Autor Tema: za strucnjake multilink  (Pročitano 1517 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže lubarda

• Hero Member
  • Pol: Muškarac
  • Auto: Golf Mk2 1.6d ; Volvo V90 3.0
za strucnjake multilink
« poslato: April 05, 2011, 12:44:57 posle podne »
pitanje se odnosi na volvo, pa sam stavio u razne teme ili bi mozda trebalo u off?
evo o cemu se radi.
zadnje vesanje je multilink sa takozvanim nivomatima, nesto slicno ima Q7 napred. to su cilindri pod pritiskom koji u sebi sadrze oprugu i amortizer, a odrzavaju auto uvek na istom klirensu, koliko god bio natovaren, nesto kao hidraulika. udobno do bola. e sad, vremenom popustaju i auto pocinje da lezi pozadi, za sad kod mene nije kriticno, samo 2-3 cm je legao i tako je i kad je pun, ne mrda, tj legne kad je ugasen, a kad se upali, podigne se, ali 2-3cm nize nego sto bi trebalo. novi nivomati kostaju par 700-800e. trap je kompletan od aluminijuma i u volvu mi kazu da nije moguce staviti obicne opruge i amortizere, sto bi ja najvise voleo, jer bi i nove nivomate satro kao i ove - teskom prikolicom. mozda neka prepravka tj budzenje. nezgodno s obzirom da je aluminijum. auto je tezak skoro 2 tone. dajte ideje ljudi.

Goran79

• Gost
Odg: za strucnjake multilink
« Odgovor #1 poslato: April 05, 2011, 12:59:44 posle podne »
Probaj da odes do "auto LUKA" znam da moj cale servisira njegovog Volvo-a i uvek mu urede sve korektno

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #2 poslato: April 05, 2011, 02:33:53 posle podne »
Hvala drugar, al nije ovo za servis, nego za budzenje. A nebi preporucio luku tvom caletu. Ni kao usluge, ni kao cenu, ni luku kao coveka.

Goran79

• Gost
« Odgovor #3 poslato: April 05, 2011, 02:36:28 posle podne »
Taj fazon! Jebi ga, on ga je kupio od Luke i tamo ga i servisira od tada (kaze da nije imao nekih problema sa njim/a) ali eto reci cu caletu za tvoje misljenje

wagenman

• Gost
« Odgovor #4 poslato: April 05, 2011, 05:32:13 posle podne »
Nebih da lupetam ali...
Jel' ti auto karavan? Još mečke W123 su u karavanima imale taj takozvani ''nivelirung'' ali samo na karavanima i znam da su ljudi kada im to umre prebacivali sa klasičnih. E sad, bilo bi dobro da se raspitaš da li paše ceo trap od nekog volva sa klasičnim vešanjem, pa da eventualno sve prepakuješ sa nekog skrljanog.
Naravno, ako ne prevazilazi neku razumnu cenu.
Pozdrav.

Van mreže lubarda

• Hero Member
« Odgovor #5 poslato: April 05, 2011, 05:42:48 posle podne »
jeste V90 karavan, ali to ima i na limuzinama S90. ovo je top model volva, kao A8, pa karavan.. jedino neki drugi model, ali mislim da bi i to bilo problem jer vecina su sa prednjom vucom, a moj je sa zadnjom. mislis li da je to bitno kada je trap u pitanju?

Van mreže martini_u_kuci

• Master Member
  • Auto: 2003 Golf mk4 TDI GTI
« Odgovor #6 poslato: April 05, 2011, 06:40:15 posle podne »
nek neko prebaci ovo u off topic