Ako je neko, za života,
bio dobar čovek, to automatski ne znači da je bio i dobar vozač.
Kao klinac sam se svake godine na moru svadjao sa ćaletom zašto ne smem daleko od obale kada odličano plivam. Odgovor je uvek bio isti, samo se plivači dave ... a NE plivači nikada. Ko razume, shvatiće.
Kada sam počeo da vozim etoti opet ćaleta sa njegovim savetima. Upamtio sam ono naj osnovnije a to je da se ne gine ni zbog vezanog a ni zbog NE vezanog pojasa.
Gine se samo zbog stisnutog gasa do kraja

...
Ćaleta odavno nema a ja sam uveliko matora konjina koja je dočekala da uči unučiće kako se vozi tricikla i mota volan u parku prepunom drugih ljudi.
Verujem da ovo zvuči glupo kada neko čita sa strane, pogotovo onima koji se hvale da voze 150/200 ... mada iskreno želim svakome da dočeka dan kada će napisati isto ovo što i ja.
Gas do kraja ili samo do pola ... raspitaj se razmisli i odluči sam ...
...
Vraćam se prošle godine sa zlatibora, deonica je onaj spust ka užicama ...
Krstareća brzina 80/90, pratim tempo kojim se kreću vozila ispred mene. Naravno, ne računam one budaletine koje obilaze kolonu u krivinama preko pune linije ...
U bulju mi se zavukao neki raspali audi 80 kockica. Njegov prednji branik je na mom zadnjem braniku ...
Ubrzam ja ubrza on, usporim da me obidje ali jok, jaše me i dalje i ne silazi mi sa grbače. Klasični kompleksaš, dijagnoza je očigledna ....
Spustimo se u uzice, prodjemo sevojno i one pumpe a meni samo kuva u stomaku. Usporavam i polako stajem zaustavljajući i njega .... uzimam vaspitno popravne alatke u ruke, otvaram vrata i krećem ka njemu ...
Noge mi se odsekle kada sam na zadnjem sedistu video uplakanu ženu kako grčevito drži bebu u rukama. Konjina od nekih 35 godina je bila mortus pijana, ni dan danas mi nije jasno kako je uspeo da se spusti niz one krivine i gužvu na putu.
Ispi.kara on mene što vozim polako, meni donja vilica igra od besa ali sam se nekako uzdrzao zbog one žene i deteta u kolima ....