti inspekcija. e stvarno da sjebes motor zbog budala koji mesaju gorivo da bi profitirali jos malo pored vec velikog profita

Van mreže mkvb

• Sr. Member
« Odgovor #34 poslato: Oktobar 09, 2008, 01:06:19 pre podne »
Ispred auto-otpada "BUBAMARA"? Kad se ide iz KS-a otpad je sa desne strane, a pumpa?

Kad ides iz KSa prvo ide otpad sa desne strane pa pumpa, isto sa desne strane, na jednom pravcu, ima tri automata za tocenje, verujem da ces znati koja je u pitanju. Jbg, ja ne prolazim bas cestu tuda pa ne znam napamet.
Inace nema odakle drugde da mi dospe takvo djubre u rezervoar jer sam pre toga sipao iz karnistera naftu sa Lukoila i 100% znam da je sve bilo normalno, tada je poceo auto da se trese... Mada padala je kisa, jedino ako mi je usla voda kroz cep rezervoara, ne stoji bas cvrsto kao da je nov, ali tako je vec godinama...

Nisam ja od onih koji isteruju pravdu pa da idem da se svadjam, proslo... bez posledica a to mi je najbitnije
Pozdrav svima

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #35 poslato: Oktobar 09, 2008, 01:14:01 pre podne »
mkvb pa brate zamisli da ti je riknuo motor. i sta ko bi to platio....naravno ti....i kao neces da se svadjas.. ako tako nastave nekome ce riknuti motor

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #36 poslato: Oktobar 09, 2008, 01:24:03 pre podne »
Stvarno zalosno, ali i nasa realnost, nazalost

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #37 poslato: Oktobar 09, 2008, 01:29:14 pre podne »
evo kao sto sam napisao nekoliko postova pre jednom rodjaku je crkao motor. i otisao na pumpu gde je sipao i kao otpustili su lika sto je tocio plin kao da ga je on muckao... i jos jednom coveku je crklo na benzinu il dizelu ne znam. i nista nisu ne priznaju da su oni krivi. ne znam mozda jedino da se cuva fiskalni i da se ode u rafineriju na test. mada ni to nece niko da se bakce.

Van mreže golftdi

• Old.Jr Member
  • **
« Odgovor #38 poslato: Oktobar 09, 2008, 02:13:11 pre podne »
ma lopovi, Ne daj Boze, da se covek nadje u toj situaciji

Van mreže MC Dule

• Sr. Member
« Odgovor #39 poslato: Oktobar 09, 2008, 02:18:22 pre podne »
ja inace svu naftu prvo procedim preko filtera za naftu pa tek onda sipam u rezervoar. imam neki patent :D za prociscavanje.
a meni je odvrnuta pumpa dosta pa mi trosi 8l po gradu. inace pre mi je bila zavrnuta pa nisam mogao da krenem auto je bio mrcina. a ovako mi ide lepo i trosi mi malo vise, a na otvorenom 5-6 zavisi koliko brzo. ako idem 140 oko 6.5