Autor Tema: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju  (Pročitano 52222 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Pol: Muškarac
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
Odg: stilovi, navike, kultura voznje, problemi u saobracaju
« Odgovor #280 poslato: Oktobar 11, 2014, 01:14:16 posle podne »
Wele, druze moj, ja sam svestan da to sve ne valja. Ali sta da radim ja kao pojedinac? Ja mogu da kultivisem sebe. A da idem redom i da ucim sve, to ne mogu.

Kod nas uopste nema puno udesa i tako toga na tu temu, koliko ima neodgovornih u saobracaju.

Ja sam pre jedno 5 godina, Audi jaje sam imao tada, mogao da odvalim coveka, on je imao prednost i izbegao me je. Ja ga nisam video i on mi kaze: Alo bre, gde gledas! Ja mu kazem: Izvini, nisam te video! On nastavlja dalje da pljuje. Ja cutim, sta cu, kriv sam. I svestan sam toga. Covek se sa punim pravom i zasluzeno ljuti.

I nema tu sta da se diskutuje. Ja sam prosao skolu da bolje gledam. Na moju srecu besplatno. Bio sam kriv, pokrio sam se usima i cutao. I bio zahvalan Bogu sto je proslo bez posledica.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže 2busy

• Master Member
  • Family guy
« Odgovor #281 poslato: Oktobar 11, 2014, 01:34:52 posle podne »
@bocanac Po ZOBS,to što ti je uradio taj vozač (ubrzavanje vozila dok ga drugo vozilo pretiče) smatra se nasilničkom vožnjom.

Ja bih bio objektivan i dao dijagnozu.Narodu je dosta svega.Pun je besa,nemaštine.Problema ima svuda,oni se prelivaju na svakog člana porodice i to negde na nekom izbije s vremena na vreme.Onaj ko trpi nepravdu i ćuti i potiskuje u sebi jedino i najmanje što.može da dobije čir,karcinom ili infarkt.Retki su ljudi kojima je sve ravno.I nemaju svi para da kupe džak i da udaraju u njega kad se vrate sa posla gde ih kolega ili šef iznervira.Još manje nas se obraća psihijatrima i psihoterapeutima,jer su razne.predrasude o ljudima koji ih posećuju...A i to košta.
Saobraćaj je jedno od poprišta "sukoba" ugnjetavanih i ugnjetača,džipadžija i biciklista,motociklista i pešaka...Sukobi su postali neizbežni i svakodnevni.
U zemlji koja ima sistem koji ne funkcioniše,ideja o "lepom ponašanju" u svim situacijama pa i u saobraćaju nailazi na otpor i ruganje većine građana.

Послато са LG-D373

Rupa + alu felna = Reparirano rame

Van mreže BladeBG

• Ultimate Member
  • Gram rada, vredniji je od tone teorije.
  • Auto: VW Passat B5.5 1.9TDI Variant
« Odgovor #282 poslato: Oktobar 11, 2014, 05:03:02 posle podne »
Ima smisla to sto kazes da je razlog pojacane nervoze u saobracaju. Ali u tom smislu se nista nece promeniti. Jer da je nesto moglo da se promeni (a ovo traje , skoro 25 godina) promenilo bi se do sada.

Ovaj sistem ce i dalje da nas je.e, a mi cemo i dalje da cutimo. Eto to ce biti.

Najbolji način da nešto uradite je da prekinete pričate i počnete da radite.

Van mreže dragan1992

• Full Member
  • Auto: Sve što se može voziti
« Odgovor #283 poslato: Oktobar 11, 2014, 08:57:36 posle podne »
Jedan od stilova: Ja sam pametan a ostali su glupi  angry2
http://youtu.be/rpip3l8wME4

Van mreže Ivan

• One & Only
  • Super Moderator
  • Ultimate Member
« Odgovor #284 poslato: Oktobar 11, 2014, 09:01:49 posle podne »
Ja ovakve sabane nikad ne pustam da se ubace ispred mene.

Van mreže dragan1992

• Full Member
  • Auto: Sve što se može voziti
« Odgovor #285 poslato: Oktobar 11, 2014, 09:43:57 posle podne »
Ni ja. Jedino ako oce da me zvekne onda pustim budalu neka ide kad je zapeo da se ubaci

Van mreže dejan921

• Hero Member
  • Auto: ibiza 6L
« Odgovor #286 poslato: Oktobar 12, 2014, 03:26:49 pre podne »
al ja od ovoga poludim. pre neki dan zaglavim u koloni kamionom 45 min i likovi ladno u levu traku obilaze 30 vozila i neko ih pusti. a ja :17  a to da ih pustim, nema sanse, jos kada sam sluzbenim, kombijem ili kamionom, jos gledam i da ih udarim, al kada skontaju sta hocu, odma odustanu.

vec 2 meseca pokusavam da udarim nekoga ko mi se tako ubacuje, sluzbenim naravno.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #287 poslato: Oktobar 12, 2014, 09:32:19 pre podne »
Acco vidi na snimku policija kako pravi prekrsaj. To gledam svaki dan u vise situacija. Policija posto znaju da ih niko nece zaustaviti i kazniti se ponasa kao kauboji u saobracaju.

(a ovo traje , skoro 25 godina) promenilo bi se do sada.
To traje par hiljada godina, nego si ti svestan zadnjih 25. Svaki pisani zapis iz istorije Srba pokazuje slicne navike i ponasanje. Tako smo genetski kodirani.
Svaka pobuna, svaki otpor počinje jednom rečju - Ne!

Van mreže Shomi

• Hero Member
  • Auto: Vozim shta stignem ;)
« Odgovor #288 poslato: Oktobar 12, 2014, 11:06:12 pre podne »
Svako jutro, autoputem ka nbgd je ova situacija... Ljudi pice desnom, shatro idu na iskljucenje za ak, i hitnu, i samo ubac u srednju.

Prosle godine su jedno 4 meseca rednovno 2-3 presretaca radila ujutru, plus je bilo radar kamera kod plavog, dusanovacke pijace i na nadvoznjaku kod ak i hitne.

Malo su se ljudi uveli u red, ali kratkotrajno...Vec od 7:15 krece haos i kreni stani jos od plavog mosta...

Iiii, na to da dodam, disciplinu nashih vozaca. Pa jbt, ako ides od konjarnjika do tipa arene, idi levom trakom, u srednju se prabaci pred iskljucenje... ali ne, 80% skace iz jebene trake u traku, i dodatno koci saobracaj... Jos su postavili one fensi led displeje, al ne znam cemu im samo sluze...

PS: Aj nash pripadnik reda i zakona Acca nek napise koja je kazna za voznju zaustavnom na autoputu, plus odilazenje sa desne strane, plus bahata voznja. Ako me secanje dobro sluzi ide preko 100000rsd, dozvola 6mesc. i tipa 6p.
« Poslednja izmena: Oktobar 12, 2014, 11:08:00 pre podne od strane Shomi »
Samo da zamolim isfrustrirane osobe, nedovoljno razvijenog intelekta da shvate ironiju i sarkazam u mojim porukama, da mi sjashu sa karme i preskoce citanje mojih postova na forumu. Hvala!

Van mreže Алал вера!

• Full Member
  • Поштуј друге да би други поштовали тебе.
  • Auto: Golf 2 GTI 1.8 8v '88
« Odgovor #289 poslato: Oktobar 12, 2014, 01:49:03 posle podne »
@Shomi - Ako je verovati jednom taksisti kazna za voznju zaustavnom trakom ga je kostala 120.000 rsd.

Pre neko vece idem ka raskrsnici cisto zeleno svetlo. Sa desne strane pojavljuje se zena sa troje male dece i krene da prelazi ulicu ja normalno zakocim sta cu. Stojim gledam je i pitam se dal je normalna. Pogledam ka semaforu da se nije promenilo svetlo kad ugledam 3-4 ljudi koji gledaju u zenu i krecu i oni na crveno. I ja namerno izbacim auto iz brzine i pritisnem gas do kraja i oni se u tom trenutku cimnu i stanu. A jedan od njih gleda u mene i udara se prstom u glavu u fazonu da li sam ja lud... Kao ovce videli da ona moze da predje na crveno svetlo pa ce i oni.

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #290 poslato: Oktobar 12, 2014, 02:40:59 posle podne »
Ljudi pice desnom, shatro idu na iskljucenje za ak, i hitnu, i samo ubac u srednju.

Nema satro ili nesatro. Ukoliko nagazi punu liniju - prekrsaj, ukoliko ide preko isprekidane sve je regularno.

I kazna jeste 100.000din, drugara zaustavio presretac kod Steco i pisao prijavu.

Van mreže Acca

• Master Member
  • Auto: passat b5,5>vw GOLF 5
« Odgovor #291 poslato: Oktobar 15, 2014, 01:48:45 pre podne »
ovo je  VOZNJA ZAUSTAVNOM TRAKOM i predvidjena je kazna zatvora ili novcana kazna u iznosu od 120.000 dinara, idu i kazneni poeni i izricanje zastitne mere zabrane upravljanja ali to odlucuje pravosudje koliko poena i na koji period ide zastitna mera
« Poslednja izmena: Oktobar 15, 2014, 02:02:11 pre podne od strane Acca »
  champ1

Van mreže Disident

• VW Početnik
  • Auto: Polo 1.4 tdi
« Odgovor #292 poslato: Mart 05, 2015, 05:46:59 posle podne »
Da malo osvezim temu koju mislim da bi svako trebao da procita jer treba uvek uciti iz tudjih iskustava. Jedan savet za sve vozace koliko god da su iskusni ja ne smatram da sam iskusan ali pre ovoga nisam nikada imao ni cukanje na parkingu ne racunam sto sam zakacio nekada felnu na ivicnjak ali to se svakome skoro desi.... Obratite paznju kada se mimoilazite sa kamionima jer ne znate nikada sta moze da se desi ili sta vas ceka nakon mimoilazenja. Konkretno nisam jurio imao sam sat vremena da stignem i 35km jos da predjem, vozio sam izmedju 70 i 80 km/h ali nisam mogao da pretpostavim da kamion ide unazad jer hoce da se parkira na stovariste preko moje trake i da mu je druga prikolica bocno u mojoj traci i da je totalno nevidljiva u mraku a sam kamion i jedna prikolica su u suprotnoj traci tj njegovoj sto je bio konkretan slucaj prilikom moje saobracajke. Vremena za reagovanje nema jer kad vidite prikolicu vec ste je udarili. Trag kocenja cetiri metra. Vozac kamiona je kriv po uzvidjaju policije ali to mi ne bi znacilo nista da sam podleteo pod prikolicu a ne udario u gumu sticajem srecnih okolnosti. Naravno imao sam vezan pojas kao i uvek i erbeg se otvorio... Doktori na licu mesta nisu verovali da sam iz takvog automobila izasao sa minimalnim povredama konkretno prelom levog zgloba na ruci koja je verovatno bila na volanu, 4 sava na bradi uspomena na erbeg, polomljen zub i potres mozga... Ogrebotine od stakla ne racunam... Ucite na mojim greskama ili losem iskustvu kako god... I pojas obavezno vezite i proverite da li su vam erbegovi ispravni... Inace jos dve zanimljive cinjenice o tome nekoliko radnika stovarista je gledalo udes umesto da su u prslucima izasli na kolovoz a vozacu kamiona je brat poginuo u saobracajnoj nesreci pa uprkos tome po mraku radi tako neke stvari.... slike auta su  u temi gde sam ga predstavio samo da vidite koliko je opasno bilo i koliko sam srece imao.  http://www.vw-club.rs/forum/index.php?topic=38595.0
« Poslednja izmena: Mart 05, 2015, 05:51:22 posle podne od strane Disident »
um caruje, snaga dobro dodje

Van mreže Алал вера!

• Full Member
  • Поштуј друге да би други поштовали тебе.
  • Auto: Golf 2 GTI 1.8 8v '88
« Odgovor #293 poslato: Mart 05, 2015, 09:37:15 posle podne »
Fala Bogu da si ti ziv i zdrav to je najvaznije. Igrom slucaja kod frizera upoznam momka koji je preziveo bas bas tesku saobracajnu nesrecu. Ako se dobro secam 2 puta je bio klinicki mrtav oko godinu i nesto dana se oporavljao od nesrece. Na ibarskoj ide svojom trakom u drugoj traci kamion i kaze samo odjednom u mojoj traci auto ide direkt u mene. Bukvalno nije valjda ni stigao da koci ma nista nista... Kazu da je bio vezan da bi mu volan otkinuo glavu tim recima su mu rekli. Decko izlete kroz soferku sve moguce zive povrede i na kraju izadje iz svega toga ziv i zdrav i on i ovaj iz drugog auta... I posle cele te njegove uzasne price kaze on nama posto nas je nekoliko cekalo red kod frizera. Brate ono sto kenjaju na tv i u novinama video sam svetlo na kraju tunela ili ono kao neko te vukao za ruku ili dozivao ma seru ljudi da zarade lovu... Narednih 5 minuta svi cute i posle 5 minuta svi pocnemo da se smejemo toj njegovoj izjavi. Bukvalno covek mora da razmislja u napred i da odreaguje pre vremena ali ocigledno da nekad cak nema ni sekunde za reakciju...

Van mreže Blasted Street

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf MK IV
« Odgovor #294 poslato: Mart 05, 2015, 10:49:07 posle podne »
@Disident sad sam pogledao slike, covece bas si gada udes imao, hvala bogu da si prosao samo sa tim povredama, ono mi deluje kao da se ne bi prezivelo.Najgore je i kad su sami vozaci vrlo oprezni kod same voznje uvek naleti neka budala koja moze da ti sjebe ceo zivot bilo to ne dao bog smrtno ili teskim telesnim povredama, pricam o invaliditetu i ostalim jako gorim posledicama.Sto se tice ovog pojasa sto je rako @Alal Vera to jest sto mu je pre pricao taj lik, ne znam moj bivsi zet je imao isto jako tesku saobracajku i rekli su mu isto da je bio vezan bio bi na licu mesta mrtav, ali ja smatram da je to u zavisnosti od situacija i samog udesa kako udaris  i ostalo, ipak smatram da pojas cuva glavu, ja kad sednem aa ne vezem se dok vozim mnogo se cudno i ne sigurno osecam, ne znam sto da li stvar navike da mi je pojas uvek zavezan ili nesto drugo, mada smatram da je to i dobro.Ja mrzim kad vidim drugare kad mrtvi pijani sedaju za volan pa onda jos i voze nekog i posle im je djavo kriv kad se nesto tako desi.Imali smo situaciju isto u mom gradu decko koji je tek dobio dozvolu uzeo mamin i tatin auto bio kod drugara tu su cugnuli malo vise i svi otisli da se voze i onda je on onako pijan na jednoj ravnici nagazio do daske auto ali je zaboravio da na jednom delu puta ima uzvisenje od brzine kojom je isao kako je poleto sa tog uzvisenja pokidao je betonsku panderu njegov najbolji drugar je na mestu ostao mrtav a ostali su se izvukli sa tezim telesnim povedama.Decko od 17 godina je poginuo u tom udesu ,on koliko sam cuo nije nista odlezao za to platio je neke kazne, da bi posle godinu dana od mame i tate dobio tada Passata B6 i dalje jurio po gradu,e takve osobe meni nisu jasne a i takvi roditelji. Evo ima i jedna slika te saobracajke, od siline udarca motor je izleteo napolje : 

Van mreže Disident

• VW Početnik
  • Auto: Polo 1.4 tdi
« Odgovor #295 poslato: Mart 05, 2015, 11:12:01 posle podne »
to za pojas i ja mislim da zavisi od situacija raznih... dok sam bas bio mali tj imao 17 godina znaci ni vozacke dva drugara ,inace su bili najbolji drugovi medjusobno, godinu dana starija koje znam isli smo u istu osnovnu su se vozili kolima po selu jednom pijani i par puta sleteli i izgurali auto na put i jedan drugom kaze vezi ti pojas za svaki slucaj a sebe nije vezao. I sleteli jos jednom u jendek zalepili se u cupriju i nakon par dana ovaj sto se nije vezao je preminuo tj doktori su njegovim roditeljima saopstili da mu je mozak mrtav pa su ga iskljucili sa aparata.... ne moze sve da se predvidi ali postoje ipak neka pravila, dva po mom misljenju najbitnija ne brze od zivota i nikada alkohol i volan.... p.s ako neko misli da je ova prica smisljena ili kao mnoge urbane legende a da zivi blizu sapca tj izmedju sapca i loznice moze da mi posalje pp da mu dam imena i prezimena ucesnika da proveri...
um caruje, snaga dobro dodje

Van mreže Bole - MNE

• Hero Member
  • U Ime Golfa GTIja, Dva Nula, 16 Ventila, Amin
« Odgovor #296 poslato: Mart 05, 2015, 11:18:12 posle podne »
Ja se nikad nisam vezivao, prezivio sam udes sa 160 i nisam bio vezan, i dalje se ne vezem.

ovo sam inace ja, mlad lud i nalozen prije 4-5god lollol

Van mreže Wele

• Ultimate Member
  • Lupo GTI, Arti
« Odgovor #297 poslato: Mart 05, 2015, 11:21:19 posle podne »
Ovo je meni najjaca slika na forumu  lollol

To za pojas moze da se objasni plasticno. Covek padne sa 5. sprata i prezivi, a drugi se saplete niz stepenice i pogine. Sta bi ste radije da vam se desi? Sva istrazivanja pokazala da pojas daleko vise koristi nego steti, a ko se povodi pojedinacnim slucajnim iskustvima neka mu, njegova je glava.

Van mreže Blasted Street

• Jr. Member
  • *
  • Auto: VW Golf MK IV
« Odgovor #298 poslato: Mart 05, 2015, 11:25:15 posle podne »
Ja iskreno prvi volim brzu voznju, ali uvek vodim racuna  gde vozim brzo i gde smem da se izivljavam i kad to radim ,radim kad sam sam i na otvorenom putu ili kasno u noc po gradu kada ne mogu nikog ugroziti ,ali i tada vodim racuna sto zbog pandura sto zbog samog sebe a i ne dao bog nikad ne znas da neko pijan moze da ti izleti u te kasne sate, kao onaj udesu sto je bio u NS ili Subotici kad je onaj lik sa Audijem bukvalno unistio onaj drugi auto na raskrsnici.A drugo sto se tice udesa kod nas je su za to krivi samo stanje kolovoza i lose oznacenih kolovoza kao i odredjene signalizacije koje su potrebne...

Van mreže Bole - MNE

• Hero Member
  • U Ime Golfa GTIja, Dva Nula, 16 Ventila, Amin
« Odgovor #299 poslato: Mart 05, 2015, 11:25:58 posle podne »
slika je bas luda, a nastala je tako sto mi je dosao brat u bolnicu kada sam se probudio i daje mi papirnu kesu i kaze ovo je sve sto ti je ostalo od gti-ja. ja unutra gledamkad bedzevi i slikam se :)