Autor Tema: Porodični auto  (Pročitano 7156 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Lupo GTI, Arti
Porodični auto
« poslato: Maj 23, 2011, 07:30:46 posle podne »
Nisam hteo da offujem drugima teme, ali često ljudi govore "porodični auto"
Šta je to porodični auto?
Lično me dotiče ta tema jer svi kumovi, prijatelji i rodbina su mi solili pamet da kupim "porodični auto", passata ili one reno mutante Senike  blink , a ne Golfa jer imam decu.
Interesuje me šta je porodični auto i kad je nastao? Ja kad se ja setim da je otac nas 5 vozio širom exYU u golfu1, reno18, pa čak i jugiću i ništa mi nije falilo. Ko je izmislio taj izraz porodični auto? Razmažene žene? Prodavci? Alave tašte? Metroseksualci?

Screw u...                                          driving

Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
  • Auto: vw passat
Odg: Porodični auto
« Odgovor #1 poslato: Maj 23, 2011, 07:58:52 posle podne »
pa brate kako da ti kazem ... to ti je limuzina .. ko moj passat ... veliki auto je porodicni ..

taj izraz su imislile alave taste  big_boss
hahaha Stoske poligloTka hahaha Gde Stoske glotkne tu trava ne raste :)

Van mreže micko

• Master Member
  • Auto: audi A4 TDI avant
« Odgovor #2 poslato: Maj 23, 2011, 08:02:26 posle podne »
pa da li je svaki auto nekog drugog proizvodjaca mutant ili ne,ne bih da ponovo pokrecemo temu,ali u porodicni auto spada sve gde mozes da sedis komforno,a pri tom kada ides na put ne drzis kese,torbe pod nogama ili deciju nosu na glavi.u zavisnosti od toga koliko cesto ides na put koliko clanova ima porodica,od uzrasta(gabarita)clanova,od finansijske mogucnosti(paradajz turista ili odmor samo sa pasosem i novcanikom u dzepu)...to su neke od stvari po kojima biras tvoj porodicni auto.ja imam karavan i u skladu sa mojim potrebama,to pretstavlja za mene porodicni auto.
tacno je da smo se nekada vozili u ficama i jugicima na more,ali su tada bila druga vremena i na odmor se islo po mesec dana.(dva dana za put u jednom pravcu i 10 dana da se oporavis od "udobne" voznje.ostatak se kupas i imas psihofizicke pripreme da se opet udobno takvim vozilom vratis.

Van mreže Morris

• Sr. Member
  • Auto: 1961 VW Baggy
« Odgovor #3 poslato: Maj 23, 2011, 08:35:07 posle podne »
Samo karavan ;)

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
« Odgovor #4 poslato: Maj 23, 2011, 08:35:54 posle podne »
passat b3 , b4 je idealan ... nema sta ne moze da stane u njega

Van mreže ilija

• Master Member
  • DAS AUTO
« Odgovor #5 poslato: Maj 23, 2011, 08:52:00 posle podne »
Kad se kaze porodican auto ljudi misle na karavane, u koje moze dosta stvari da se stavi, bar ja tako mislim. A i ja ne volim bas one ruzne Renault Scenic i najruznijeg (po meni) Fiata Multiplu  bonk
nedao bog da imas 16v. isao bi oko 290

Van mreže Peca_Nis

• VW KLUB Maniac
  • Ultimate Member
« Odgovor #6 poslato: Maj 23, 2011, 08:54:14 posle podne »
kad cujem "porodican auto", zamisljam uvek nekog karavana, (passat b3-b5 peugeot 206/307,megane, cak i golf 4 karavan) u kom se nagurala cela familija (otac, majka, 2 deteta, baba i deda), koji ima krovne nosace na kom su natovarene torbe, i ciji je gepek uvek pun sa nekim stvarima, naravno felne celicne sto manje zbog ekonomicnosti, neki sto slabiji motor, i sto slabiju opremu... biggrin  

nemam ja. to su gile i ljilja iz borce. kruska jebe tu zenu on ima br

Van mreže Guarana

• Master Member
  • Auto: Toyota
« Odgovor #7 poslato: Maj 24, 2011, 08:48:23 pre podne »
tacno se vidi ko ima klince a ko ne  lollol

micko je to najbolje objasnio.. komfor i prostor.. evo meni trenutno... troje vrata.. pa moram stalno da dobacujem zeni bebu pozadi, umesto ljudski zadnja vrata da otvorim i stavim malenog... kad strpam kolica, pelene,pamperse,benkice,bodice,portikle i ostala cuda pojede mi vecinu gepeka...

moji roditelji imaju astru karavan... i menjao bi se za nju u sekundi  lollol .. ni ne sklapas kolica, samo gurnes unutra i cao zdravo..

da ne pricam koliko je "udobno" 150-200km u golfu u poredjenju sa pasatima i sl. kolima..\

ukratko, mozes ti i 5oro da potrpas u juga sa sve stvarima... al ces 100x lakse i bolje da stignes gde ides u ljudskom autu za te potrebe
lollol

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #8 poslato: Maj 24, 2011, 01:27:18 posle podne »
passat karavan,passat limuzina,audi a6 isto i dosta drugih automobila jer su veliki automobili i udobni za putovanje,itd,nema veze dal je limuzina ili karavan jer se po meni ne svodi sve u gepeku koliko stvari moze da stane... beer
  champ1

Van mreže svrle

• Master Member
  • Auto: Skoda Superb II TDI
« Odgovor #9 poslato: Maj 24, 2011, 01:33:52 posle podne »
Opel omega karavan 2.5TD i mozes na mars sa njim.  biggrin
Neprimeren potpis

Van mreže Guarana

• Master Member
« Odgovor #10 poslato: Maj 24, 2011, 02:07:43 posle podne »
ja imam potpuno suludu ideju za sledeci auto... 4oro vrata, mesta za familiju i 300+ konja  bonk bonk bonk
lollol

Van mreže ilija

• Master Member
  • DAS AUTO
« Odgovor #11 poslato: Maj 24, 2011, 02:09:09 posle podne »
ja imam potpuno suludu ideju za sledeci auto... 4oro vrata, mesta za familiju i 300+ konja  bonk bonk bonk

Audi RS6  ;)
nedao bog da imas 16v. isao bi oko 290

Van mreže Guarana

• Master Member
« Odgovor #12 poslato: Maj 24, 2011, 02:26:16 posle podne »
wrx ili x-ka pre.. mnogo je to bre i para i kubika
lollol

Van mreže bobandohc

• Sr. Member
  • Auto: golf II G60,passat B5 TDI
« Odgovor #13 poslato: Maj 24, 2011, 02:33:51 posle podne »
Ja imam golf IV karavan za potrebe porodice i duzih putovanja i on ima sve sto je potrebno.Dovoljno veliki gepek,klimu i ekonomican motor (1.9TDI/90ks) i udoban je sto je najbitnije.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #14 poslato: Maj 24, 2011, 02:50:43 posle podne »
Moje razmisljanje je bilo u pravcu da porodicni automobil ne postoji. Da su nam to napunili glavu raznim predrasudama.
Svakako da je udobnije u vecem autu, kao sto ameri voze one kamionete, svakako da je udobnije kad lezis nego kad stojis, ali gde je granica?
U svakom autu u kojem moze da sedi komotno 5 osoba bi trebalo da je porodicni auto. Nije sad to razlika u udobnosti kao izmedju taljiga i bentlija, ali udara skriveno na muski ego.
Ja sam u kadetu i golfu trojci prelazio hiljade kilometara, nikad nisam osetio da mi treba veci auto, pogotovu kad je zena savladala vestinu  optimizovanja prtljaga.
Karavan? Ok, staje vise stvari u gepek, kao i alat i materijal, pa ga niko ne zove majstorski auto vec porodicni.
Muskarci moraju da znaju da se neke stvari nikad ne rade, kao npr da im zensko govori kuda treba da voze i sta treba da voze  biggrin
Ili da koriste navigaciju u kolima, ali ok, to je neki moj licni sukob sa sablonima :)
Onda, sa porodicom na putovanje putuje se uglavnom jednom godisnje, a vecina ljudi ni tada, pa mi malo bezveze da zbog nekih 10% putne voznje vozim sanducara.
U svakom slucaju, hteo sam reci, prodaju voljenog automobila zarad kupovine tegljaca ne opravdavam kad je u pitanju porodica. Nista im nece faliti i da ne pravimo kilavu decu.

Van mreže jovanmarkovic

• Full Member
« Odgovor #15 poslato: Maj 24, 2011, 05:15:34 posle podne »
Evo sta kaze Nissan - ovo je za njih porodican auto
http://auto.blog.rs/blog/auto/concept-cars/2007/12/19/nissan-forum-concept

Van mreže Stoske

• Old School
  • Ultimate Member
« Odgovor #16 poslato: Maj 24, 2011, 05:20:12 posle podne »
wele - sabio si svojim postom  beer

Van mreže Guarana

• Master Member
« Odgovor #17 poslato: Maj 24, 2011, 06:40:28 posle podne »
ja mislim da vele ima problema sa nostalgijom... i ne slazem se sa vecinom posta.. gps je keva.. "sanducare" su 10x bolje od sedan varijanti .. ako te zena pritegla kupi lepo jos jedan auto i to je to...
lollol

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
« Odgovor #18 poslato: Maj 24, 2011, 06:49:34 posle podne »
lepo bilo dok vam je copavi zagorac punio bulju dolarima, a sad kad se kita vise ne dize... ocete sportska kola!.. zajebavam se, drugari, za mene je porodicni auto moj auto. ima mesta dovoljno, zena moze da nosi sta oce, mene glava ne boli, ide ko zmaj i nesto sto je najvaznije: bezbednost u sudaru.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #19 poslato: Maj 24, 2011, 07:26:27 posle podne »
Stoske sabio sam ko ti onu kozu  lollol

eh meni pritisla žena  biggrin
vidi, prvi sam u svom društvu dobio dete, prvi sam se oženio i gledam sve drugare i kumove koji su se ženili/množili posle mene kako im žena iza krivine kroji život. Ok, cenim i poštujem ja bračnog saputnika, ali svi su oni birali kola koje im je žena tražila. Eee bre žena da ti govori šta ćeš da voziš??? To je isto kao da ja njoj govorim koji je domestos bolji ili zašto da uzima intezivne uloške sa krilcima sa mirisom japanske papaje. Meni je žena rekla šta bi ona htela da kupim i ja sam samo jednom odgovorio šta uzimam. I to vozim danas. A moji prijatelji Senike, Multiple, Ford onaj kockasti SUV, Tojote Verso i sl. Ja sam siguran da niko od njih nije nikad pomišljao da vozi tako nešto. I voze samo zato što nisu imali kojones da ustanu za ono u šta veruju već su rekli "moram neki porodični sa dovoljno mesta za 1000 pelena i 300L mleka koje ću možda nekada da koristim"
Strah, briga i nesigurnost, da to ide kad dođe dete, ali nemojmo paničiti, to nas razlikuje od žena.

Imam druga koji nije smeo do Crne Gore jer nije imao GPS. Pa gde ovo ide? Lakiranje noktiju dok čekaš da ti majstor završi servis?
Dajte molim vas, potrošačko društvo nas filuje raznim glupostima, a mi ih sve prihvatamo kao retardi zaboravljajući šta treba da budemo.

Osećam da će ovi što se približavaju paklenim 30im kad stanu na led nespremni, a krenu da lupaju šamari društva i rodbine da se sagnu. Umesto da odrade neki zvrk auto koji su hteli, saviće se i kupiće neki "porodični"

Lubarda, količina čelika se odavno ne uzima kao merilo bezbednosti u kreš testovima.